17 Οκτ 2015

Συνειδητή Παιδεία εκτός Συστήματος


Λίγοι τολμάμε να ορθώνουμε ανάστημα με όπλο την αλήθεια μας για να ανοίγουμε δρόμους για το καλύτερο... Πολλοί μιλούν στη θεωρία.., μα σπάνιοι αυτοί που σπάζουν τα στενά όρια των αγκυλωμένων συστημάτων και κάνουν με θάρρος πράξη τις συνειδητοποιήσεις τους...Μα ακριβώς αυτοί είναι που ταράζουν τα λιμνασμένα νερά και σηκώνουν κύματα τεράστια που σαρώνουν τα δήθεν... τα ξεπερασμένα... τα μουχλιασμένα πια απο την αχρηστία και τη σήψη συστήματα... σε κάθε τομέα...


γράφει η Ευγενία Σκαρά :

"Εδώ και καιρό, μα πιο πολύ αυτές τις μέρες, συζητάω με κόσμο το πονεμένο θέμα της παιδείας. Οι αντιδράσεις πολλές και η αντίσταση στο νέο, το διαφορετικό, το εναλλακτικό, μεγάλη. Δε με εκπλήσσει, έχω υπάρξει κι εγώ εκεί, για άλλα θέματα ή για τα ίδια, δεν έχει σημασία, όλα ένα είναι. Ο πολύς κόσμος λοιπόν εδώ στην Ελλάδα νομίζει ότι ένα παιδί που εκπαιδεύεται κατ'οίκον είναι ακοινώνητο, μαλθακό, μαμακιασμένο, αυτιστικό και διάφορα άλλα χαριτωμένα και ότι ο γονέας είναι εγωιστής, ασυνείδητος ή αιθεροβάμων. Τα παρακάτω λοιπόν είναι τα λόγια της μαμάς αυτής η οποία διώκεται αυτές τις μέρες επειδή εξέφρασε αυτό που αρνούμαστε να κοιτάξουμε κατάματα, κρυμμένοι πίσω από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούμε για να διατηρήσουμε τη θέση μας στο σύστημα. Μιλάνε κατ'ευθείαν στην καρδιά, γιατί η καρδιά τα λέει."
"Είμαι μάνα και έχω παιδί ΤΩΡΑ! Μέχρι να [έρθουν οι αλλαγές], η εμπειρία έχει δείξει, θα πάρει τουλάχιστον άλλες δυο γενιές (για να είμαι επιεικής). Θα της έχω στερήσει την παιδική ηλικία της. Θα έχω συμβιβαστεί με πολύ λιγότερα από τις αρχές μου και ό,τι μπορώ να της δώσω....και δεν αναφέρομαι τόσο σε εκπαίδευση, αλλά σε Παιδεία, που θεωρώ ανώτερη και σημαντικότερη....ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ! 
Την εκπαίδευση την λαμβάνει και μόνη της και με πληθώρα άλλων τρόπων γιατί ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης και των μαθησιακών/ερευνητικών επιλογών. Λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ θα το πιστοποιήσει αυτό. Μιλάμε και για τα Ανθρώπινα δικαιώματα μας, τον σεβασμό στο ρόλο που έχω συνειδητά επιλέξει και δεν δέχομαι κανένα αστυνομικό "κράτος" να ορίζεται από μόνο του "κηδεμόνας" του παιδιού που εγώ γέννησα, εγώ αναθρέφω, εγώ αγωνιώ, εγώ φροντίζω, εγώ ξενυχτώ, εγώ αυτο-αμφισβητούμαι, εγώ φέρω ευθύνη, με πλήρη συνείδηση των πράξεών μου.  
Πού ήταν αυτός ο φορέας που λέγεται "κράτος" όλ' αυτά τα χρόνια; Φρόντισε μήπως οποιοδήποτε πρωτεύον, ουσιαστικό θέμα που αφορά τις βιοτικές ανάγκες είτε τις δικές μου ως μάνα είτε του παιδιού μου; Μήπως θα έπαιρνε μυρωδιά αν κάποιος καλοθελητής δεν προέβαινε, για άλλους λόγους σε δήλωση "παρανομίας"; 
Δεν δέχομαι με καμία δικαιολογία να αφήνομαι στην υποδούλωση του Είναι της, στην "τύχη" του ποιος δάσκαλος θα της "πέσει"....οι περισσότεροι με πλήρη άγνοια αυτογνωσίας, παιδαγωγικής και ουσιαστικής παιδείας, παρά μόνο "ειδικοί" στο πολύ στενό θέμα τους. 
Ποια κοινωνία και ποιοι νόμοι όρισαν το κράτος ανώτερο από τον Άνθρωπο και ποια είμαι αν τους υπηρετώ; 
Όμως....όπως έχω ξαναπεί, ο ουσιαστικός ΔΙΑΛΟΓΟΣ διεξάγεται μόνο ανάμεσα σε ισότιμους ανθρώπους, ΟΧΙ ενόχους (υποτιμημένους) και κατήγορους (εξουσία), ΕΞ ΑΡΧΗΣ καθορισμένους. Δεν θεωρώ πως "απολογούμαι"....Έχω ήδη κερδίσει 
Το παιδί μου είναι 8 χρονών, έχει ήδη διαμορφώσει μια υγιή, χαρούμενη προσωπικότητα και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να στην αφαιρέσει. Έχει ΗΔΗ τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσει το μέλλον της. Δεν είναι ιδιοκτησία μου, δεν μου ανήκει. Ανήκει στον Εαυτό της! Γελάω απίστευτα (και όλοι όσοι ζουν γύρω μας και μαζί μας) με τις φοβικές θέσεις περί "κοινωνικοποίησης" ή έλλειψής της. Η απόδειξη της ψυχικής ηρεμίας, του πάθους για ζωή, στην αλήθεια που υπερβαίνει τους ανθρώπινους νόμους, με κοιτάει στα μάτια καθημερινά."

Σχετικά με το ζήτημα...


Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ