30 Ιουλ 2015

Πετρογλυφικά: μαρτυρίες μιας έντονης ηλιακής καταιγίδας στα βάθη της προϊστορίας

Την ύπαρξη μιας έντονης ηλιακής καταιγίδας κατά την ανθρώπινη προϊστορία και των επιπτώσεων της στη Γη υποστηρίζουν ερευνητές με βάση τις σύγχρονες αστρονομικές και γεωφυσικές αποδείξεις, οι οποίες φαίνεται πως συνδυάζονται και ερμηνεύουν υπ΄αυτό το φως εκατοντάδες πετρογλυφικά ανά τον κόσμο. 

Η θεωρία αυτή προτάθηκε από τους Gold και συνεργάτες  (1962 Pontificiae. Acad. Scr. Varia; 25 159) , οι οποίοι στηρίχθηκαν στην ανακάλυψη, πως αντικείμενα από την Νεολιθική ή και την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού φέρουν μοτίβα που σχετίζονται με την επίδραση ισxυρών ηλεκτρικών ρευμάτων (γνωστά ως Ζ-pinches ), τα οποία σχηματίζονται σαν αποτέλεσμα πρόσκρουσης ισχυρής ποσότητας πλάσματος στη Γη. Υπ΄αυτό το πρίσμα αρχαία σύμβολα που σχημάτισαν οι πρόγονοι μας στο παρελθόν αποκτούν ένα εντελώς συγκεκριμένο νόημα αλλά και ερμηνεία προέλευσης. 

To 2003  δημοσιεύτηκε άλλη μία σχετική μελέτη από τον Peratt (2003 Trans. Plasma Sci.?31 1192), όπου οι ερευνητές συνέκριναν στοιχεία γραφημάτων και ακτινοβολίας έντονων επιδράσεων πλάσματος (high-current Z-pinches) με πετρογλυφικά, γεωγλυφικά και μεγαλιθικές κατασκευές. Ο Peratt* σε άλλη του δημοσιευμένη μελέτη από το 2007 (2007 Trans. Plasma Sci.?35 778) και το 2008, εστιάστηκε κυρίως, αλλά όχι μόνον, σε πετρογλυφικά με 84 περίπου διαφορετικές μορφολογίες, εικόνες από εργαστηριακά πειράματα και βραχογραφίες. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτές οι εικόνες που χαράχτηκαν, φαίνεται πως αντιστοιχούν σε οπτικές παρατηρήσεις της ανθρωπότητας κατά την επίδραση ηλιακών ανέμων πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν η ηλιακή ακτινοβολία είχε αυξηθεί κατά μία ή δύο τάξεις μεγέθους. Τα πετρογλυφικά βρέθηκαν σε 139 χώρες του κόσμου, όπου υπάρχουν μερικές χιλιάδες τέτοια αντικείμενα, ενώ τα τελευταία στοιχεία προέρχονται από από μια περιοχή 300χλμ κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Ορινόκο στη Βενεζουέλα. Στην σύγκριση που έγινε με τη βοήθεια ηλ. υπολογιστών οι πληροφορίες επιτρέπουν μια ανασκευή του σέλαος κατά την αρχαιότητα παρουσιάζοντας στοιχεία από ακραίες γεωμαγνητικές καταιγίδες και την επίδραση τους στους πολικούς άξονες της Γης. Το γεγονός πως ο πλανήτης μας συνεχίζει να αποτελεί μέρος ενός κόσμου ενεργειών και ηλεκτρικών φαινομένων, τα οποία επαναλαμβάνονται δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει. Μάλιστα, ειδικά σήμερα, που ο πολιτισμός μας επέλεξε να χρησιμοποιεί τεχνολογίες ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής φύσης, οι επιπτώσεις μιας μεγάλης ηλιακής έκρηξης θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές επιπτώσεις, στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά ακόμη χειρότερα ίσως και να απειλήσουν (εκ νέου) την επιβίωση μας ως είδος.

Θα καταφέρουμε αυτή τη φορά να δράσουμε από κοινού, συλλογικά και έγκαιρα ή θα συνεχίσουμε την αυτοκαταστροφική πορεία στην οποία μας σπρώχνουν οι μέχρι σήμερα ελιτίστικα** αποφασίζοντες;
 
Η απάντηση και η λύση υπάρχει ήδη. Ποιοι θα ενδιαφερθούν έγκαιρα για την εφαρμογή της?
σημειώσεις
---------------------------
Peratt, A.L.; McGovern, J.; Qoyawayma, A.H.; Van der Sluijs, M.A.; Peratt, M.G. "Characteristics for the Occurrence of a High-Current Z-Pinch Aurora as Recorded in Antiquity Part II: Directionality and Source",  Plasma Science, IEEE Transactions on, On page(s): 778 - 807 Volume: 35, Issue: 4, Aug. 2007
** ελιτίστικα, με την έννοια της προστασίας και διάσωσης λίγων "εκλεκτών" κι όχι όλων... 

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ