26 Απρ 2015

γιαγιά σαΜάνα - Θεραπευτικές Μυθιστορίες

Ταξίδια στη γλώσσα της Ψυχής και των Συμβόλων
 
«Ο χρόνος εξαφανίζεται εδώ μέσα. Ένα λεπτό φουσκώνει και γίνεται αιωνιότητα…
Μια μέρα μικραίνει και γίνεται ένα τικ στα γρανάζια κάποιου παλιού ρολογιού…»
 
Για το αρχαιότερο είδος θεραπευτών, τους σαμάνους, που έζησαν και ζουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, η Αλήθεια, η Σοφία και η Ίαση επέρχονται μέσα από προσωπικές εμπειρίες και εξερευνήσεις των παράλληλων κόσμων. 
 
τους κόσμους αυτούς λαμβάνει χώρα η αρχαιότερη μορφή Ιερής Ιατρικής. Η ψυχή και τα ψυχικά τραύματα θεραπεύονται μέσα από ταξίδια στον Κάτω Κόσμο και τους Ουρανούς. Ο νους ισορροπεί με αρμονία αντικρίζοντας την αλήθεια, που παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένη στα αιθερικα πεδία.
 
Ο αναζητητής όχι μόνον κατακτά αυτογνωσία, μα τιθασεύει εσώτερους δαίμονες και αντλεί δύναμη αρετής. Ο αναγνώστης παίρνει μέρος σ’ αυτές τις διαδικασίες, συμμετέχει στο βίωμα και την κάθαρση. Η ανάγνωση μετατρέπεται σε εργαλείο ψυχικής ίασης...
 
Τα ταξίδια της Ψυχής δεν υπακούν σε νόμους γήινους… 

Η Σοφία δεν κερδίζεται με την ανάγνωση 

των λογικών ειρμών της σκέψης κάποιου άλλου …

Εκεί στην κόψη των συμβόλων και τη στροφή των αισθήσεων
βρίσκεται η αρχαιότερη Αλήθεια…
 

"Με ιδιαίτερη χαρά μοιράζομαι το βιβλίο τούτο. Με την ελπίδα να αγγίζει ψυχές και να γιάνει τραυματισμένες χαραμάδες του είναι... όχι με λόγια, ούτε με παραδείγματα, αλλά μέσα από τη συμμετοχή στη μύηση που συντελείται... Από την καρδιά μου... στη δική σου καρδιά... " 
~ Βίκυ Χρυσού

 
Το βιβλίο

Οι σαμάνικες πρακτικές, όπως και οι θρησκείες των λαών της γης, η φιλοσοφία, η μεταφυσική, μα και η ψυχανάλυση, στηρίζονται στους αιώνιους κόσμους της ψυχής και του πνεύματος, που με τη μορφή αρχετύπων παραμένουν διαχρονικά ολοζώντανοι στις διαστάσεις του μύθου. Η γλώσσα της Ψυχής είναι ακριβώς αυτές οι εικόνες και τα σύμβολα που συνηθίσαμε να συναντάμε στους μύθους και η ενεργή ενασχόληση με τα περιεχόμενα αυτά, μπορεί να αποτελέσει ένα γόνιμο δρόμο αυτογνωσίας, αλλά και ψυχικής ίασης. Ειδικά σε περιπτώσεις ύπαρξης ψυχικών τραυμάτων ή διαφόρων μορφών κατάθλιψης, μια άμεση προσέγγυση του εσωτερικού μας κόσμου, μέσα από οράματα και πνευματικά ταξίδια, είναι ικανή να προσφέρει ένα νέο τρόπο αντίληψης των καταστάσεων και των αιτιών τους, να μας μεταμορφώσει και να μας καθοδηγήσει τελικά προς τη λύτρωση.

Στο παρών έργο, που αποτελείται από δύο μέρη, περιγράφεται αυτή ακριβώς η ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης με τα συμβολικά δεδομένα του ψυχικού μας κόσμου, αλλά και τη βαθύτερη κατανόηση τους διαμέσου της αποκωδικοποίησής. Στο πρώτο μέρος, που είναι κυρίως αφηγηματικό, γινόμαστε συνοδοιπόροι και μάρτυρες στις περιπέτειες μιας σύγχρονης ηρωίδας, που με την καθοδήγηση της σαμάνας γιαγιάς ταξιδεύει στις διαστάσεις της Ψυχής για να πάρει απαντήσεις στις υπαρξιακές της αγωνίες και να θεραπευτεί. Την παρακολουθούμε να ακολουθεί με τόλμη και αποφασιστηκότητα το δρόμο που άνοιξε το ψυχικό της τραύμα, να καταδύεται στο χρονοχώρο, να μπαίνει σε περιπέτειες, να αντιμετωπίζει τα εσώτερα σκοτάδια της και να βρίσκει τελικά τη λύτρωση.

Στο δεύτερο μέρος, πέρα από την θεωρητική προσέγγυση τέτοιων, σαμάνικης φύσης, διαδικασιών και την ιστορική τους σύνδεση με τις θρησκείες και τις εναλλακτικές μεθόδους ίασης, προσφέρονται αποσυμβολισμοί των αρχετύπων που εμφανίζονται στο πρώτο μέρος, ώστε η εσώτερη μύηση που συντελέστηκε να μετατραπεί σταδιακά σε Γνώση.

Η μέθοδος είναι μεν πανάρχαια, ωστόσο η «γιαγιά σαΜάνα» αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγυση της αλήθειας, καθώς παντρεύει αρμονικά την αναλυτική, λογική, νοητική κατανόηση με τη σφαιρική, συμβολική, ψυχική αντίληψη, προσφέροντας έτσι μια νέα οπτική στην αυτογνωσία, την αυτοθεραπεία και την ίαση.

Ο αναγνώστης, ειδικά αν συνηχεί με κάποια από τα θέματα της ηρωίδας, είναι πολύ πιθανό να βιώσει μια ανάλογη θεραπευτική κάθαρση και λύτρωση. Σε κάθε περίπτωση όμως θα ταξιδέψει σ’ αυτή τη μοντέρνα εκδοχή αρχαίας τραγωδίας και θα έχει λάβει την πληροφορία πως και ο ίδιος είναι σε θέση να αντιμετωπήσει τα εσωτερικά του θέματα και να κατακτήσει ένα νέο επίπεδο ύπαρξης με ανάλογο τρόπο.  ---------------------------------------------------
Έναρξη διάθεσης ως ebook 2 Μαΐου 2015 στην Amazon
 
 
Σημείωση: στην ηλεκτρονική έκδοση τα δύο μέρη του βιβλίου διατίθενται ξεχωριστά ως Τόμος 1 και Τόμος 2.
 
 

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ