3 Φεβ 2015

Έξι Θεραπευτικοί Ήχοι - μέρος 1ο


Σήμερα είμαστε πολύ πιο εξοικειωμένοι με τις έννοιες των ήχων, τα ηχητικά κύματα και τη συνεχή δόνηση όλης της ύλης στο σύμπαν. Χρησιμοποιούμε τα κύματα υπερήχων για να δούμε μέσα στο ανθρώπινο σώμα, να καταστρέψουμε πέτρες στα νεφρά και τη τη χοληδόχο κύστη. Ψάχνουμε επίσης με τη βοήθεια του ήχου για πετρέλαιο και αναζητούμε να μάθουμε τα άλλα μυστικά που κρύβονται βαθιά μέσα στη γη.

 Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη θεραπεία του σώματος; Όπως και σε παλαιότερη ανάρτηση μας με τίτλο Ο άνθρωπος είναι ήχος, έτσι και εδώ θα δούμε πως υπάρχουν πολλές καταπληκτικές θεραπευτικές μέθοδοι που βασίζονται στη δύναμη των ήχων. Ειδικά αυτές που διασώζονται στην κινεζική ιατρική. Μία από αυτές τις αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους της είναι γνωστή ως "Έξι Θεραπευτικοί Ήχοι" ή οι "Έξι μυστικές συλλαβές."

Αυτό που ανακάλψαν ήταν ότι, δεν έχει σημασία η γλώσσα που μιλά ένα πρόσωπο. Μια συγκεκριμένη ασθένεια ανταποκρίνεται πάντα σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ήχο.

 Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο είχε ένα πρόβλημα στα νεφρά, συχνά καμπούριαζε, είχε ρηχή αναπνοή και έβγαζε ένα χαρακτηριστικό ήχο "Wooooooooo", ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλούσε.

Αυτό μοιάζει με το γεγονός πως όλοι μας, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάμε, όταν γελάμε παράγουμε τον ίδιο χαρακτηρηστικό ήχο "χα χα χα". Το χιούμορ δημιουργεί μια ισχυρή "Συν-κίνηση" στο σώμα και το μυαλό η οποία αποτελεί μια "φωτιά" της φύσης. Οι Συν-κινήσεις (E-motions) δεν είναι απλά συναισθήματα, αλλά «Ενέργεια σε Κίνηση» (=Ε-motion).

Κάθε ένα από τα πέντε μεγάλα ζωτικής σημασίας όργανα του σώματος (γιν) έχει το δικό του ήχο. Τα πέντε ζωτικά όργανα γιν είναι η καρδιά, οι πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά και σπλήνα. Υπάρχει επίσης ένας έκτος ήχος, αυτός του τριπλού θρεμαστή, που αντιστοιχεί σε όλα τα όργανα και συμπληρώνει το σετ των 6 ήχων.

Τρεις από τους έξι Ήχους 


1) Οι πνεύμονες – 1ος ήχος 

Για να μιμηθείτε τον ήχο, ξεκινήστε παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, στη συνέχεια, με μια αργή εκπνοή κάνετε τον ήχο "SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS" ... παρόμοια με τον ήχο του φιδιού, ενώ εκπνέετε περίπου το 75% του αέρα από του σας πνεύμονες. Καθώς εισπνέετε, φανταστείτε την ενέργεια να επιστρέφει στους πνεύμονες για να επαναφορτιστούν και στη συνέχεια εκπνεύστε πάλι κάνοντας την "SSSS" ήχο.

Αυτή την ενεργοποιημένη εισπνοή ακολουθείτε για όλα τα όργανα. Ο ήχος δεν χρειάζεται να είναι δυνατός. Η εκπνοή σας πρέπει να είναι ήπια και ήρεμη. Οι πνεύμονες στεγάζουν τα αρνητικά συναισθήματα της θλίψης, της λύπης και της στονοχώριας, αλλά επίσης και τα θετικά συναισθήματα της δικαιοσύνης, της αποδοχής, το άφημα με εμπιστοσύνη, της ελευθερίας και του θάρρους.

 2) Τα νεφρά – 2ος ήχος

Ο δεύτερος ήχος είναι ο ήχος για τα νεφρά και είναι το "Woooooooooooooo. Φωνητικώς, ακούγεται περισσότερο σαν "Wuuuuuuuuuuuuu." Ο ήχος γίνεται στην εκπνοή με τα χείλη σφιγμένα σαν να φυσάμε ένα κερί σε απόσταση. Θα αρχίσει να καθαρίζει τα νεφρά από την περίσσεια της φωτιάς chi, αυξάνοντας τη ροή της ενέργειας, αλλά και την ενέργεια των υπολοίπων των εσωτερικών οργάνων .

 3) Το ήπαρ - "3ος ήχος"

 Για τον καθαρισμό του ήπατος, κάνετε τον ήχο "SHHHHHHHHHHHHH" ... ". Shhhhhhhhhhhhhhhhhhh" Ο ήχος είναι ακριβώς όπως τον ήχο που κάνει κάποιος για να κάνουμε ησυχία. Σε αυτή την περίπτωση, λέμε στην ουσία στο συκώτι να είναι ήσυχο. Ακριβώς όπως και με τους προηγούμενους ήχους, τον κάνουμε με τρόπο μαλακό και απαλό, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω διευκόλυνση της ηρεμίας του τσι του ήπατος.

Τα τελευταίοι τρεις ήχοι θα αποκαλυφθούν στο επόμενο άρθρο.

----------------------------

Πηγές άρθρου: 
Reid, Ντάνιελ. Το πλήρες βιβλίο της κινεζικής Υγείας και Θεραπείας. 1994
 Reid, Ντάνιελ. Το Τάο της υγείας, το φύλο και τη μακροζωία. 1989
Δρ Yang Ming Jwing. Η ρίζα του κινεζικου Qigong 1989
Όπως και το naturalnews, απόδοση του οποίου αποτελεί το άρθρο.

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ