11 Νοε 2013

Έντονη σωματική άσκηση και καρδιοπαθείς

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ νέες έρευνες που φανερώνουν πως η καρδιά όταν νοσεί δε σημαίνει απαραίτητα πως έχει ανάγκη από περισσότερη ξεκούραση... τουναντίον σαν μυς ανταποκρίνεται καταπληκτικά στην καλύτερη χρήση και "προπόνηση" της... αυξάνοντας παράλληλα και την οξυγόνωση του οργανισμού...


Επιπλέον το παρακάτω κείμενο που αναφέρεται σε έρευνα που έγινε φανερώνει πως ο άνθρωπος είναι το μέτρο και για την αποκατάσταση της ίδιας της πάθησης του...

Πραγματικά ευχάριστο να βλέπει κανείς πως η ιατρική μεταμορφώνεται σταδιακά ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες της...

Εν αντιθέσει με τις μέχρι τώρα ιατρικές συστάσεις, οι πάσχοντες από καρδιακά νοσήματα μπορούν να αποκομίσουν οφέλη από την έντονη αερόβια άσκηση, σύμφωνα με έρευνα που... δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JACC: Heart Failure.  
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας στην Αυστραλία, με επικεφαλής τον Δρ Νιλ Σμαρτ, επανεξέτασαν συνολικά 74 ήδη δημοσιευμένες μελέτες, συνέκριναν συνολικά 3.265 πάσχοντες από καρδιακό νόσημα, που επί τέσσερις έως 52 εβδομάδες ασκούνταν σχετικά έντονα, με 2.612 που δεν ασκούνταν ή που ασκούνταν πολύ ήπια. Οι ασθενείς με καρδιολογικό πρόβλημα που ασκούνταν σχετικά έντονα, εμφάνισαν βελτίωση 23% κατά μέσο όρο στην λειτουργία της καρδιάς, σύμφωνα με την κατανάλωση οξυγόνου, έναντι βελτίωσης μόνο 7% αυτών που ασκούνταν ήπια.  
"Νομίζω πως πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας αν τελικά η έντονη σωματική άσκηση ισοδυναμεί μόνο με υψηλότερο κίνδυνο ή έχει μεγαλύτερα οφέλη. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο, αλλά μεγαλύτερα οφέλη», υπογραμμίζει ο Δρ Σμαρτ.  
Οι ερευνητές διευκρινίζουν πάντως ότι η ένταση της άσκησης είναι σχετική για κάθε ασθενή, με την έννοια ότι μπορεί απλώς να σημαίνει γρήγορο περπάτημα και τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση ένα πρόγραμμα εξάσκησης δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο έντονες ασκήσεις. Από την άλλη, ο Δρ Σμαρτ επισημαίνει πως είναι πρόωρο να βγουν οριστικά συμπεράσματα. «Χρειαζόμαστε επιπλέον στοιχεία προτού ωθήσουμε τους ανθρώπους να ασκούνται πιο πολύ. Δεν είναι ακόμα κάτι οριστικό, αλλά είναι μια καλή αρχή προς αυτή την κατεύθυνση», προσθέτει. 
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κανείς πριν ξεκινήσει κάποιο νέο πρόγραμμα σωματικής άσκησης, να συνεννοηθεί με τον θεράποντα ιατρό του.  
tubesalonika.blogspot.com
το βρήκαμε εδώ

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ