2 Αυγ 2013

Οι πνευματικές ασθένειες δεν οφείλονται σε εκφυλισμό του εγκεφάλου

γράφει ο Dr. rer. nat. Stefan Lanka
WissenschafftPlus
Akademie und Verlag
μετάφραση Βίκυ Χρυσού
 
Σε μία πολύ έξυπνη έρευνα του ειδικού τεύχους NEUROLOGY (Nr. 81, σελίδα 314-321, 2013) ο Δρ Robert S. Wilson και οι συνάδελφοι του απέδειξαν πως το Alzheimer και οι άλλες πνευματικές ασθένειες δεν εξηγούνται με τη λογική εκφυλισμού του εγκεφάλου.
  
Εξέτασαν τους εγκεφάλους νεκρών,  οι οποίοι όσο ζούσαν είχαν ικανοποιητικές πνευματικές ικανότητες αναζητώντας βλάβες οποιουδήποτε τύπου, όπως: μικρο- και μακροσκοπικά εμφράγματα, ινίδια tau και σωματίδια Lewy ανακαλύπτωντας πως δεν υπάρχει καμία 1 προς 1 σύνδεση ανάμεσα στο βαθμό εκφυλισμού του εγκεφάλου και των πνευματικών ικανοτήτων.
  
Τι μας διδάσκει αυτό; Τι είδους σύνδεση υπάρχει μεταξύ αυτής της είδησης και τη γήρανση;
 
Ο εγκέφαλος δεν είναι το κέντρο ελέγχου, όπου συγκεντρώνονται αξιολογούνται οι πληροφορίες όπως θεωρούσαν οι επιστήμονες. Όποιος γνωρίζει ολόκληρη τη βιολογία δεν εκπλήσσεται από αυτή την είδηδη: το σώμα σχηματίζει μία ενεργειακή και πληροφοριακή ενότητα (ολότητα) μέσω του συνεκτικού του δικτύου εξωκυτταρικού Matrix. Η οστεοπαθητική για παράδειγμα γνωρίζει, διδάσκει και χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση πρακτικά.  
 
Η σύνδεση με τη διαδικασία γήρανσης προκείπτει από το γεγονός πως το σώμα σχηματίζει μία ενότητα μέσω αυτού του μάτριξ. Όταν γερνά το μάτριξ αυτό γερνά και το σώμα.  
 
Οι παράγοντες που οδηγούν στη γήρανση αυτού του μάτριξ είναι:
  1. Ανεπάρκεια
  2. δηλητηρίαση,
  3. μειωμένη λειτουργία των νεφρών,
  4. διαταραχή της λειτουργίας του ήπατος
  5. εξωτερική και
  6. εσωτερική ευελιξία του σώματος και
  7. συνεχής μετασχηματισμός του μάτριξ μέσω  εκκρεμουσών θεραπευτικών κρίσεων
 
Πως να αποφύγουμε την περιττή και γρήγορη γήρανση
 
Ενώ για οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο η βοήθεια για τα σημεία 1 έως 5 προέρχονται από τη λογική της βιολογίας, το 6ο σημείο προϋποθέτει τη γνώση και βοήθεια της οστεοπαθητικής και το 7ο σημείο προϋποθέτει τη γνώση και βοήθεια της Νέας Ιατρικής (Νέας Γερμανικής Ιατρικής). Αυτό το σύστημα επίγνωσης ανακαλύφθηκε από το Δρ. Hamer και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τις ανακαλύψεις του Dr. Peter Augustin και εμείς τη συνδέσαμε με τη βιολογική ενέργεια και τις επιγνώσεις των Dr. Alfred Pischinger και Prof. Harmut Heine που αφορούν το μάτριξ.
 
Υπ' αυτή την προοπτική είναι και η διατροφή και η αποτοξίνωση πάλι σημαντικές, κάτι το οποίο αρνούνται μεμωνομένοι εκπρόσωποι της Νέας Ιατρικής. Ωστόσο σημαντικότερο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι που διαπίστωσε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια η λεγόμενη έρευνα της Χαϊδελβέργης του Christoph Rott:
 
„Η αίσθηση της ευτυχίας που έχουν οι εκατοντάχρονοι δε διαφέρει από την αίσθηση ευτυχίας που έχουν 40χρονοι ή 60χρονοι. Και οι εκατοντάχρονοι διαθέτουν επίσης καταπληκτικό προσανατολισμό προς το μέλλον, όπως και υπέροχη στάση χειρισμού της αντιμετώπισης των δυσκολιών. Έχουν δηλαδή αυτό που στην γλώσσα των ειδικών ονομάζεται "στέρεο ρεπερτόριο στρατηγικών αντιμετώπισης". Έχουν πολλαπλά θετική στάση απέναντι στη ζωή, θέτουν στόχους και εστιάζονται συνειδητά στα όμορφα πράγματα της ζωής και όχι σε όσα ίσως δεν λειτουργούν τόσο καλά στην περήφανη ηλικία των 102 ή 103 ετών."

 
Αν δεχτείτε το παραπάνω στη καρδιά σας, όπως και εγώ, θα δείτε πως θα φαίνεσται πιο νέοι από όσο είστε. Και έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να γίνουμε όλοι μαζί και ευτυχισμένοι πάνω από 100. Και επειδή θέλω να γίνω 100 μαζί με εσάς και όχι να είμαι μόνος ή παρέα με 80χρονους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, έγραψα αυτό το άρθρο και διευρύνω το θέμα περετέρω στο περιοδικό μας Wissenschafftplus.
 
 
Ο δικό σας Dr. rer. nat. Stefan Lanka
Akademie und Verlag
https://www.facebook.com/wissenschafftplus 

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ