14 Ιουλ 2013

"Ο Μεσσίας με το Άγγιγμα του Μίδα - Η περίεργη περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα"

"Αρκετά αφήσαμε την κρίση να μας χρησιμοποιεί. Είναι καιρός να μάθουμε να ξαναχρησιμοποιούμε την κρίση μας."

Τούτη την εύστοχη πρόταση χρησιμοποιεί ο ερευνητής Πέτρος Αργυρίου στο βιβλίο-έρευνα του, με τίτλο "Ο Μεσσίας με το Άγγιγμα του Μίδα", όπου αποκαλύπτει ορισμένες άγνωστες στους περισσότερους πτυχές που αφορούν την E.N.D. και τον Αρτέμη Σώρρα...

Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που εμφανίστηκαν στο ελληνικό προσκήνιο και εν μέσω της λοιπής οικονομικής λεηλασίας που υφίσταται η χώρα μας από τα άλλα γνωστά αρπακτικά, οι "ευεργέτες" της E.N.D., με προεξέχουσα φιγούρα τον πατρινό, άγνωστο μέχρι τότε κ. Σώρρα.  Σίγουρα η όλη παρουσία τους υπήρξε εξαρχής ιδιότυπη και προβλημάτιζε για τον πραγματικό της στόχο, κατά το "πολύ καλό για να είναι αληθινό"... Ωστόσο αρκετοί μπήκαμε στη διαδικασία να αναρωτηθούμε μήπως πράγματι η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρέους από αυτούς αποτελούσε μια αναπάντεχη λύση για την απαλλαγή της χώρας από τα γερμανοκεντρικά γρανάζια της Τρόϊκας και του ΔΝΤ, -όπου μας έφεραν οι παράλογες έως και προδοτικές επιλογές των πολιτικών μας- από όπου δε φαίνεται να επέρχεται σύντομα ανάκαμψη... 

Σαφώς και οι περισσότερο απορούσαμε γιατί η επίσημη κυβέρνηση δεν θέλησε να ασχοληθεί καν με την πρόταση που της γινόταν... Να ελέγξουν δηλαδή την πρόταση και να πάψει όλο το πανηγύρι... καταλήγοντας είτε σε αποδοχή, είτε σε απόρριψη της πρότασης με τις ανάλογες κινήσεις της δικαιοσύνης (θα μου πείτε ποια κυβέρνηση και ποιά δικαιοσύνη να ασχοληθεί... αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα- Προφανώς για κάποιο λόγο "συμφέρει" και τις δύο πλευρές να συνεχίζουν να ασχολούνται οι άνθρωποι με μια φρούδα ελπίδα και να υπομένουν τα πάνδεινα υπό την επικρατούσα κατάσταση.... )

Θυμάμαι επίσης πως κάποια στιγμή χαμογέλαγα γράφοντας πως δεν απέκλεια το γεγονός ο κ. Σώρρας να βρήκε ένα "νόμιμο" τρόπο να βάλει τρικλοποδιά στο ανθρωποφάγο χρηματοπιστωτικό σύστημα που κατατρώει τις σάρκες των ανθρώπινων κοινωνιών της Δύσης και να το ανατρέψει με τους ίδιους του τους όρους,  (ΤΟΞΟΤΗΣ: E.N.D.: ένας σύγχρονος Δούρειος Ίππος...?)...
Αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση πως δεχόμαστε το αληθές των ισχυρισμών του για ανιδιοτελή αγάπη προς την πατρίδα την Ελλάδα και τους Έλληνες... Ωστόσο, όπως φανερώνουν οι πληροφορίες που προστίθενται, μάλλον... δεν είχε μπει σε τόσο μεγάλο κόπο...  Η ιδιοτέλεια και το ατομικό όφελος είναι τα πιο ήπια από τα συστατικά της συνταγής "αγοράς χρέους"... 

Σύμφωνα με τα όσα φέρνει στο φως η έρευνα του Π. Αργυρίου, μεταξύ άλλων μαθαίνουμε πως:

  • τα ομόλογα ποτέ δεν ανήκαν ποτέ στον κ. Σώρρα, αλλά στον πλαστογράφο αμερικανό δικηγόρο κ. Wozny
  • H καναδική "τράπεζα" στην οποία ισχυρίζεται πως φυλάσσονται, η Diamond & Diamond, είναι "μαϊμού" επιχείρηση 2 ατόμων που έχει ήδη καταδικαστεί για απάτες...
  • Πιθανότερος στόχος η προκαταβολική εκταμίευση 2% "εξόδων παραστάσεως"(επί του ποσού προσφοράς), όπως ίσχυε και στην πρόταση που έγινε νωρίτερα στο Jefferson County της Αλαμπάμα... (πρόταση που φυσικά δεν έγινε δεκτή, μιας και το πτωχευμένο Jefferson County δεν είχε να πληρώσει τα "έξοδα παραστάσεως" (μπροστάντζα) ύψους 100 εκατομμυρίων που ζητούσε η πλευρά Σώρρας ως προϋπόθεση... )
Θα μου πείτε εύλογα... "και τι πειράζει να πληρωθούν τα ψευδή -κατά γενική ομολογία- χρέη της χώρας με ψεύτικα-πλαστά ομόλογα αν μολονότι "ανήθικο" είναι νόμιμο και εφικτό?... Δεν ξέρω αν ανάμεσα σε δυο κακά μπορεί να επιλέξει κανείς το λιγότερο κακό... στην περίπτωση τούτη... Ωστόσο υπάρχει μια πτυχή που δείχνει πως υπάρχει τουλάχιστον άλλη μία περίεργη παράμετρος που κάνει την περίπτωση ακόμη χειρότερη...

Όσο στην Ελλάδα E.N.D. και Σώρρας συνεχίζουν να παίζουν βασιζόμενοι στα τα δίκαια θέλω όλων μας που αφορούν έλεγχο των χρεών που μας καταλογίστηκαν και δίκαιη τιμωρία των αυτουργών, τα πλαστά ομόλογα άλλαξαν ήδη 2 φορές χέρια και μεταβιβάστηκαν: 
  • αρχικά στην τουρκική επιχείρηση Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi, με έδρα στη Κωνσταντινούπολη και κατόπιν 
  • στη θυγατρική της Panther Continental S.A
με αποτέλεσμα οι "ευεργέτες" να έχουν κάποιες πιθανές υποχρεώσεις προς τούτους... Υποχρεώσεις που προφανώς δεν μπορεί να καλυφθούν μόνο με αγάπη προς την πατρίδα ...

Πιο αναλυτικά μας περιγράφει το σημείο αυτό ο Π. Αργυρίου αναφέροντας πως:

"Το θέμα της End National Debt, της οργάνωσης που χρησιμοποιεί και αναβαθμίζει γνωστές απάτες προϊόντων του παραχρηματοπιστωτικού, πέρα από τις όποιες υπαρκτές ή μη σχέσεις της με διεθνή εγκληματικά δίκτυα, έχει πάρει πλέον εθνικά ανησυχητικές διαστάσεις", και συνεχίζει λίγο πιο κάτω εξηγώντας:
"Η ομάδα των Γιαβή, Γιαλτουρίδη, Ρήνου, Καρυώτη προέβη σε μια εξαιρετικά ανησυχητική αποκάλυψη:
To υπ αριθμόν χρεόγραφο 2009-0500-SLW-0010-0216 «αξίας» 500 εκατομμυρίων δολαρίων που παρουσίασε σε ηλεκτρονική του επιστολογραφία το Νοέμβριο του 2010 ο Σώρρας, μερικές μέρες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2010 θα εκχωρηθεί από τον εκδότη του, τον έκπτωτο δικηγόρο Stephen Wozny στην Τουρκική εταιρία Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi, με έδρα στη Κωνσταντινούπολη."
και συνεχίζει:
"Ένα μήνα μετά την εκχώρηση του «ομολόγου» από τον Wozny στην τουρκική Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi, η καινούρια δικαιούχος του «ομόλογου Wozny» το εκχωρεί στην θυγατρική της Panther Continental S.A που εξειδικεύεται στα IBOE’s."
"Όπως ήδη είδαμε, οι υποχρεώσεις της END προς τον Wozny γίνονται αρχικά υποχρεώσεις προς την Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi και έπειτα προς την θυγατρική της Panther Continental S.A.
H τουρκική Maan είναι ένας όμιλος εταιριών με πολλαπλές οικονομικές δραστηριότητες.
Επενδυτικές, συμβουλευτικές κλπ κλπ. Δραστηριοποιείται επίσης στους τομείς τόσο των πολύτιμων λίθων όσο και των υποθηκών.

Πως θα τιμούσαν λοιπόν ο Σώρρας και η αμερικανική END τις όποιες αδιευκρίνιστες υποχρεώσεις τους προς την Maan για να μπορέσουν να διατηρήσουν το χαρτοφυλάκιο των εικονικών 3 τρις στο λογαριασμό της Diamond⋄"

Πιθανότατα... με τη "προσφορά" ανακούφισης της Κύρπου μέσω της δημιουργίας της Τράπεζας Γης της Κύπρου (Cyprus Motherland Land Bank) που ανακοίνωσε το Σεπτεμβρίο του 2012, σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της End National Debt Λαμπράκης, μέσω της οποίας "όποιος ελληνοκύπριος επιθυμεί να πουλήσει την περιουσία του στα κατεχόμενα, θα πηγαίνει στην Τράπεζα, θα καταθέτει τους τίτλους ιδιοκτησίας και εάν εις το μέλλον επιθυμεί να επανακτήσει τη γη θα αποπληρώνει το αυτό κεφάλαιο…"

Και ολοκληρώνει συμπεραίνοντας: 
"Από πού ήρθε η φαεινή ιδέα στην END να γίνει θεματοφύλακας της κυπριακής γης στα κατεχόμενα, ιδρύοντας την τράπεζα Cyprus Motherland Land Bank; Σε ποιον χρωστάει πλέον η END; Μα φυσικά στην τουρκική Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi η οποία μεταβίβασε το IBOE Wozny στη θυγατρική της Panther Continental S.A με γραφεία στην Ελβετία, στην Αυστρία και στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους για να μην φαίνονται πως οι όποιες υποχρεώσεις της END είναι πλέον τουρκικές.

Κυπριακή γη αντί υποχρεώσεων που προέκυψαν από μια διεθνή κομπίνα; Μια αντιπατριωτική
«κυπριακή» τράπεζα με αντικύπριους χρηματοδότες και στόχους και πατριωτικό όνομα; Αυτό θα το κρίνουν οι αρχές. Αν κάποτε δεηθούν να κινηθούν."

Αυτά μεταξύ πολλών άλλων πληροφοριών διαβάζουμε στην έρευνα του Π. Αργυρίου σχετικά με το θέμα και προφανώς, όπως όλα δείχνουν, συμφωνούμε μαζί του, πως... 

"Η ΕND πουλάει ελπίδα για να αντλήσει ανταλλάγματα ακριβώς όπως τα κόμματα πουλούσαν «ευμάρεια» ενώ ξεπουλούσαν την χώρα. Και της αξίζει ακριβώς ότι αξίζει και στο ελληνικό και κυπριακό πολιτικό σύστημα: Πλήρης δικαστική διερεύνηση των δράσεων τους και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Όσο για αυτούς που σε πείσμα της πραγματικότητας συνεχίζουν να «πιστεύουν» σε μαγικά ραβδάκια, σύγχρονα θαύματα και Μεσσίες, φαίνεται πως ενώ οι απατεώνες -ντόπιοι και ξένοι- δεν χορταίνουν να τρώνε την Ελλάδα, κάποιοι Έλληνες ακόμη δεν έχουν χορτάσει από απατεώνες."


Το ηλεκτρονικό αυτό βιβλίο που μπορείτε να βρείτε εδώ, (και σε pdf εδώ) κλείνει μια ένα ιδιαίτερο παράρτημα: "Μια μικρή μελέτη στην άβυσσο της ανθρώπινης αντίληψης που διερευνά μέσω ιστορικών παραδειγμάτων του 20ου αιώνα το παράδοξο της εμμονής ομάδων «προσήλυτων» σε μεσσιανικές δοξασίες που δεν επαληθεύονται ποτέ ή διαψεύδονται οικτρά, φαινόμενο που παρατηρούμε και στην πολιτική και που μας επιτρέπει σε κάποιο βαθμό να καταλάβουμε για ποιο λόγο ακόμη και σήμερα παρά τον συντριπτικό όγκο των στοιχείων που την καταδικάζουν, κάποιοι Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύει ότι η End National Debt και ο Σώρρας θα τους σώσουν."


...σε κάθε περίπτωση, αξίζει και οφείλουμε να συμπεριλάβουμε τις πληροφορίες αυτές που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για να μπορούμε να διατηρήσουμε την ικανότητας κρίσης μας, παρά την πολυεπίπεδη κρίση που επικρατεί.... 


____________________
Αναρωτιέμαι βέβαια τι είδε η δικαιοσύνη κατά την πρόσφατη δίκη
και έκρινε πως είναι νόμιμα τα ομόλογα...
όπως αναφέρει κείμενο της END σχετικά εδω

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ