23 Ιουν 2013

Βιωματικό Εργαστήρι Walking In Your Shoes

με το Γιώργο Νάσιο - Πιστοποιημένο Συντονιστή WIYS

  • Όσο περπατώ

όσο περπατώ

Τόσο κατανοώ
Μια μέθοδος βαθύτερης κατανόησης του εαυτού μας και της ΖωήςΤι είναι το Το Walking In Your Shoes;Το Walking In Your Shoes (WIYS) είναι μια νέα για την Ελλάδα βιωματική μέθοδος αυτογνωσίας.
Είναι ένας τρόπος βαθύτερης κατανόησης του εαυτού μας και της Ζωής, ώστε να να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε παραπέρα στη Ζωή μας.

Το WIYS δημιουργήθηκε από τον Ηθοποιό και Σκηνοθέτη Joseph Culp και τον Ψυχαναλυτή και Βουδιστή John Cogswell στα μέσα της δεκαετίας του 80'. Αρχικά εφαρμόστηκε στο χώρο του Θεάτρου και της Δημιουργικότητας και σύντομα έγινε αντιληπτό πως έχει εφαρμογή και στις Δυναμικές της Ψυχής και της Ζωής.
Βασίζεται στην αρχή πως όλα και όλοι είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας.
Αυτό που απλώς χρειάζεται να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε την πρόθεση να εισέρθουμε σε αυτό το πεδίο, όπου όλα είναι ένα, και να του ζητήσουμε να μας προσφέρει πληροφορίες χρήσιμες για την Ψυχή και τη Ζωή μας. Σε αυτό οδηγούμαστε μέσα από το Σώμα μας, όπου όλα είναι καταγεγραμμένα και μέσω του οποίου όλα μπορούν να γίνουν αντιληπτά.

Αυτό που δυσκολεύεσαι να δεις καθαρά, το βλέπεις απέναντί σου και το κατανοείς σ' ένα βαθύτερο επίπεδο.
Αλλιώς είναι να νιώθεις κάτι, να προσπαθείς να το αναλύσεις, να το ερμηνεύσεις εσύ ο ίδιος με το νου σου και αλλιώς να το βλέπεις έξω από εσένα και να επιδρά σ' ένα βαθύτερο επίπεδο.Πώς λειτουργεί η μέθοδος αυτή;

Το WIYS γίνεται με πολλούς τρόπους.

- Σε ομάδα ανθρώπων.

Απλό Walking.

Η εργασία ξεκινά όταν ένα μέλος της ομάδας, ζητά να «περπατηθεί» ένα αίτημά του.
Ενα άλλο μέλος προθυμοποιείται να περπατήσει (Περπατητής - ρόλος).
Μέσα από τη διαδικασία της κίνησης, το άτομο συντονίζεται στον πραγματικό ρόλο, τον οποίο περπατά. Ο Συντονιστής τον καθοδηγεί να αντιληφθεί τις παρορμήσεις του σώματός του και να αναφέρει όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αισθήσεις και τις διαισθητικές πληροφορίες.
Μέσα από αυτήν τη διαδικασία φανερώνονται άγνωστες και πολύτιμες για την εξέλιξη του ατόμου αλήθειες, που μέχρι τώρα παρέμεναν κρυμμένες.

Double Walk.

Σε κάποιες περιπτώσεις – συνήθως αφορά τις σχέσεις – γίνεται διπλό περπάτημα, όπου δύο άτομα «περπατούν» συγχρόνως και έτσι φωτίζεται η μεταξύ τους σχέση.
Με την καθοδήγηση του Συντονιστή, οδηγούνται από το «ατομικό» περπάτημα, στη «συνάντηση», όπου και φανερώνονται οι δυναμικές της σχέσης και αυτό που χρειάζεται για να εξελιχθεί.

- Σε ατομικές Συνεδρίες.

Ο Συντονιστής είναι και ΠερπατητήςΤί και ποιόν μπορώ να περπατήσω;

Μπορείς ουσιαστικά να περπατήσεις «οποιονδήποτε» και «οτιδήποτε» θέλεις να κατανοήσεις βαθύτερα, με στόχο πάντα την εξέλιξή σου.
Τον Εαυτό σου, τους Γονείς σου, έναν αδελφό, ένα παιδί, έναν σύντροφο, έναν άνθρωπο με τον οποίο φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στη σχέση σας , έναν φίλο, έναν συνάδελφο ή προϊστάμενο, μια επιχείρηση, το «παιδί» μέσα σου, το «τυφλό» σου σημείο, ένα σωματικό σου σύμπτωμα, ένα συναισθηματικό τραύμα, το μέλλον σου (όχι με την έννοια της “πρόβλεψης” αλλά με την ποιότητα της ενέργειας που το μέλλον έχει τη δεδομένη στιγμή), την επιτυχία σου, το δυναμικό μέσα σου που δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα ή δεν μπορεί να εκδηλωθεί, την αντίστασή σου, μια απόφαση για κάτι που επίκειται, το επαγγελματικό σου μέλλον, ένα νέο σου τόλμημα ...
Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες!!
Η όλη διαδικασία γίνεται μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο πλαίσιο, που σέβεται την ιδιαιτερότητα και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Όσο απλό είναι να “μπει» κανείς στα παπούτσια κάποιου άλλου, άλλο τόσο απλό είναι να βγει από αυτά και να επιστρέψει στα δικά του.


Εκδηλώσεις:

*  στη Θεσσαλονίκη 

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013
  • από τις 10:30 π.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ.
Χώρος:


Λασκαράτου 4, Στάση Μαρτίου ή Αλλατίνη.
*   στην Αθήνα

 Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013
  •   από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ.

Χώρος:  Κόνωνος 69 - 71, ΠαγκράτιΚόστος Συμμετοχής: 40€


Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής:
τηλ: 6979 22 33 29

yorgosnasios@ gmail.com (χωρίς κενό μετά το @)--------------------------------------------------------
Γιώργος Νάσιος 

Σύντομο Βιογραφικό:

Γεννήθηκα το 1971 στην Ελβετία.

Είμαι Ηθοποιός, Ερμηνευτής τραγουδιών, Μεταφραστής και Συντονιστής Σεμιναρίων.

Η πρώτη μου μεγάλη Αγάπη είναι το Θέατρο, που - μετά από 20 Χρόνια - συνεχίζει να μου προσφέρει Ευλογίες και μαθήματα.

Έχω διδάξει Θέατρο και έχω σκηνοθετήσει παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.
Έκανα πολλά χρόνια ατομική και ομαδική ψυχανάλυση. Έχω δύο βαθμούς Reiki και Aura Soma. Έχω παρακολουθήσει μοναδικά Σεμινάρια με εμπνευσμένους δασκάλους, μεταξύ των οποίων η σπουδαία για μένα δασκάλα Αγάπης Louise L. Hay και οι: Wayne W. Dyer, Gregg Braden και Eckhart Tolle.

Στη συνέχεια του δρόμου μου συνάντησα τη δεύτερη μεγάλη Αγάπη μου, τη Συστημική Αναπαράσταση και τον επίσης μεγάλο για μένα δάσκαλο, τον Bert Hellinger, που είχα την Τύχη να βιώσω σε Ελλάδα και Αυστρία. Με την έγγραφη άδειά του μεταφράζω τα φωτισμένα κείμενα του.

Υπήρξα για 12 χρόνια οδοιπόρος στην μέθοδο αυτή - στην αρχή ως θεραπευόμενος και στη συνέχεια ως διοργανωτής σεμιναρίων, διερμηνέας, μεταφραστής κειμένων και μαθητής.
Έβλεπα τη σύνδεση που έχουν μεταξύ τους οι δύο μεγάλες Αγάπες μου και τη συνάντησα στη μέθοδο του Walking In Your Shoes, στην οποία και ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στη Γερμανία με τον Christian Assel και την μετεκπαίδευση με τον Ιδρυτή της μεθόδου Joseph Culp.

Τα πρώτα Σεμινάρια WIYS έχουν στεφθεί με Επιτυχία και το Φθινόπωρο του 2013 θα αρχίσει η πιστοποιημένη Εκπαίδευση (στην Ελβετία το καλοκαίρι του 2013).
Όραμά μου είναι, στην ιδιαίτερη αυτή για τον κόσμο και τον τόπο εποχή, η υπέροχη αυτή μέθοδος να απλώσει τα φτερά της σε ολοένα και περισσότερες Ψυχές και να συμβάλει στην βαθύτερη κατανόηση και στη θεραπεία όλων μας.

Πιστεύω στη Δύναμη της Στιγμής και της Παρουσίας.
Στην Ελευθερία που προσφέρει η Από-Δραματοποίηση, η Από-ταύτιση δηλ. από το δράμα και τον πόνο και πως ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ και όλα γίνονται για να αγαπήσουμε τον Εαυτό μας και για να μάθουμε και να μπορέσουμε την Αγάπη αυτή να την κάνουμε ΖΩΗ.

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ