19 Ιουν 2013

Κατωγεφυριώτικα 2013

Για άλλη μια χρονιά και παρά την πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, το ομαδικό πνεύμα που διέπει τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Γέφυρας "ο Άγιος Γεώργιος", το πραγματικό ενδιαφέρον και η ευαισθησία τους για τα κοινά και την πολιτιστική κληρονομιά , νικά και καταφέρνει να προσφέρει δύο όμορφες βραδιές με εκδηλώσεις και μουσικοχορευτικά δρώμενα. Η κρίση αποτελεί  πάντοτε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για συλλογικές προσπάθειες προάγοντας ένα νέο πνεύμα συνεργασίας και συνδημιουργίας.

Εύχομαι να χαρούν και να ψυχαγωγηθούν όλοι οι παριστάμενοι στην εκδήλωση στον ίδιο βαθμό που χαίρονται οι διοργανωτές τη διαδικασία των προετοιμασιών... συνεισφέροντας με τον τρόπο τους στο μελλοντικό έργο του συλλόγου.
Βίκυ Χρυσού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΓΕΦΥΡΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» - ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1984 Κάτω Γέφυρα - 57011 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Τηλ /Φαξ: 2310-716 005 


 Την Παρασκευή, 28 και το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 θα λάβουν χώρα τα ΚΑΤΩΓΕΦΥΡΙΩΤΙΚΑ 2013 που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στην Κάτω Γέφυρα Θεσσαλονίκης (22ο χλμ. ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Βεροίας- Δήμος Χαλκηδόνος.) 

Με πολύ αγάπη, κέφι και μεράκι οργανώνουμε και φέτος δύο όμορφες παραδοσιακές βραδιές, με πολιτιστικά δρώμενα και χορευτικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής του Νομού Θεσσαλονίκης. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: 

Παρασκευή 28/6/2013 Ώρα έναρξης 9μμ 

Σε μια προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης τόσο της πλούσιας ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, όσο και των εθίμων του τόπου μας, ο Π.Σ. «Άγιος Γεώργιος» αναβιώνει ήθη και έθιμα που σχετίζονται με το προξενιό στην παραδοσιακή κοινωνία της Μακεδονίας και της Θράκης. Η παρουσίαση των εθίμων του προξενιού θα πλαισιωθεί από πρόγραμμα παραδοσιακών χορών των αντίστοιχων περιοχών. ·

Παραδοσιακά Δρώμενα από τον Π.Σ. Κάτω Γέφυρας «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» · 

o Παραδοσιακοί Χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων 
    o Αγιονερίου «ΜΙΣΤΙ» 
    o Γέφυρας «ΜΕΤΡΕΣ – ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ» 
    o Ιωνίας (Π.Ο. Δήμου Δέλτα)
    o Κάτω Γέφυρας «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» 

Σάββατο 29/6/2013 Ώρα έναρξης 9μμ · 

o Παραδοσιακοί Χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων 
    o Αγίου Αθανασίου 
    o Αδέντρου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ·

o Παραδοσιακή βραδιά με το Θύμιο Γκογκίδη 

 Η παρουσία σας θα ήταν ιδιαίτερα τιμητική για εμάς, ενώ ταυτόχρονα θα συνεισέφερε στην μεταλαμπάδευση της πραγματικά μοναδικής ελληνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Με εκτίμηση 

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ