26 Απρ 2013

Καρκινογόνο Βενζόλιο σε αναψυκτικά και βρεφικές τροφές

Το περιεχόμενο των αναψυκτικών και των βρεφικών ειδών διατροφής έχει ανησυχήσει πολλές φορές το κοινό... ωστόσο τώρα έρχεται άλλη μια σοκαριστική είδηση: 

Έως και έξι φορές περισσότερο Βενζόλιο (benzol) από ότι επιτρέπουν τα θεσπισμένα όρια για το πόσιμο νερό, περιέχουν τα αναψυκτικά, φανερώνει τεστ σε αναψυκτικά του περιοδικού της Ρηνανίας Βεστφαλίας "Markt".

Διαβάζοντας την ετικέτα, γράφει άρθρο της Bild τα ποτά μοιάζουν υγιεινά: "λευκό τσάι και αχλάδι", "πράσινο τσάι και σταφύλι" ή "τσάι ρόϊμπους και ροδάκινο" ή "fitness cherry". Στην πραγματικότητα όμως το ιατρικό εργαστήριο Βρέμης βρήκε στα ποτά μεταξύ 2 και 6,8 μικρογραμμάρια της επικίνδυνης ουσίας Benzol.

Δεν υπάρχει κάποιο θεσπισμένο όριο για τα αναψυκτικά και γι΄αυτό ισχύουν τα θεσπισμένα όρια που ισχύουν για το πόσιμο νερό, σύμφωνα με τα οποία το όριο είναι ένα μικρογραμμάριο ανά λίτρο. Το βενζόλιο μπορεί ακόμη και σε ιδιαίτερα μικρές ποσότητες να είναι επικίνδυνο. "Προκαλεί καρκίνο, επιδρά στα  γεννητικά κύτταρα. Γι΄αυτό και το βενζόλιο είναι ένα ανεπιθύμητο συστατικό σε είδη διατροφής", εξηγεί ο τοξικολόγος Δρ Hans-Wolfgana Hoppe του ιατρικού εργαστηρίου Βρέμης. "Το ότι ανακαλύπτουμε τιμές πολύ πάνω από τα όρια που έχουν θεσπιστεί για το πόσιμο νερό, με εκπλήσσει και με τρομάζει."

Το βενζόλιο μπορεί να δημιουργείται όταν τα αναψυκτικά περιέχουν ως συντηρητικά βενζοϊκά οξέα, για παράδειγμα Natriumbenzoat. Αν το ρόφημα περιέχει επιπροσθέτως ασκορβικό οξύ, δηλαδή βιταμίνη C, τότε μπορεί να δημιουργηθεί (ως ένωση) βενζόλιο. 


Μέρος των επιχειρήσεων παραγωγής θέλει πλέον να δει αν μελλοντικά μπορεί να πάψει να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε συντηρητικό ή να αποσύρει από την αγορά τα ποτά αυτά. 

HINTERGRUND

Öko-Test: Benzol Furan im Babybrei: Krebserregende Stoffe

ÖKO-TESTΠαιδική κρέμα περιέχει καρκινογόνο Βενζόλιο Babybrei enthält krebserregendes Benzol

Öko-Test hat 15 Gläschen mit Babybrei sowie Karottensäfte untersucht: In fast allen fanden sich krebserregendes Benzol und/oder Furan.
(Πάνω: βρεφική κρέμα περιέχει καρκινογόνο Βενζόλιο. Το Oeko-Test έλεγξε 15 βαζάκια με βρεφική κρέμα όπως και χυμούς καρότου: Σχεδόν σε όλα υπήρχε καρκινογόνο βενζόλιο ή/και furan. ) 
"Η ποσότητα του βενζολίου, που λαμβάνεται μέσω της αναπνευστικής οδού μπορεί να έχει διάφορες τιμέςκαι σε μη καπνιστές βρίσκεται μεταξύ 50 και 100 μικρογραμμάρια την ημέρα", δηλώνει το Ινστιτούτο. Η περιεκτικότητα βενζολίου στον αέρα είναι υψηλότερη στις περιοχές με μεγάλη κίνηση σε αντίθεση με τις ήσυχες επαρχιακές περιοχές. Όμως καθώς το βενζόλιο είναι καρκινογόνο δεν πρέπει να περιέχεται σε ποτά.  
ΠΗΓΗ απόδοση τοξότισσα

Άλλος ένας λόγος για να επιστρέψουμε κοντά στη φύση και τη φυσική διατροφή με κάθε τρόπο! Οι πόλεις και τα προϊόντα, αλλά και τον τρόπο ζωής τους μολύνουν και καταστρέφουν... Τι πιο αγνό από τρόφιμα που παράγουμε οι ίδιοι στην ύπαιθρο της πανέμορφης και ευλογημένης από τον ήλιο χώρας μας;

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ