4 Μαρ 2013

Θεραπευτικό Άγγιγμα

Θεραπευτικό Άγγιγμα

Συνεδρίες και μαθήματα με τη Βίκυ Χρυσού

Το άγχος και οι προκλήσεις της καθημερινής μας ζωής αλλά και βαθύτερα υπαρξιακά ερωτήματα, δημιουργούν σταδιακά εντάσεις, μπλοκαρίσματα και ανισορροπία στις υποστάσεις μας (σώμα-ψυχή-πνεύμα) με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ασθένειες...
Τα αίτια πίσω από οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθένειας βρίσκονται πάντοτε στα λεπτότερα στρώματα της ύπαρξης μας : την ψυχή και το πνεύμα ή το λεπτό ενεργειακό μας φορέα (τσάκρα-αύρα).
Ωστόσο ποτέ δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι και αδύναμοι μπροστά στην ασθένεια. Μια σειρά θεραπευτικών μεθόδων βρίσκονται στη διάθεση μας, υποστηρίζουν τη διαδικασία των δυνάμεων αυτοϊασης του σώματος μας και σταδιακά μας βοηθούν να επιστρέψουμε στην πλήρη και ουσιαστική υγεία.
Υγεία που δεν νοείται απλά σαν "απουσία ενοχλητικών συμπτωμάτων", αλλά σαν
 • γαλήνη και χαρά ψυχής,
 • ηρεμία και καθαρότητα πνεύματος και
 • σθένος σώματος...
Αυτή η ολιστική εικόνα της υγείας δυστυχώς δεν αποτελεί αντικείμενο της ιατρικής σήμερα... Είναι θα έλεγα πολύ περισσότερο έργο του δρόμου αυτογνωσίας και αυτοίασης. Ενός δρόμου κατά τον οποίο ανακαλύπτουμε βήμα βήμα τις ρίζες των ασθενειών μας και τον αληθινό εσώτερο εαυτό μας που αναζητά να εκφραστεί.
Σε αυτή την ολιστική εικόνα της υγείας σύμμαχος μας είναι λεπτές θεϊκές θεραπευτικές ενέργειες που καθαρίζουν, αναζωογονούν και ισορροπούν τους φορείς μας, μέσα από το θεραπευτικό άγγιγμα ή αλλιώς την ενεργειακή ιατρική, η οποία στηρίζεται στην ισχυρότερη συμπαντική δύναμη: την αγάπη.
Καθώς σε ένα λεπτότερο πνευματικό-ενεργειακό επίπεδο όλοι οι άνθρωποι είμαστε ενωμένοι, είμαστε ΕΝΑ, το θεραπευτικό άγγιγμα δεν περιορίζεται ούτε από την χώρο, ούτε από την απόσταση και μπορεί να προσφερθεί τόσο σε ατομικές δια ζώσης συνεδρίες, όσο και εξ αποστάσεως. Η αληθινή αγάπη δε γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς...
Έτσι λοιπόν με πολύ αγάπη προσφέρω όλα όσα έχω διδαχτεί και έχω εξελίξει στον τομέα των ενεργειακών-πνευματικών θεραπειών στον συνάνθρωπο που αναζητά
 • να βιώσει καταρχήν βαθειά γαλήνη, ανακούφηση και χαλάρωση (απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτο-ίασης) μέσω του θεραπευτικού αγγίγματος εμποτισμένου από τις ενέργειες του Reiki ή/και σε συνδυασμό με το Sat Nam Rasayan αλλά και
επιμέρους θεραπευτικές δράσεις (ανάλογα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου) όπως για παράδειγμα:
 • Καθαρισμό του κεντρικού ενεργειακού καναλιού/ εξισορρόπιση και ενίσχυση του ενεργειακού-φωτεινού σώματος (Η ζωτική δύναμη που έχουμε στη διάθεση μας μειώνεται από τη φθορά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Παράλληλα ο τρόπος ζωής και σκέψης μας δημιουργεί εμπλοκές κατά μήκος του κεντρικού ενεργειακού καναλιού, οι οποίες εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της ζωτικής ενέργειας με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η υγιής λειτουργία των επιμέρους ζωτικών μας οργάνων, αλλά και του οργανισμού μας σαν σύνολο. Με το θεραπευτικό άγγιγμα μπορούμε να δεχτούμε πρόσθετη ζωτική δύναμη, ενώ ο καθαρισμός του κεντρικού ενεργειακού καναλιού ελευθερώνει τη ροή της.)
 • Βαθύ καθαρισμό και εξισορρόπιση των τσάκρα (To παρελθόν -οι πεποιθήσεις και οι εμπειρίες μας, οι σχέσεις μας με τον εαυτό μας ή τους άλλους συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία και καταγράφονται μέσω των ενεργειακών κέντρων-τσάκρα. Η δυσαρμονία ή τα μπλοκαρίσματα στα τσάκρα εμφανίζονται ως δυσαρμονίες στον οργανισμό ή τις σχέσεις μας. Καθώς τα τσάκρας γεμίζουν με το χρόνο από επιβαλβείς ή τοξικές ενέργειες που σταδιακά φράσουν την κυκλοφορία ενέργειας στα όργανα που συνδέονται με το κάθε ένα από αυτά και οδηγούν σε νόσο, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται με τη μορφή συγκεκριμένων προβλημάτων στη ζωή μας. .)
 • Επαναφορά τμημάτων της ψυχής μας (Τραυματικές εμπειρίες που δεν τις επεξεργαστήκαμε συνειδητά κρατούν εγκλωβισμένο μέρος της ψυχικής μας δύναμης και ενέργειας και μας εμποδίζουν να ζήσουμε με πληρότητα και υγεία στο παρόν.)
 • Υποστήριξη στη διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοίασης (Διότι η πλήρης υγεία παραμένει μόνον όταν γνωρίζουμε εις βάθος τον Αληθινό Εαυτό μας)
 • Υποστήριξη στην ανεύρεση του βέλτιστου μελλοντικού μας δυναμικού σύμφωνα με την αποστολή του Αληθινού μας Εαυτού (κάθε μας επιλογή μας οδηγεί σε ένα άλλο μέλλον. Βρίσκοντας το βέλτιστο δυνατό μέλλον μας, όπου απολαμβάνουμε πλήρη υγεία, χαρά και αφθονία και στρέφοντας όλες μας τις δυνάμεις προς την πραγμάτωση του, αλλάζουμε την πορεία της ζωής μας)
 • Θεραπεία του φόβου του θανάτου (Με αναδρομή σε τρεις συγκεκριμένες περασμένες ζωές και την ίαση της στιμής αποχώρησης της ψυχής ο άνθρωπος ξεπερνά το βασικότερο φόβο του- αυτό του θανάτου- και αντιλαμβάνεται βιωματικά πως η αληθινή του φύση ξεπερνά το θάνατο. Με τη θεραπεία αυτή απολαμβάνει θεραπευτικά αποτελέσματα στην παρούσα ζωή καθώς διορθώνονται οι καταγραφές στο φωτεινό του σώμα.)
Όλες αυτές οι θεραπευτικές ενέργειες και γνώσεις ρέουν κατά τις θεραπευτικές συνεδρίες προς όφελος του θεραπευομένου. Σε κάθε συνεδρία εφαρμόζεται η μέθοδος ή ο συνδυασμός μεθόδων που φαίνεται πως μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο άτομο, σύμφωνα με τις παρούσες ανάγκες του.
Το σύμπτωμα ή η ανάγκη που θα σας φέρει σε επαφή μαζί μου δεν είναι πάρα μόνο το κίνητρο για να ξεκινήσει το ταξίδι σας προς την ολιστική υγεία.
Οι συνεδρίες αυτές σα στόχο έχουν να αναλάβετε σταδιακά την πλήρη ευθύνη και δύναμη για τη ζωή και την υγεία σας και όχι να εξαρτάστε μόνιμα από εξωγενείς θεραπείες. Για το λόγο αυτό συνοδεύονται (σε όποιον το επιθυμεί) από μαθήματα, ώστε οι ίδιοι να γίνεται θεραπευτές του εαυτού σας.
Έτσι προσφέρονται, παράλληλα με τα
 • τα βασικά σεμινάρια, τους συντονισμούς/μυήσεις όλων των βαθμών Reiki και την πρακτική εφαρμογή τους
 • η αυτογνωσιακή πλευρά του Reiki σε μια σειρά μαθημάτων με θέμα "Ο δρόμος του αληθινού (Reiki) Master - Γίνε Μάστερ της ζωής σου"
 • αυτόνομοι κύκλοι εκπαίδευσης στη διδασκαλία των τσάκρα και την ενεργειακή ιατρική,
Ενώ παράλληλα μαθαίνουμε και εφαρμόζουμε τη θεραπευτική δύναμη των οραματισμών, του διαλογισμού, των ονείρων, των αρχετύπων κ.α.

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Βίκυ Χρυσού είναι Reiki Master Teacher του συστήματος Ushui Shiki Ryoho και πρακτικός της "θεραπείας στο όνομα του θεϊκού", όπως μεταφράζεται η θεραπευτική μέθοδος του Sat Nam Rasayan που προέρχεται από την παράδοση της κουνταλίνι γιογκα.
Επίσης έχει μελετήσει σε βάθος και εφαρμόζει θεραπευτικές μεθόδους που βασίζονται στην κατανόηση και δομή της λειτουργίας του ενεργειακού μας σώματος (ενεργειακή ιατρική), της αύρας και των Τσάκρα, από τη σαμάνικη παράδοση της ανατολής και της δύσης, όπως και τη θεραπευτική δύναμη των κρυστάλλων.
Επιπλέον ως καλλιτέχνης προσεγγίζει τη θεραπεία και μέσα από την εικαστική έκφραση και έχει δημιουργήσει μια μοναδική σειρά κρυσταλλοθεραπευτικών έργων που βασίζονται στη λειτουργία των τσάκρα, τη θεραπευτική δύναμη των κρυστάλλων και το συνδιασμό τους με τις θεραπευτικές ικανότητες του θεραπευτή.
Ακόμη, σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια ολιστικής κατανόησης και συγχώνευσης των διαφόρων τρόπων έκφρασης του Εαυτού και των υποστάσεων μας, αλλά και τις αιτίες που η μεταξύ τους τριβή προκαλεί διαταραχές, σπουδάζει φιλοσοφική-υπαρξιακή ψυχολογία.
Ζει και εργάζεται στην Κάτω Γέφυρα Θεσσαλονίκης.
Πληροφορίες σχετικά με ατομικές συνεδρίες ή οργάνωση τμημάτων διδασκαλίας:
στα τηλέφωνα 2310-729953 και 6957 643463
και στο e-mail: vickychrysou@ yahoo.gr
 • (Για τους ενδιαφερόμενους κυρίως του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης (Περιοχή Αγίου Αθανασίου): νέοι κύκλοι μαθημάτων θα ξεκινήσουν σύντομα στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κάτω Γέφυρας.
 • Ιντερνετικά Μαθήματα
  • σχετικά με το Δρόμο του Αληθινού

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ