17 Οκτ 2012

Συστημική Αναπαράσταση - Ανοικτή ΠαρουσίασηΣάββατο  20/10    18.00- 21.00  

Η Συστημική Αναπαράσταση  είναι μια βιωματική μέθοδος συστημικής θεραπείας και συμβουλευτικής ανθρώπινων σχέσεων  που θεμελίωσε ο διάσημος Γερμανός ψυχοθεραπευτής και φιλόσοφος Bert Hellinger* στην δεκαετία '80.

Οι Συστημικές Αναπαραστάσεις  αποτελούν κάτι περισσότερο από ένα θεραπευτικό τρόπο εργασίας. Διατηρούν μια φιλοσοφική στάση ως προς την ζωή, τους ανθρώπους και τις μεταξύ τους σχέσεις. Η ψυχή αποτελεί εδώ μια πραγματικά ενεργή δύναμη. Μέσω της ενασχόλησής του με την θεραπεία της ψυχής, ο Bert Hellinger ανακάλυψε πως για να ευτυχίσουμε αντί να υποφέρουμε, χρειάζεται να κατανοήσουμε και να ακολουθήσουμε τις Τάξεις της Αγάπης.

«Λόγω της πολύχρονης πείρας του με τα οικογενειακά συστήματα, μπόρεσε να δει και να περιγράψει τις αόρατες δυναμικές που κρύβονται σ' ένα οικογενειακό σύστημα και στις οποίες εγκλωβίζονται τα μέλη του, μ' έναν όχι υγιή τρόπο. Μόνον αφού κάποιος πρώτα αποκαλύψει αυτές τις δυναμικές μπορεί έπειτα να ψάξει και να βρει τον δρόμο προς την λύση. Σύμφωνα με τον Μπερτ Χέλινγκερ, για να ευοδωθούν οι ανθρώπινες σχέσεις, προϋπόθεση είναι να δει κανείς και να αποδεχτεί την πραγματικότητα ως έχει, και όχι όπως θα ήθελε να είναι. 

Με την βοήθεια των Συστημικών Αναπαραστάσεων , μπορεί κάποιος να βρει λύσεις σε υπαρξιακά προβλήματα και σε συγκρούσεις που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων. 'Έχει αποδειχθεί επίσης, ότι πολλές σωματικές και ψυχικές ασθένειες μπορεί να οφείλονται σε τέτοιες συγκρούσεις και η λύση τους, μπορεί να ενεργοποιήσει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις της ψυχής». 


Αυτογνωσία, Προσωπική Ανάπτυξη & Εξέλιξη, Έρωτας & Συντροφικότητα, Γάμος & Παιδιά, Υγεία & Ασθένεια, Διαπροσωπικές σχέσεις, Εργασιακά Προβλήματα, Διαζύγιο, Απώλεια, Πένθος, Στρες, Κατάθλιψη, Ενοχή, Εθισμοί…. είναι μερικά από τα θέματα τα οποία συχνά μας ωθούν να αναζητήσουμε λύσεις – λύσεις διαφορετικές, λύσεις ζωής.

Με την βοήθεια των Συστημικών Αναπαραστάσεων αποκτούμε περισσότερη αρμονία και ισορροπία στις σχέσεις μας, περισσότερη αυτογνωσία, συναισθηματική και πνευματική  ανάπτυξη. Μέσω της βαθιά αποκαλυπτικής βιωματικής εμπειρίας, επιτυγχάνουμε μια διεύρυνση της αντίληψης για την ανθρώπινη συμπεριφορά και την δυναμική των ανθρώπινων σχέσεων, η οποία αποτελεί το κλειδί για την προσωπική & διαπροσωπική επιτυχία και την ευτυχία.


*Ο Μπερτ Χέλλινγκερ αποκαλεί συνήθως την μέθοδο πνευματική, φαινομενολογικά φιλοσοφική αντί για ψυχοθεραπευτική, και αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως φροντιστή της ψυχής αντί για ψυχοθεραπευτή.Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Όλγα Μπασιούδη: 2103456433 & 6982555034
Μαρία Ροδοκαλάκη:  6944826864

Διεύθυνση: Α.Παπανδρέου 28Γ - Αγ.Ιωάννης, Καλαμαριά


Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα σε όποιον νομίζετε πως ενδιαφέρεται.


Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ