2 Μαρ 2012

2013- τι; {Εισαγωγή}

2013 -  τι;
 του Κωνσταντίνου Φλώρου
από το βιβλίο του "2013 -τι;" που μας παραχώρησε για δημοσίευση

Εισαγωγή


Αφορμή, λοιπόν, για αυτό το βιβλίο είναι η χρονιά του 2012 και το μέλλον της ανθρωπότητας μετά. Στην σημερινή κοινωνία, πολλοί από εμάς βρισκόμαστε ακόμη μέσα στην λήθη και αυτό λέει πολλά από μόνο του. Δεν βλέπουμε και δεν αφουγκραζόμαστε τα σημάδια των καιρών. Θεωρούμε, ότι όσα συμβαίνουν γύρω μας, καλά ή κακά, δημιουργούνται καθαρά από τύχη και ότι αποτελούν κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό. Αρνούμαστε να παραδεχτούμε τις όποιες ευθύνες μας και ό,τι βλέπουμε με τα μάτια μας είναι δημιούργημα ανθρωπογενές και ψεύτικο. Αρνούμαστε τα πάντα. Αυτό, όμως, θα αλλάξει ριζικά ενόψει του 2012. Σύντομα, θα παρατηρήσουμε κατακλυσμιαίες αλλαγές αναφορικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Θα είναι μία επιταχυνόμενη μη αναστρέψιμη διαδικασία, κοινή για όλους, με σκοπό να μας βγάλει από την κατάσταση λήθης και την παρακμή στην οποία βρισκόμαστε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα μηδέν άρχισε και δεν είναι στο χέρι μας να την επιβραδύνουμε ή να την ακυρώσουμε, όπως «κάποιοι» θέλουν να πιστεύουν. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να δεχτούμε αυτήν την αλλαγή σαν το μεγαλύτερο δώρο που έχει γίνει ποτέ για εμάς. Είναι ένα ανυπέρβλητο κοσμικό δώρο της συμπαντικής αρμονίας, που δεν μπορούμε να το απορρίψουμε γιατί απλά δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Στην αρχή του βιβλίου αναφέρθηκα στην λήψη συμπαντικών μηνυμάτων, τα οποία, έχουν σκοπό να μας αφυπνίσουν. Εφεξής, θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως κοσμικούς δέκτες, που λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα από το σύμπαν και μας προετοιμάζουν με κατάλληλο τρόπο, έτσι ώστε να λάβουμε όλοι αυτό το κοσμικό δώρο. Σε άλλους, ο δέκτης είναι ανοιχτός και σε άλλους παραμένει κλειστός. Καθημερινά, όμως, ο δέκτης μας θα γίνεται ολοένα και πιο ευαίσθητος στην λήψη των συμπαντικών αυτών μηνυμάτων.

Με ποιό τρόπο, όμως, λαμβάνονται αυτές οι πληροφορίες από το σύμπαν; Για να λάβει κανείς αυτές τις πληροφορίες, δεν χρειάζεται να έχει ειδικές γνώσεις ή να έχει κάνει «channeling» με τον ανώτερο εαυτό, ούτε να έχει πληρώσει σεμινάρια για εσωτερισμό και αυτοβελτίωση. Επίσης, δεν έχει σημασία εάν έχει διαβάσει κάποιος ένα βουνό βιβλία. Αυτή η ροή πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, μέχρις ότου επιτευχθεί η συμπαντική ενδελέχεια που μας προορίζει για μία μη μετακλητή, μη αναστρέψιμη κοσμική επανασύνδεση.

Είναι, βέβαια, δωρεάν και την λαμβάνουμε ελεύθερα με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς ή παλμούς. Αρκεί ο ενδιαφερόμενος να έχει αφυπνιστεί έστω και στο ελάχιστο. Θεωρώ ότι το ελάχιστο εκείνο στοιχείο της αφύπνισης, είναι η αίσθηση που έχουμε, αρκετοί από εμάς, ότι κάτι δεν πάει καλά παγκοσμίως. Λέγοντας αυτό, δεν αναφέρομαι στην αλλαγή του κλίματος ή στην παγκοσμιοποίηση, αλλά στην αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Όλο και περισσότερους, μας διακατέχει το αίσθημα ότι δεν πάει άλλο, ότι πέφτουμε συνεχώς σε αδιέξοδο ό,τι και αν κάνουμε. Αρκεί, όπως είπα, κάτι να μας έχει αφυπνίσει.

Πολλοί πιστεύουν ότι το 2012 θα αφανιστούμε με κάποιο τρόπο. Η καταστροφολογία, η εξωγήινη παρέμβαση και ο μεσσιανισμός είναι τα πιο προσφιλή θέματα και οι μόνες εξηγήσεις που δεχόμαστε αψήφιστα και χωρίς την απαραίτητη κριτική ματιά. Όσον αφορά, τις εξωγήινες παρεμβάσεις, τον μεσσιανισμό και την αντίληψη περί αποκαλύψεως, πάντοτε είχαμε τέτοια φαινόμενα τα οποία έχουν αποτυπωθεί είτε στις προφορικές παραδόσεις, είτε στα θρησκευτικά κείμενα απανταχού στην οικουμένη. Για αυτά έχουμε κάποιες ενδείξεις (όχι αποδείξεις) αρχαιολογικές στην Ελλάδα, π.χ.: τις βραχογραφίες στο Παγγαίο, στο Περού (Νάζκα), στην Αυστραλία, αλλά και προφητικών κειμένων αρχαίων και μεσαιωνικών. Ακόμη, έχουμε δεχτεί πολλές φορές στο παρελθόν, ενσαρκωμένες φωτεινές οντότητες που λειτούργησαν ως δάσκαλοι και προφήτες για την ανθρωπότητα παράλληλα όμως με πολλούς ψευδοπροφήτες και τσαρλατάνους.

Όμως, γιατί να αναλωθούμε μόνον σε αυτά, όταν μέχρι τώρα η ανθρώπινη ιστορία έχει δείξει ότι δεν ζούμε σε έναν απόλυτα ειρηνικό πλανήτη με προηγμένο πολιτισμό. Δεν ζούμε σε έναν πλανήτη, όπου δεν έχουν ξαναγίνει παγκόσμιες φυσικές καταστροφές. Τουλάχιστον, η εξελικτική πορεία των ειδών πάνω στην Γη το έχει αποδείξει. Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν από την πτώση ενός μεγάλου μετεωρίτη και νέα, ανταγωνιστικά είδη, εμφανίστηκαν στην θέση τους. Βέβαια, στο διάβα της ιστορίας, έχουν γίνει και πλημμύρες, όπως του Δευκαλίωνα ή του Νώε, σεισμοί, μεγάλοι λιμοί και καταποντισμοί. Όμως, πάντοτε γίνονταν τέτοιου είδους παγκόσμιες καταστροφές.

Στον σημερινό κόσμο, ζούμε στον απόηχο της βιομηχανικής επανάστασης με την βοήθεια της τεχνολογίας, που, υποτίθεται, ότι επιλύει τα καθημερινά μας προβλήματα. Όμως, τα όποια προβλήματα μεγαλώνουν και τα αδιέξοδα γίνονται όλο και περισσότερα. Η τεχνολογική πρόοδος και τα επιστημονικά επιτεύγματα της μεταβιομηχανικής εποχής μπορεί να έλυσαν κάποια προβλήματα, αλλά δημιούργησαν άλλα τόσα τα οποία παραμένουν άλυτα. Υποθετικά να πούμε, ότι εάν ζούσαμε σε μια προηγμένη «κοσμική» κοινωνία δεν θα είχαμε ούτε πολέμους, ούτε αρρώστιες, ούτε βέβαια, φτώχια και υπερβολική συσσώρευση πλούτου. Επομένως, για ποια πρόοδο και για τι πολιτισμό μιλάμε και καμαρώνουμε σαν «γύφτικα σκεπάρνια», όταν το μεγαλύτερο διάστημα ειρήνης δεν ξεπερνάει τα εκατό έτη στο ιστορικό γίγνεσθαι;

Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε προηγμένοι, επειδή είμαστε ικανοί να στέλνουμε εξερευνητικές διαστημικές αποστολές. Θα έλεγα ότι τα διαστημικά αυτά «λεωφορεία» και οι δορυφόροι που εκτοξεύουμε, μοιάζουν εντελώς πρωτόγονα και θυμίζουν «καρυδότσουφλα» στον κοσμικό ωκεανό. Επιπλέον, θα πρέπει να θεωρούμε αυτές τις αποστολές άσκοπες και χωρίς νόημα για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον γιατί οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι είμαστε μόνοι μέσα στο αχανές σύμπαν. Δεύτερον γιατί δεν σταθήκαμε, μέχρι τώρα, ικανοί να λύσουμε τα προβλήματα που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Δεν πιστεύω, ότι δεν μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Απλά δεν θέλουμε και θα δούμε σε επόμενο κεφάλαιο το γιατί.

Εάν ήμασταν, πραγματικά προηγμένοι, θα έπρεπε να λύσουμε πρώτα τα προβλήματα που μαστίζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Κατά δεύτερον, να επιτύχουμε κοσμική σύνδεση εκτός Γης με άλλα νοήμονα όντα πιο προηγμένα, από τα οποία θα αποκομίζαμε νέες εμπειρίες, ωφέλιμες για την κοσμική μας ανέλιξη. Εμείς, όμως, ως πρωτόγονοι και γεωκεντρικοί μικράνθρωποι, ονειρευόμαστε διαστημικές αποικίες και εξόρυξη πολύτιμων μεταλλευμάτων και άλλων πηγών πρώτων υλών σε άλλους πλανήτες. Αν δε, βρούμε και κάποιο «κατώτερο» είδος να τους κάτσουμε στο σβέρκο θα περνάμε τους εαυτούς μας για πολύ μεγάλους εξερευνητές και εκπολιτιστές. Αυτό είναι το διαστημικό όνειρο που θέλουμε να περάσουμε στις επόμενες γενιές, ενώ όλα τα άλλα τα προσδιορίζουμε ως γεννήματα επιστημονικής φαντασίας. Για αυτό και οι επιστήμονες και οι διάφοροι ερευνητές, οι οποίοι μαστίζονται από επιστημονική ακαμψία και άρνηση, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είμαστε μόνοι και έρημοι μέσα στο σύμπαν όλο.

Προς το παρόν, εμείς ως άνθρωποι που ζούμε πάνω σε αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη που ονομάζεται Γη δρούμε καταστροφικά. Είμαστε σαν επικίνδυνα βακτήρια που μολύνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Μολύνουμε και καταστρέφουμε εαυτούς, την φύση και το περιβάλλον χωρίς τύψεις και αναστολές. Επιπλέον, κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον, παπαγαλίζοντας πως θα σώσουμε τον πλανήτη ανακυκλώνοντας τα εκατομμύρια άχρηστα προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσια νυχθημερόν. Όλα αυτά όμως θα τα αναλύσουμε διεξοδικά και με συγκεκριμένα παραδείγματα. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει, είναι εάν αυτές οι άσχημες καταστάσεις που βιώνουμε και μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην οριστική εξαφάνισή μας, επιδέχονται κάποιου είδους σωτηρία. Πολλά λέγονται για το 2012. Τα περισσότερα αφορούν την καταστροφή της ανθρωπότητας και σποραδικά ακούγονται και κάποιες γνώμες πως το 2012 θα ξημερώσει μία νέα χρυσή εποχή με νέες ευκαιρίες για να ζήσουμε ειρηνικά.

Τι είναι, όμως, αυτό που θα αλλάξει το 2012; Οι κατακλυσμιαίες αλλαγές που θα προκύψουν σε λίγο καιρό, θα μας οδηγήσουν σε νέα πρότυπα κοινωνίας που δεν έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα. Αυτό, βέβαια, δεν θα επιτευχθεί με εφαρμογή πολέμων, βίας ή κάποιας επανάστασης, αλλά με μια ακαριαία, «εσωτερική», αλλαγή στην ανθρώπινη συμπεριφορά παγκοσμίως. Το να πιστεύει κανείς ότι θα επιτύχουμε ειρήνη και ευημερία μέσω του πολέμου ή μιας επανάστασης, είναι πολύ γελασμένος και κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Πολύ απλά γιατί αυτού του τύπου, οι βίαιες αλλαγές, είναι σαν να προσπαθείς να σβήσεις τη φωτιά με βενζίνη. Θα πρέπει να γνωρίζουμε, πως η σύγκρουση και η βία φέρνουν μόνο το ίδιο αποτέλεσμα. Δηλαδή, μια εύθραυστη ειρήνη η οποία έχει ημερομηνία λήξης.

Όμως, το 2012 και λίγο μετά θα σπάσουμε τις όποιες αλυσίδες μας κρατάνε δέσμιους, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα όλη την ανθρωπότητα. Ξυπνώντας από την λήθη, θα ανακαλύψουμε όλοι τον μικρό ή μεγάλο θεό που κείτεται μέσα μας νεκρός έως τώρα. Το 2012, θα πεθάνουμε όλοι μας ως άνθρωποι και το 2013 θα ξυπνήσουμε ως θεοί. Γιατί; Γιατί θα είμαστε πλέον συνδεδεμένοι πνευματικά με την κοσμική συνείδηση. Η κοσμική επανασύνδεση θα έχει επιτευχθεί στον μέγιστο βαθμό, αφήνοντας πίσω οριστικά και αμετάκλητα τον παλιό κακό εαυτό του «Εγώ», του «Θέλω» και του «Έχω». Θα επανακτήσουμε γρήγορα τα συμπαντικά «χαμένα» δώρα της επίγνωσης και της ενόρασης ξυπνώντας σταδιακά από την λήθη. Για αυτό, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το κοσμικό δώρο που θα λάβουμε όλοι, θάβοντας για πάντα τον κατώτερο εαυτό μας.Τα παιδιά απασχολεί το ερώτημα: «από πού προέρχονται τα πάντα;»
Και τους μεγάλους το ερώτημα:
«μα που πάνε τα πάντα;»
{Ανωνύμου}
Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ