1 Μαρ 2012

2013- τι;

Από σήμερα και για τις επόμενες αναρτήσεις θα σας περάσω μια σημαντική εργασία- δοκίμιο ενός φίλου που επιθυμεί να μοιρατεί αυτές τις υπέροχες σκέψεις και τα μηνύματα του με όλο τον κόσμο...

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα βιβλίο που θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι... για όσα αναμένονται στη Γη και στη συνείδηση της ανθρωπότητας ως σύνολο...

Ας αφήσουμε τον ίδιο το συγγραφέα, το φίλο Κώστα να μας τα πει με το δικό του μοναδικό τρόπο...

2013-τι;
γράφει ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Ευχαριστίες


Πρώτους από όλους, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου. Γιατί εάν δεν γινόταν εκείνος ο καυγάς, εγώ, κατά συνέπεια, δεν θα έσπαγα εκείνη την πόρτα. Άρα, μπορεί αυτό το δοκίμιο να μην γραφόταν ποτέ. Μετά, θα πρέπει να ευχαριστήσω το Σύμπαν για τα μηνύματα τα οποία έλαβα από αυτό. Κατά την διάρκεια των ατελείωτων διορθώσεων του κειμένου, έλαβα πολύτιμη βοήθεια και συμβουλές, από την σύντροφό μου Αθανασία Τζαβίδα. Την ευχαριστώ θερμά. Τέλος, το δοκίμιο αυτό αφιερώνεται στον κάθε αναγνώστη που αναζητά την αλήθεια μακριά από συμφέροντα και σκοτεινές ατραπούς. Αφιερώνεται σε αυτούς που διψούν για την γνώση και την αλήθεια, τους πνευματικά ανήσυχους και τολμηρούς ταξιδιώτες της ψυχής. Για όλους τους άλλους, είθε το δοκίμιο αυτό να αποτελέσει αφορμή για να σπάσουν την δική τους πόρτα.


Αντί να καταριέσαι το σκοτάδι άναψε ένα κερί.
{Τσέ, Λάο, Φιλόσοφος:
6ος Αιώνας Π.χ.}
Σημείωμα


Αφορμή για αυτό το βιβλίο στάθηκε ένας οικογενειακός καυγάς και μία σπασμένη πόρτα. Ο καυγάς ήταν αποτέλεσμα του χάσματος των γενεών, αλλά η πόρτα χρειάστηκε να σπάσει από τον συγγραφέα για να τραβήξει την προσοχή των κηδεμόνων του. Όμως, πόσες φορές δεν χρειάστηκε κάποιος από εμάς να σπάσει νοητά μια πόρτα για να ακουστεί; Είναι μια πράξη ανάλογη με το καμπανάκι που κρούει ο δικαστής στην αίθουσα, με το χτύπημα του χεριού στο τραπέζι ή αν θέλεις με την πιο ευγενική, λεκτική, παρότρυνση του ομιλητή να τραβήξει την προσοχή του ακροατηρίου. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες οι προσπάθειες που κάνουμε για να ακουστούμε αποβαίνουν άκαρπες, ακόμη και αν χτυπήσουμε κάποιον με μία βαριοπούλα στο δόξα πατρί. Εξ’ ου και η χαρακτηριστική φράση του Ιωάννη του Βαπτιστή, «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» ή όπως αποτυπώθηκε στην λαϊκή ρήση, «…στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Η συγγραφή αυτού του βιβλίου αφορά το επίκαιρο θέμα για το 2012. Κάποιοι ίσως πουν ότι αυτά που θα διαβάσεις είναι προϊόν τύχης. Τι ειρωνεία! Εξακολουθούμε να πιστεύουμε με απίστευτη αλαζονεία, πως ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα ως ανθρώπινη φυλή έχουν γίνει από τύχη. Τυχαία όλα. Από τύχη φτιάχτηκε το σύμπαν, ο άνθρωπος, οι τέχνες και τα γράμματα. Από τύχη υπάρχει πόλεμος και βία. Από τύχη ζούμε μέσα στο ψεύδος και την εικονική πραγματικότητα. Είμαστε ωτακουστές και χαϊδεύουμε τον εαυτό μας. Για αυτό, όλοι ανεξαιρέτως είμαστε έρμαια των παθών και της ανθρώπινης βλακείας που μας οδηγεί στο πουθενά.

Επί τη ευκαιρία, θέλω να δώσω κάποιες εξηγήσεις σχετικές με την συγγραφή αυτού του βιβλίου. Κατ’ αρχήν, οφείλω να πω, πως το βιβλίο αυτό δεν γράφτηκε ούτε κατά παρότρυνση κάποιου, ούτε γιατί αποφάσισα να γίνω συγγραφέας στα καλά καθούμενα. Με εξαίρεση την σποραδική επιστολογραφία μου σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, λαμβάνω τώρα το χρίσμα του συγγραφέα για να σου αποτυπώσω κάποιες «σκέψεις». Εξηγώ, ότι έβαλα την λέξη σκέψεις σε εισαγωγικά, γιατί θεωρώ ότι τα μελλούμενα περί κοσμικών συμβάντων που θα διαβάσεις δεν είναι δικά μου, ούτε βέβαια αποτελούν κάποιο αντίγραφο από ό,τι γνωστό κυκλοφορεί για το 2012. Απλά, πιστεύω ότι αυτές οι σκέψεις πηγάζουν, όπως θα δούμε, από ένα είδος κοσμικής πληροφόρησης ή κοσμικής επικοινωνίας. Μερικοί, ίσως, το ονομάζουν έμπνευση. Πιστεύω, ότι αυτήν την δυνατότητα την έχουμε όλοι ανεξαιρέτως, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους, είτε την έχουμε λησμονήσει, είτε την έχουμε ακρωτηριάσει με καταστρεπτικές πεποιθήσεις και τυφλά πιστεύω, όπως θα δούμε σε επόμενα κεφάλαια.
Επί του παρόντος δοκιμίου τώρα. Κάποιες ομοιότητες με άλλα γραπτά μπορεί να υπάρχουν, γιατί στην επιταχυνόμενη ενημέρωση για το 2012 έχουν γραφτεί και θα γραφτούν πολλά. Εξ’ άλλου η κοσμική επικοινωνία, όπως θα δούμε στην συνέχεια, εμπνέει πολλούς ταυτόχρονα. Μερικοί, ίσως το ονομάζουν συλλογικό ασυνείδητο. Ακόμη, θα διαβάσεις και κάποιες «κοινά αποδεκτές» παρατηρήσεις γραμμένες εν συντομία. Αυτές δεν έχουν να κάνουν με την κοσμική πληροφόρηση, αλλά έχουν σκοπό να περιγράψουν την δεινή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως ανθρώπινη φυλή. Σημειώνω, ότι αυτές οι παρατηρήσεις είναι γραμμένες από διαφορετική οπτική γωνία.

Ένα άλλο σημείο, που θέλω την προσοχή σου, φίλε αναγνώστη, είναι το εξής: το βιβλίο αυτό απευθύνετε σε όλους και δεν έχει σκοπό να ενημερώσει μεμονωμένα άτομα, ομάδες ή φυλές. Δεν έχει σημασία εάν είσαι κρεοπώλης, δικηγόρος, γιατρός ή επιχειρηματίας. Δεν έχει σημασία εάν είσαι μορφωμένος ή όχι. Εάν ανήκεις στην εργατική τάξη, στην αγροτιά ή σε κάποια «ελίτ». Δεν έχει σημασία εάν διαμένεις σε πλούσιο ή λαϊκό προάστιο, εάν είσαι θρήσκος ή άθεος. Ακόμη δεν παίζει κανένα ρόλο εάν είσαι λευκός της βόρειας Ευρώπης ή ανήκεις σε φυλή ιθαγενών. Το βιβλίο αυτό πρέπει να το διαβάσεις για να προετοιμάσεις όσο μπορείς καλύτερα τον εαυτό σου και τους γύρω σου (και δεν εννοώ μόνο την οικογένειά σου), για το πανσυμπαντικό φαινόμενο που θα βιώσει ο πλανήτης Γη από το 2012 και μετά.

Όμως, χρειάζεται κάποια προσοχή σε ότι αφορά την ανάγνωσή και την ερμηνευτική προσέγγιση που θα του δώσεις. Αν δεν έχεις μέχρι τώρα την παραμικρή αφύπνιση, ζώντας απόλυτα μέσα στην λήθη το βιβλίο αυτό δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι. Σε αυτή την περίπτωση, θα αρνηθείς το περιεχόμενό του γιατί ακόμη σκέφτεσαι σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Εάν νομίζεις λοιπόν, ότι αυτά που θα διαβάσεις ανάγονται σε κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, βάλε το βιβλίο στην άκρη και άφησέ το. Κάποια στιγμή και μάλιστα σύντομα, θα χρειαστεί να το συμβουλευτείς. Η άλλη κατηγορία αναγνωστών θα αναγνωρίσει αρκετά στοιχεία κατά την ανάγνωση του κειμένου. Θα ενημερωθεί σε πράγματα και καταστάσεις που βιώνει καθημερινά, αλλά δεν μπορεί να τις εξηγήσει. Εσύ, φίλε αναγνώστη, που ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία, θα δεις κομμάτια του πάζλ να συμπληρώνονται, καθώς χρόνιες απορίες και γιατί με «μεγάλο» ερωτηματικό να λύνονται.

Ας αναφέρουμε, επί παραδείγματι, τα θέματα για την ανθρώπινη βία, τους πολέμους, καθώς και την επιθετικότητα τα οποία μαστίζουν την ανθρωπότητα και αποτελούν κοινά προβλήματα και μέγιστο φόβο για τον καθένα. Αυτές οι παράμετροι αποτελούν αποκλειστικά και μόνον ανθρώπινες επινοήσεις. Σε αντίθεση με αυτό, τα ζώα δεν κάνουν πόλεμο, γιατί η σύγκρουση και η αντιπαλότητα που έχουν αφορούν μόνον τον κύκλο της τροφικής αλυσίδας. Στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν μόνο δύο βασικοί ρόλοι: αυτός του θηρευτή και αυτός του θύματος. Στον άνθρωπο, όμως, αυτό επεκτείνεται με την βία και την επιθετικότητα οι οποίες είναι συνυφασμένες με την ύπαρξη μας από τις απαρχές της ανθρωπότητας. Το ίδιο και ο πόλεμος που είναι αποκλειστικά ανθρώπινη επινόηση.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που μας διαφοροποιεί από τα ζώα προς το χειρότερο είναι το εξής: ότι εμείς ως άνθρωποι έχουμε το αποκλειστικό και αποτρόπαιο χαρακτηριστικό να βασανίζουμε τα θύματα μας, είτε αυτά είναι ζώα, είτε ομοίους πριν σκοτώσουμε. Σε αντίθεση με αυτό, μία τίγρης για παράδειγμα, θα σκοτώσει ακαριαία το θύμα της μόνον για να τραφεί και αυτό χωρίς να το βασανίσει. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η βία και η επιθετικότητα, είναι καταγεγραμμένες στον γενετικό μας κώδικα και στα πιο πρωτόγονα μέρη του εγκεφάλου μας, το ερπετοειδές και την αμυγδαλή.
Το να είμαστε πράοι και ειρηνικοί δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε μέσα μας ελλοχεύουσα βία. Απλώς, είναι θέμα της κατάλληλης χημικής διεργασίας των ορμονών και των οπτικών ερεθισμάτων του εγκεφάλου, που καθορίζουν το πότε θα εκραγεί αυτή η βία. Είμαστε «ειρηνικοί» μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί ο Ιησούς Χριστός. Ήταν πράος, μειλίχιος και υπομονετικός, όταν ξαφνικά ξέσπασε βίαια και μάλιστα δύο φορές. Η μία περίπτωση ήταν στην αγορά μέσα στον ναό, όταν γεμάτος θυμό άρπαξε το μαστίγιο χτυπώντας πανταχόθεν, αναποδογυρίζοντας πάγκους και πραμάτειες εμπόρων. Η άλλη, όταν έβρισε πατόκορφα τους Γραμματείς και Φαρισαίους χαρακτηρίζοντάς τους ως τυφλούς, υποκριτές, λευκά κενοτάφια και με άλλα κοσμητικά επίθετα! Μία λεπτομέρεια, που δεν θα την συζητήσεις με τους ιερείς γιατί απλά δεν μπορούν να το εξηγήσουν. Εάν τους ρωτήσεις, θα σου δώσουν μία αλληγορική προσέγγιση, αλλά καμία επιστημονική εξήγηση.
Τελειώνοντας το σημείωμα, θα πρέπει να πω, πως το βιβλίο αυτό δεν περιέχει καθόλου υποσημειώσεις, διότι αποτελεί μια πρωτότυπη αφηγηματική επεξήγηση. Αυτό συμβαίνει, γιατί η «κοσμική πληροφόρηση» δεν τηρεί τους διεθνείς ακαδημαϊκούς ή συγγραφικούς όρους της γραφής ενός πονήματος. Συνεπώς, μπορεί να το διαβάσει κανείς σαν ένα αφηγηματικό δοκίμιο, το οποίο εμπεριέχει ισόποσα, γλυκόπικρα μηνύματα για εμάς τους Προμηθείς Δεσμώτες. 
Καλή αφύπνιση!
Δεν είμαι για αυτόν τον κόσμο 
όπου βγαίνοντας από το σπίτι 
πέφτεις μέσα στο βόθρο της λεγόμενης "κοινωνίας".
{Γκαίτε, Ιοχάν Βόλφγκανγκ, Ποιητής: 1749–1832}


(συνεχίζεται...)

__________________________________________
{Περιεχόμενα βιβλίου
ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Ευχαριστίες σελ.3

Σημείωμα σελ.5

Εισαγωγή σελ.10

Γιατί; σελ.16

Το πάζλ της ζωής σελ.22

Homo Mortuus σελ.40

Προμηθείς Δεσμώτες σελ.53

2012 σελ.63

2013 Τι; σελ.70

Κατακλείδα σελ.84

Προσευχή αντί επιλόγου σελ.85

__________

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική παραχώρηση του συγγραφέα
να δημοσιευτεί το βιβλίο του μέσα από τις σελίδες του Τοξότη...
Ευχαριστούμε θερμά που υπάρχουν αδελφές ψυχές που είναι συντονισμένες
στην ίδια συχνότητα συνείδησης ...

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ