7 Μαρ 2012

2013 -τι; {2013-τι;}

Ο τελικός στόχος του ανθρώπου
είναι να ζει αρμονικά με τη φύση.
{Αυρήλιος, Μάρκος, Φιλόσοφος Αυτοκράτορας:
121-180 ΜΧ.}

του Κωνσταντίνου Φλώρου

2013 Τι;


Γιατί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 και όχι το 2013; Δεν είναι ότι βαρέθηκα να ακούω αναφορές για το 2012. Ούτε γιατί αποφάσισα να διαφοροποιηθώ από τους άλλους συγγραφείς που βγάζουν βιβλία με τη σέσουλα βάζοντας νέο τίτλο. Τίποτα από αυτά. Τι θα γίνει, όμως, μετά την επίμαχη αυτή ημερομηνία; Η φυλή των Μάγια μας άφησε στα κρύα του λουτρού και μείναμε με την απορία. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Πραγματικά, περιμένεις να διαβάσεις τι έχω να πω. Έχεις ιδρώσει από την αγωνία και πηδάς σειρές παρακάτω στο βιβλίο να δεις την συνέχεια. Λοιπόν, πάρε μια βαθειά ανάσα και πάμε μαζί.

Ο μύθος με το κουτί της Πανδώρας, ταιριάζει πάρα πολύ στην εποχή μας. Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Δίας θυμωμένος με τον Προμηθέα για την κλοπή της φωτιάς, διέταξε τον Ήφαιστο να φτιάξει με χώμα και νερό μια κόρη όμορφη σαν τις θεές και να της δώσει ανθρώπινη φωνή και δύναμη. Ο Ήφαιστος υπάκουσε στις εντολές του. Η Αθηνά με τις Χάριτες ανέλαβαν να στολίσουν τη γυναίκα με δώρα πολύτιμα, γοητεία και χάρη. Ο Ερμής, απ’ την πλευρά του, της έδωσε την πονηριά, την τέχνη να λέει ψέματα και έναν άστατο χαρακτήρα. Και αφού οι θεοί της δώρισαν τα πάντα, την βάφτισαν Πανδώρα.

Στη συνέχεια, ο Ήφαιστος την χάρισε στον Τιτάνα Επιμηθέα, ο οποίος παρακούοντας τη συμβουλή να μην δεχτεί ποτέ κανένα δώρο από τον Δία, την παντρεύτηκε. Η Πανδώρα είχε φέρει μαζί της και ένα κουτί, για το οποίο οι θεοί της είχαν πει να μην το ανοίξει ποτέ. Όμως, εκείνη, γεμάτη περιέργεια, το άνοιξε και τότε ξεχύθηκαν στον κόσμο όλα τα κακά, όλες οι συμφορές και στο κουτί απέμεινε κλεισμένη μονάχα η ελπίδα.

Έτσι, η Πανδώρα συμβολίζει την αρχή των δεινών του ανθρώπινου γένους και την χαμένη αθανασία του. Η Γη, μας χάρισε απλόχερα τα πάντα και εμείς ανοίξαμε το «κουτί της Πανδώρας» και αρχίσαμε να καταστρέφουμε μέρα με τη μέρα ό,τι πολύτιμο βρίσκουμε μπροστά μας. Την φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους, την αξιοπρέπεια μας. Λειτουργούμε καταστροφικά σαν παράσιτα, μολύνοντας και το περιβάλλον και τους εαυτούς μας.

Ο αρχικός σκοπός μας, ως ανθρώπινο είδος, ήταν η ανάδειξη και η καλλιέργεια του πνεύματος, αλλά εμείς επιλέξαμε την ύλη για κορωνίδα στην κεφαλή μας. Όπως είδαμε, επιλέξαμε να κρυβόμαστε από την αλήθεια και να παίζουμε διάφορους θεατρικούς ρόλους πιστεύοντας τυφλά στην ελπίδα, στην τύχη, στον έρωτα και στο πεπρωμένο. Όλα αυτά, που πνίγουν και μας αποσυντονίζουν από την πραγματικότητα και τον αληθινό σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξης. Ακόμη, επιλέξαμε να παίζουμε διάφορους ρόλους με μάσκες στο θέατρο της ζωής.

Σήμερα, ο απώτερος σκοπός είναι να αποτινάξουμε όλα αυτά τα κακά που μας οδηγούν στον τελικό αφανισμό. Να ανατρέψουμε την ισορροπία των δυνάμεων προς όφελος της ανθρώπινης συλλογικότητας. Τα δεινά και τα κακά της μοίρας, που μας καταδυναστεύουν τόσες χιλιάδες χρόνια τώρα, πρέπει να τα εξαλείψουμε και να τα καταστρέψουμε μαζί με το κουτί της Πανδώρας. Πόλεμο, αρρώστιες, πείνα, δυστυχία, εγωισμό, ανισότητες οικονομικές και κοινωνικές. Όλα πρέπει να τα εξαλείψουμε μια για πάντα και να τα αντικαταστήσουμε με την ειρήνη, την υγεία, την επάρκεια, την ευτυχία, το εμείς και την ενότητα μεταξύ των ανθρώπων. Πρέπει, αντί για διχασμό, να έχουμε αγάπη και συλλογική ενότητα. Αντί να ελπίζουμε, θα πρέπει να πράττουμε ή να μην πράττουμε. Αντί για πόλεμο, θα πρέπει να επιλέγουμε διάλογο. Αντί για ανισότητα, θα πρέπει να έχουμε ισονομία και σεβασμό στην διαφορά του άλλου.

Θα πρέπει να ποτίσουμε τον εαυτό μας με συνείδηση και αγάπη για τον συνάνθρωπο, την φύση και τα ζώα. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τις μέχρι τώρα αδυναμίες μας και να δώσουμε σημασία μόνο στα προτερήματά μας. Θα πρέπει, όμως, εμείς να δουλέψουμε με τους άλλους σε συλλογικό πάντα επίπεδο. Η δύναμη της συλλογικότητας είναι το μεγαλύτερο προσόν που διαθέτουμε, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει να την διαχειριζόμαστε. Αυτό είναι που φοβούνται πάρα πολύ οι εξουσιαστές, που διαχειρίζονται «κακήν κακώς» τον πλανήτη Γη και γι’ αυτό προτιμούνε να μας βλέπουν διαιρεμένους σε ομάδες και πολλά διαφορετικά συστήματα. Όλα αυτά, όμως, έχουν ως σκοπό την διάσπαση της συλλογικότητας για να μην ενωθούμε.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί κάποιοι να αντιδράσουν για την συλλογικότητα και να υποστηρίξουν ότι η ατομικότητα καλά κρατεί. Θα χρησιμοποιήσω, όμως, ακόμη ένα παράδειγμα. Μερικές χιλιάδες εργατών, έχουν χτίσει για κάποιους παραγγελιοδόχους έργα εκπληκτικών διαστάσεων και μεγεθών, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα: περίτεχνοι αρχαίοι ναοί διαφόρων πολιτισμών, γέφυρες αρκετών χιλιομέτρων που ενώνουν δύο ακτές, διώρυγες που συντομεύουν τον θαλάσσιο περίπλου, τούνελ που διασχίζουν ολόκληρα βουνά, μοντέρνους πολυώροφους ουρανοξύστες. Αλλά και πιο πρόσφατα η υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης που ενώνει την Αγγλία με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ποιος τα έχτισε όλα αυτά; Άνθρωποι βεβαίως, οι οποίοι εργάστηκαν όλοι μαζί και κάνανε μεγάλα έργα. Αλλά, και σε όλες τις υπόλοιπες κατασκευές πάλι άνθρωποι εργάζονται. Λοιπόν, αν μερικές χιλιάδες εργατών έχουν καταφέρει να φτιάξουν τέτοια μεγαλειώδη έργα, φανταστείτε να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια από όλους τους κατοίκους της Γης για να επιτύχουν έναν κοινό σκοπό. Και μόνο η κοινή σκέψη ή η πρόθεση αν προτιμάς, θα ήταν αρκετά για να αλλάξουν την ζωή μας προς το καλύτερο για πάντα.

Για αυτό, πάνω από όλα, θα πρέπει να αλλάξουμε τον συλλογικό εαυτό μας. Όμως, κάποιοι, αντιδρούν αρνητικά σε αυτή την προσέγγιση. Όταν εκφράζω την θλίψη μου για τα παιδάκια που πεθαίνουν κατά εκατοντάδες στην Αφρική, λαμβάνω την ψυχρή απάντηση: «άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου». Και μου έχουν δώσει αυτήν την απάντηση ακόμη και άνθρωποι που ασχολούνται με εναλλακτικές θεραπείες και σεμινάρια αυτοβελτίωσης. Υποτίθεται προοδευτικοί και δεκτικοί σε εναλλακτικές θετικές προσεγγίσεις. Άλλο παραμύθι αυτό!

Δηλαδή, για να αλλάξει όλη αυτή η σαθρή κατάσταση πρέπει να αλλάξουμε πρώτα ατομικά ο καθένας; Όπως και πολλοί άλλοι, δεν νομίζω, ότι για να γκρεμίσουμε το σαθρό τοίχος που μας περιβάλλει, πρέπει να αλλάξουμε κάτι στον εαυτό μας, ο καθένας χωριστά. Γιατί; Πρώτον, γιατί τόσο μερικοί από εσάς, όσο και εγώ δεν πατήσαμε επί πτωμάτων, δεν αναρριχηθήκαμε στον βούρκο της κοινωνίας πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δεν εξαπατήσαμε τον συνάνθρωπό μας. Δεν υποβιβάσαμε ακόμη κανέναν. Μπορείς να φανταστείς ένα παιδάκι που πεθαίνει από πείνα στην Αφρική να χρειαστεί να αλλάξει τον εαυτό του; Μπορείς να φανταστείς το παιδάκι που εκπορνεύεται για χρήματα να πρέπει να αλλάξει τον εαυτό του; Τα θύματα και οι σκλάβοι δεν μπορούν να αλλάξουν τον εαυτό τους, γιατί πολύ απλά δεν τους αφήνουν κάποιοι, που έχουν συμφέρον να παραμείνουν στην ίδια κατάσταση. Μόνον η μαζική αφύπνιση για να αλλάξουμε συνολικά όλοι μαζί θα λύσει τέτοιου είδους προβλήματα.
Να μην ξεχνάμε, όμως, ότι ακόμη και εμείς, φέρουμε ίσο μερίδιο ευθύνης απέναντι στους άλλους. Γιατί κανονικά, το έργο μας είναι να υποβιβάζουμε τους δυνατούς και να προβιβάζουμε τους αδυνάτους για να φέρουμε την ισορροπία. Αυτό, όμως, το έχουμε ξεχάσει. Δεύτερον, γιατί η προσπάθεια για την όποια αυτοβελτίωση αποτελεί ατομική και όχι συλλογική αλλαγή. Σκοπός, λοιπόν, είναι να αλλάξουμε όλοι εμείς, συλλογικά, προς το καλύτερο και όχι ο καθένας χωριστά για την αφεντιά του.

Από μικρός, είχα ένα και μόνο όραμα. Είχα, και εξακολουθώ να έχω, μια βαθειά εσωτερική πίστη, ότι το ανθρώπινο γένος μπορεί, κάποια στιγμή, σε ένα Χ χρόνο να συμφιλιωθεί σε συλλογικό επίπεδο ταυτόχρονα και ξαφνικά. Σε αυτό το όραμα, την δεδομένη χρονική στιγμή εξαφανίζονται ταυτόχρονα όλες οι αδικίες, τα πάθη και τα ανθρώπινα δεινά που καταστρέφουν την ανθρώπινη συλλογικότητα και μας υποβιβάζουν ως πνευματικές υπάρξεις. Όλα αυτά, τα κακά, επιστρέφουν στο κουτί της Πανδώρας και κλείνονται μέσα μαζί με την ελπίδα, απαλλάσσοντας για πάντα το ανθρώπινο γένος. Αυτή η στιγμή έφτασε!

Από ό,τι είδαμε στα προηγούμενα κεφάλαια, αποκομίσαμε μία εικόνα άθλια που προσβάλλει την ανθρώπινη ύπαρξη. Δεν θα πρέπει να είμαστε περήφανοι, διότι δεν έχουμε επιτύχει τίποτα ωφέλιμο σε συλλογικό επίπεδο. Όμως, καμία καταστροφολογία από όσες παρουσιάστηκαν στο βιβλίο αυτό δεν θα υλοποιηθεί! Είμαστε αποκομμένοι από την κοσμική συνείδηση και για αυτό δεν πράξαμε ποτέ κάτι καλό σε συλλογικό επίπεδο. Μέχρι τώρα, ζήσαμε την κοσμική και την ατομική μας μοναξιά μακριά από το σύμπαν και την φύση. Απομονωθήκαμε και αυτοτιμωρηθήκαμε, αλλά ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε από την εξορία! Κάπου, στην αρχή του βιβλίου, ανέφερα πως στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, θα πεθάνουμε όλοι μας ως άνθρωποι και το 2013 θα ξυπνήσουμε ως Θεοί! Κάποιοι, που φορούν πνευματικές παρωπίδες θα το εκλάβουν αυτό ως ασέβεια προς τα θεία. Ποιος τους είπε, όμως, ότι εκείνοι είναι ευσεβείς; Μέχρι τώρα, σταθήκαμε όλοι ασεβείς και ουδείς αναμάρτητος.

Θα ξυπνήσουμε ως Θεοί! Τι σημαίνει αυτό; Το οδυνηρό ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Η Ιθάκη άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά προσοχή στους μνηστήρες. Παραμένουν επικίνδυνοι γιατί νέμονται ακόμη την εξουσία και θέλουν όλοι τους την Γη για νύφη με κουμπάρο τον Θεό. Εμείς, όμως, ως Προμηθείς Δεσμώτες θα σπάσουμε τις αλυσίδες που μας κρατάνε δέσμιους και θα οδεύσουμε, επιτέλους, προς την κοσμική επανασύνδεση. Το 2012, θα θάψουμε για πάντα των κατώτερο εαυτό και το 2013 θα γνωρίσουμε τον ανώτερο Θεϊκό εαυτό μας!

Το 2013 δεν θα λέμε «Εγώ», αλλά «Εμείς» ταυτόχρονα με μια φωνή επάνω στην Γη. Αυτή η φωνή θα είναι τόσο δυνατή που θα φτάνει στα πέρατα του σύμπαντος γιατί θα είναι κοσμική και όχι ατομική ή ομαδική. Οι άλλοι θα γίνουν εμείς και εμείς θα γίνουμε οι άλλοι. Ο «Homo Mortuus» θα σταματήσει ως «άλλος» Οιδίποδας να βιάζει την «Μάνα Γαία» και θα συμφιλιωθεί μαζί της. Το έτος 2013 θα γίνουν σαρωτικές αλλαγές, όσον αφορά την μέχρι τώρα αποκλίνουσα ανθρώπινη συμπεριφορά. Δεν θα βασιζόμαστε στην εργασία ή στην φτώχεια για να ζούμε και να επιβιώνουμε. Το χρήμα δεν θα το έχουμε πια ανάγκη ως μέσο συναλλαγής. Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αποδειχθούν άχρηστα και θα εξαλειφθούν, όπως και το απάνθρωπο σύστημα του δανεισμού και της τοκογλυφίας.

Δεν θα έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε σε αόριστες αρχές, προσκυνώντας είδωλα σε ναούς ντουβάρια γιατί θα είμαστε οι ίδιοι θεϊκές υπάρξεις. Βεβαίως, είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος, κακό και καλό, άγγελοι και δαίμονες. Η κοσμική ενέργεια, είναι μία και αδιαίρετη και δεν ξεχωρίζει το κακό από το καλό. Απλώς, υπάρχει η δυνατότητα του ελεύθερου της βούλησης να χρησιμοποιούμε αυτήν την δύναμη με καλό ή κακό τρόπο.

Το σύμπαν είναι ουδέτερο και η ενέργεια που το διατρέχει είναι γένους θηλυκού, όπως και η «Μάνα Γαία». Από την άλλη, ο Θεός δεν είναι ούτε θηλυκό ούτε αρσενικό, αλλά και τα δύο την ίδια στιγμή. Είναι «ουδέτερο», αλλά με πολλές θεϊκές απορρέουσες φωτοβόλες εκφάνσεις. Όποια ονομασία και να δώσουμε στο «θεϊκό», όλα διέπονται από μία αρχή η οποία είναι συνεκτική, γενεσιουργή και δομημένη με απέραντη αγάπη.

Η ενέργεια, που διατρέχει το σύμπαν, μοιράζεται ισόποσα και χωρίς διακρίσεις σε όλα τα έμβια όντα του σύμπαντος, στα φυτά, στα δέντρα, στους πλανήτες, ακόμη και ανάμεσα στα κενά της σκοτεινής - άγνωστης ύλης του διαστήματος. Είναι η ενέργεια, που περιρρέει και περικλείει τα πάντα. Μας περιβάλει και μας διαποτίζει κάθε στιγμή, παντού και πάντα. Είναι το αιώνιο κοσμικό πυρ. Η ενέργεια αυτή είναι άφθονη και αστείρευτη, αλλά είναι πάντα δανεική και ανακυκλώσιμη. Δηλαδή, όποιο βιολογικό ή αστρικό είδος τελειώνει τον κύκλο του, επιστρέφει στην αρχική πηγή ενέργειας. Τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο.

Το 2013, τα τρόφιμα και το νερό θα παρέχονται ισόποσα και σε αφθονία για όλους. Η ενέργεια θα είναι καθαρή και θα παρέχεται δωρεάν. Θα είναι ανεξάντλητη, αντικαθιστώντας όλες τις μέχρι τώρα γνωστές πηγές ενέργειας, αφήνοντας άφωνους τους επιστήμονες που σπάνε το κεφάλι τους μέχρι τώρα να ενοποιήσουν όλες τις φυσικές δυνάμεις σε μία. Τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία θα αποδειχτούν άχρηστα γιατί θα έχουμε εκπληκτικές δυνατότητες αυτοίασης και αυτοανάπλασης, αλλά προπάντων πρόληψης. Αλήθεια, γιατί να έχουν μόνο ο κάβουρας και το χταπόδι δυνατότητες αυτοανάπλασης όταν χάσουν ένα κομμάτι του σώματός τους και όχι ο άνθρωπος που είναι ανώτερος βιολογικά; Γιατί η αλεπού να έχει καλύτερη ακοή από εμάς, η κουκουβάγια να βλέπει στο σκοτάδι και όχι εμείς;

Απλώς, τόσες χιλιάδες χρόνια τώρα, ο γενετικός μας κώδικας έχει υποστεί αλλοιώσεις και μεταλλάξεις, με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει την πραγματική δύναμη που κρύβεται μέσα μας κατακερματισμένη εν υπνώσει. Είναι η κοιμισμένη ενέργεια της κουνταλίνι όπως την έχουν ονομάσει. Απωλέσαμε τις φυσικές μας δυνάμεις και την δύναμη του πνεύματος έχοντας πέσει σε χρόνια λήθη. Δεν θυμόμαστε, δηλαδή, τον πραγματικό εαυτό μας και ό,τι βλέπουμε τώρα αποτελεί απλώς μια θολή αντανάκλαση με τα υπολείμματα του χαμένου εαυτού μας. Είναι σαν βλέπουμε το είδωλο μας σε έναν σπασμένο καθρέπτη. Μύθοι, ιστορικές πηγές και ιερά κείμενα, αναφέρουν αποσπασματικά το γεγονός αυτό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Ο κήπος της Εδέμ, οι πρωτόπλαστοι που εκδιώχθηκαν από τον παράδεισο, ο διαχωρισμός σε χρυσό, αργυρό και σιδηρούν γένος κ.α.

Συνεχίζουμε! Οι φυλακές, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν. Δεν θα έχουμε την ανάγκη να κλέβουμε γιατί θα εξαλειφτούν όλες οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες. Δεν θα έχουμε την ανάγκη να διαβάζουμε και να μορφωνόμαστε, γιατί θα έχουμε «επίγνωση». Δεν θα είναι απαραίτητο να ταξιδεύουμε στην Γη και στο ηλιακό σύστημα γιατί θα έχουμε «ενόραση» και «κοσμική σκέψη». Δεν θα χρειάζεται να επικοινωνούμε με τεχνητά μέσα γιατί θα έχουμε «συλλογική τηλεπάθεια». Δεν θα υπάρχουν οι έννοιες του χρόνου και του χώρου γιατί όλα θα γίνουν ένα και το ένα θα εμπεριέχει το όλον. Παρόν και μέλλον θα γίνουν ένα.

Αποκτώντας πρόσβαση σε αυτό το πεδίο, θα αποκτήσουμε επαφή με το χαμένο πνεύμα των προγόνων μας και θα επανασυνδεθούμε με την «Μάνα Γαία». Θα είμαστε ικανοί να αφουγκραζόμαστε την φύση και τους παλμούς της Γης, καθώς και να επικοινωνούμε με τα ζώα. Επιτέλους, θα μπορούμε να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο και να επικοινωνούμε σε βάθος μόνο με την σκέψη.

Δεν θα έχουμε την ανάγκη βίας, επιθετικότητας και πολέμων, γιατί θα είμαστε ολοκληρωμένοι κοσμικοί εαυτοί. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι θα έχουμε εμείς την δυνατότητα να επιλέγουμε τον χρόνο που θα «πεθαίνουμε» αγέραστοι, γεμάτοι νιότη και ζωντάνια, αναχωρώντας ήσυχα προς τα ανώτερα εξελικτικά πεδία του σύμπαντος. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ξεπεράσουμε τον φόβο του θανάτου και του αγνώστου, αφού θα ανοίξει η μέχρι τώρα φραγμένη δίοδος προς τα «επάνω» γλυτώνοντας το μαρτύριο της οδυνηρής επαναγέννησης.

Πως θα γίνουν όμως όλα αυτά; Την μεγάλη αυτή αλλαγή την έχω οραματιστεί σαν ένα «δαχτυλίδι φωτιάς» που θα αγκαλιάσει όλον τον πλανήτη Γη! Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, η πλήρης ευθυγράμμιση του ηλιακού συστήματος και της Γης με το κέντρο του Γαλαξία μας, θα πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση. Η ευθυγράμμιση αυτή θα επιτρέψει να περάσουν απεριόριστα ποσά κοσμικής ενέργειας, που θα βομβαρδίσουν την Γη και ολόκληρο τον πληθυσμό της ταυτόχρονα. Το κοσμικό πυρ, έρχεται να εξαγνίσει και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία από την «Μάνα Γαία» και την ανθρώπινη φυλή. Το δαχτυλίδι της φωτιάς θα διαπεράσει τον πλανήτη μας δημιουργώντας έναν πύρινο κλοιό, ο οποίος δεν θα μας κάψει, αλλά θα μας εξιλεώσει. Θα βαφτιστούμε όλοι στο κοσμικό πυρ και θα αναγεννηθούμε τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά.

Τόσες χιλιάδες χρόνια τώρα, το είδος μας, ο «Homo Sapiens» παρέμεινε χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη. Λίγο πριν, είχε γίνει ένα εκπληκτικό άλμα του ανθρώπου, όσον αφορά την εξέλιξή του. Το άλμα αυτό, ήταν η μετάβαση του από τον προηγούμενο τύπο ανθρωποειδούς. Δηλαδή, τον «Homo Erectus». Ακόμη, θα πρέπει να δεχτούμε το γεγονός, ότι παρά τις ιατρικές έρευνες, η άρρωστη ζωή μας συντηρείται ή επιμηκύνεται μόνον με ιατρική βοήθεια και φάρμακα. Όμως, επειδή ζούμε και ενεργούμε παρά φύσην ή λόγω της τεχνητής μόλυνσης που έχουμε επιφέρει στο γήινο οικοσύστημα, νέες θανατηφόρες και ανίατες ασθένειες κάνουν την εμφάνισή τους. Δεν φτάνει μόνον αυτό, αλλά η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, από την εμφάνιση του «Homo Sapiens» και έπειτα, παραμένει στάσιμη.
Ο εγκέφαλος μας παραμένει διχοτομημένος σε αριστερό και δεξιό ημισφαίριο, το 90% των εγκεφαλικών μας κυττάρων παραμένουν σε ύπνωση, ενώ είμαστε γεμάτοι με γενετικά ελαττώματα και ανωμαλίες που δεν θα έπρεπε καν να υπήρχαν. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το ανθρώπινο είδος επινόησε διάφορες πρακτικές, όπως τα νοσοκομεία και τα φάρμακα για να καταπολεμήσουμε τις ασθένειες. Ούτε, ακόμη, είναι τυχαίο ότι φτιάξαμε επιστήμες, όπως την ψυχολογία και την κοινωνιολογία, για να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα περίπλοκα προβλήματα, ψυχολογικά και κοινωνικά που έχουμε φτιάξει από μόνοι μας. Αν δε, προσθέσουμε και την ανθρώπινη βία και την επιθετικότητα, τότε θα δούμε πως ζούμε σε έναν αρρωστημένο και οπισθοδρομικό κόσμο.

Μόλις, τώρα η επιστήμη προχωρεί, δειλά, στην γενετική αποκωδικοποίηση του «DNA» και στην ανθρώπινη νευροβιολογία. Επιπλέον, υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις για τρία βασικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είμαστε κάτι παραπάνω από χώμα και νερό. Αυτά είναι: α) η ψυχή που αποτυπώθηκε με πειραματικές τρισδιάστατες φωτογραφίες ως σφαιροειδής, άυλη κουκίδα, ερυθρού χρώματος, πίσω ακριβώς από το τρίτο μάτι του μετωπιαίου κρανίου, β) η κουνταλίνι, δηλαδή η σπειροειδής, αναδιπλωμένη μάζα στην βάση της σπονδυλικής μας στήλης, γ) η ανθρώπινη αύρα, δηλαδή το αιθερικό, άυλο, σώμα το οποίο αποτυπώθηκε για πρώτη φορά με την ηλεκτρο-φωτογράφηση «Kirlian». Ακόμη, υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να υπάρχουν και περισσότερες έλικες του «DNA», εκτός από την ήδη χαρτογραφημένη διπλή έλικα. Σημειωτέων, ότι αυτές οι έλικες παραμένουν ανενεργές. Γιατί λοιπόν, να μην γίνει ακόμη ένα μεγάλο άλμα στην εξέλιξή μας το 2013; Μέχρι τώρα, το είδος μας αποδείχτηκε ανεπαρκές πολλάκις και σίγουρα, όχι τόσο σοφό, όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Ιδού λοιπόν το επόμενό βήμα στην εξέλιξή μας.

Το 2013 ο επιβλαβής «Homo Mortuus» θα παραχωρήσει την θέση του σε έναν νέο τύπο ανθρώπου. Οι παλαιο-εγκεφαλικοί, ερπετοειδείς, θα αντικατασταθούν ή θα μεταλλαχθούν, σε νεο-εγκεφαλικούς, οι οποίοι όχι μόνο θα χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο από το 10% των εγκεφαλικών τους κυττάρων, αλλά επιπλέον θα χρησιμοποιούν και ένα πολύ πιο εξελιγμένο «DNA» με δυνατότητες αντιγήρανσης, αυτοίασης και με εξαιρετική πνευματική δύναμη.

Η διαδικασία του εμπλουτισμού της Γης με κοσμικό πυρ θα επιταχύνει την εξελικτική διαδικασία του ανθρώπινου είδους και θα την ωθήσει έτη φωτός μπροστά. Το κοσμικό πυρ θα χτυπήσει, ως κεραυνός, τα ανθρώπινα κύτταρά μας και τον εγκεφαλικό μας φλοιό πυροδοτώντας μια σωματική, πνευματική και συνειδησιακή ανάταξη. Αυτό είναι το κοσμικό δώρο που προορίζεται για το ανθρώπινο γένος και θα πρέπει να το δεχτούμε με μεγάλη χαρά και ανακούφιση. Πιθανόν είναι, όσοι δεν συντονιστούμε με αυτήν την νέα πραγματικότητα να επιστρέψουμε άμεσα στην αρχική πηγή από όπου ξεκινήσαμε.

Πολλοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να γίνει θεία δίκη των υπευθύνων, που έχουν πράξει πολέμους και άλλα δεινά για την ανθρωπότητα. Το ίδιο πρεσβεύουν και τα διάφορα θρησκευτικά συστήματα, τα οποία επικαλούνται την τιμωρία των κακών και την ανταμοιβή των καλών, δημιουργώντας, έτσι, μια ελιτίστικη προσέγγιση. Θα πρέπει, όμως, να αναθεωρήσουμε τις απόψεις αυτές. Η κοσμική συνείδηση, δεν έχει σκοπό εκδίκησης γιατί είναι ουδέτερη και δεν παίρνει το μέρος του καλού ή του κακού γιατί αυτά δεν υπάρχουν. Απλά, αναπληρώνει τα κενά με άφθονη ενέργεια.

Οι έχοντες την εξουσία και διάφοροι μυημένοι σε μυστικές ομάδες το γνωρίζουν καλά και για αυτό πράττουν αίσχη και αδικίες ξέροντας ότι δεν θα τιμωρηθούν. Εκμεταλλεύονται στο έπακρο το ελεύθερο της βούλησης, κάνοντας κακή χρήση. Ακόμη και αυτοί, όμως, θα λάβουν το κοσμικό δώρο. Το κοσμικό πυρ, θα τους μεταβάλει και θα γίνουν ίσοι μεταξύ ίσων. Ούτε ο ένας πιο πάνω, ούτε ο άλλος πιο κάτω. Ούτε βασιλείς, ούτε υπήκοοι. Το κοσμικό αυτό δώρο θα πρέπει να το λάβουμε, ανοίγοντας τον εαυτό μας και την αγκαλιά μας προς το σύμπαν. Θα πρέπει να το λάβουμε ευλογώντας και ευχαριστώντας συλλογικά με όλο μας το είναι.

Η διαδικασία, όμως, θα γίνει αυτόματα. Θα γίνει την ίδια στιγμή ταυτόχρονα για όλους πάνω στην Γη. Θα είναι μια διαδικασία που θα ξεκινήσει από «πάνω», θα εξαπλωθεί οριζοντίως και καθέτως και θα μεταβάλλει την ανθρώπινη συνείδηση εκ των έσω προς όφελος του συλλογικού εαυτού. Θα είναι μία διαδικασία εκρηκτική, αμετάβλητη και ακαριαία.

Οπότε, δεν έχουμε να κάνουμε πολλά, παρά μόνο να προσμένουμε με χαρά και ανυπομονησία το πανσυμπαντικό γεγονός του 2013. Το σύμπαν, λειτουργεί με απλότητα και αρμονία. Το ίδιο θα λειτουργούμε και εμείς τότε. Γιατί, ως ανώτερος εαυτός σε συλλογικό επίπεδο, θα έχουμε επανασυνδεθεί με την κοσμική συνείδηση και θα έχουμε εναρμονιστεί πλήρως με το σύμπαν.

Δεν θα είμαστε πια τα κατώτερα παιδιά ενός εκδικητικού θεού, αλλά ισότιμοι του κοσμικού όλου. Αυτή η στιγμή έφτασε! Η συμπαντική αρμονία έρχεται να αντικαταστήσει την ανθρώπινη δυσαρμονία. Η κοσμική τάξη θα αντικαταστήσει την αναρχία και η αισθητική του σύμπαντος θα συμπληρώσει την έλλειψη αισθητικής και μέτρου στον άνθρωπο. Το 2013, θα σταματήσουμε, επιτέλους, να παίζουμε τους θλιβερούς ρόλους μας ως ηθοποιοί στο θέατρο της ζωής. Οι μάσκες θα πέσουν και θα πορευτούμε συλλογικά, έχοντας αυτογνωσία και κοσμική συνείδηση. Θα έχουμε κάνει συλλογικά, ένα συμπαντικό άλμα στην άλλη πλευρά του κοσμικού καθρέφτη. Θα είναι το μεγαλύτερο άλμα που έχουμε κάνει ποτέ ως ανθρώπινη φυλή.

Οτιδήποτε άλλο θα είναι μη συμβατό με την ανθρώπινη φύση και κατώτερο των προσδοκιών μας. Ψάξε βαθειά μέσα σου και θα δεις ότι έτσι είναι. Δεν έχουμε πλέον άλλη επιλογή, από το να μετεξελιχθούμε σε κάτι ανώτερο ή να αφανιστούμε! Έχουμε φτάσει στο σημείο Ναδίρ ως ανθρώπινη φυλή. Αν παραμείνουμε ως έχουμε, υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να επιβιώσουμε στα επόμενα εκατό χρόνια. Το 2013, θα πρέπει να μεταπηδήσουμε συλλογικά στο σημείο Ζενίθ της συμπαντικής εξέλιξης, δημιουργώντας μια ειρηνική παγκόσμια, κοσμική κοινωνία.

Ό,τι και αν αντιμετωπίσουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια πρέπει να το κάνουμε, όχι με φόβο, ώστε να μην χάσουμε το Εγώ, αλλά με αγάπη για να ξανακερδίσουμε τον συλλογικό μας Εαυτό. Εμείς, τα ξεχασμένα τέκνα του σύμπαντος χώρου, είμαστε εδώ για να θυμηθούμε τον παλιό μας εαυτό και να ξεχάσουμε αυτά που μας απασχολούν τώρα. Είμαστε εδώ, για να ξεχάσουμε το παρόν, να ενθυμηθούμε το παρελθόν και να ζήσουμε όλοι μαζί το μέλλον. Η κλειστή πόρτα θα ανοίξει, επιτέλους και θα διαβούμε το άγνωστο που είναι, όμως, πολύ οικείο γιατί μέχρι τώρα το έχουμε λησμονήσει. Θα πρέπει, όμως να το κάνουμε βοηθώντας ο ένας τον άλλο και προτρέποντας με θάρρος και αυτογνωσία τους αδελφούς μας.

Για αυτό το μοναδικό και ανεπανάληπτο φαινόμενο θα συγκεντρωθούν όντα και φυλές, από όλες τις μεριές του σύμπαντος να το παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς. Θα συγκεντρωθούν γύρω μας για να μας βοηθήσουν, επευφημώντας την συλλογική προσπάθεια του ανθρώπινου γένους. Ναι, είναι αλήθεια! Επιτέλους, θα πάψουμε να νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι και θα αποκτήσουμε κοσμική επικοινωνία με άλλες διαστάσεις και άλλους κόσμους.

Το 2013, αποτελεί την τελευταία και πιο σημαντική ψηφίδα στην εξελικτική διαδικασία του ανθρώπου. Αυτήν την ψηφίδα, θα την τοποθετήσουμε όλοι μαζί στο βιβλίο της ζωής, αποτίνοντας φόρο τιμής στο «Εμείς» και τον κοσμικό εαυτό. Ξεκινάμε, από το επερχόμενο τέλος μιας παγιωμένης και σάπιας κατάστασης, προς μια ολότελα νέα αρχή γεμάτη λαμπρό και άσβεστο φώς. Θα είμαστε πλέον όντα φωτεινά χωρίς πάθη, μίση και κακία, λειτουργώντας σε συλλογικό κοσμικό επίπεδο κάνοντας ειρήνη με τον εαυτό μας. Επιτέλους, ο ξεπερασμένος «Homo Mortuus» θα παραχωρήσει την θέση του στο νέο τύπο ανθρώπου που θα είναι ο «Συμπαντικός Άνθρωπος». Ένας άνθρωπος με συλλογική κοσμική συνείδηση, συντονισμένος απόλυτα με το σύμπαν, εναρμονισμένος με την φύση και ολοκληρωμένος τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ο Συμπαντικός Άνθρωπος θα είναι πλέον ένας πολίτης του σύμπαντος ισάξιος του κοσμικού όλου.


συνεχίζεται...

(από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Φλώρου "2013- τι;" που μας παραχώρησε προς δημοσίευση στον Τοξότη)
Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ