24 Φεβ 2012

Ποιός ήταν πραγματικά ο Αβραάμ? (Abraham=Brahma?)

Η συνέχεια του άρθρου: 
η απίστευτη και άγνωστη ιστορική αναδρομή μέσα από τη συγγένεια των λέξεων και ιστορικών στοιχείων που οδηγεί σε μια πραγματικά πρωτότυπη σύνδεση...

του Gene D. Matlock, B.A., M.A.
με τίτλο "Who was Abraham?" σε απόδοση της Βίκυς Χρυσού

ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο...
... που συνδέει ακόμη περισσότερα κομμάτια του μεγάλου παζλ... της ανθρώπινης πορείας...


Read more: http://vickytoxotis.blogspot.com/2012/02/blog-post_23.html#ixzz1nIkjdQ2c
Melchizadek ... ο σοφός του Σάλεμ

Αν όσα έχω πει μέχρι τώρα δεν πείθουν αρκετά, ίσως η λέξη "Μελχισεδέκ" πείσει. Ο Μελχισεδέκ ήταν βασιλιάς της Ιερουσαλήμ, που κατείχε μυστικές, μυστικιστικές και μαγικές δυνάμεις. Ήταν επίσης δάσκαλος του Αβραάμ.

Ο Melik-Sadaksina ήταν ένας μεγάλος Ινδός πρίγκιπας, μάγος, και πνευματικός γίγαντας - ο γιος του βασιλιά Kassite. Στο Κασμίρ και σανσκριτικά = Sadak = "ένας άνθρωπος με μαγικές, υπερφυσικές δυνάμεις." Ένας συγκεκριμένος Σαδωκ (Zadok=Sadak?) ήταν επίσης ένας υπερφυσικός-προικισμένος ιερέας που έχρισε το Σολομώντα. Γιατί ένας Kassite (της βασιλικής κάστας) ο Melik-Sadaksina, μια μυθική ινδική προσωπικότητα, εμφανίζεται ξαφνικά στην Ιερουσαλήμ, σαν φίλος και μέντορας του Αβραάμ; Σύμφωνα με τον Κουμάρ Akshoy Mazumdar στο The Hindu History, λέει πως ο Μπραχμ ήταν ο πνευματικός ηγέτης του Αρίων. Ως άριος (όχι του Yah), πίστευε φυσικά στα είδωλα. Η Βίβλος λέει ότι ακόμα τα κατασκεύαζε μάλιστα. Βλέποντας πως η άνοδος της λατρείας και θρησκευτικών ειδώλων συνέβαλε στην περαιτέρω πτώση του λαού του, ο Μπραχμ έπαψε να υποστηρίζει τον αριανισμό (Aryanism) και ξανα-αγκάλιασε την αρχαία ινδική φιλοσοφία Yah (λατρεία του υλικού σύμπαντος) παρόλο που, επίσης, ήταν βασισμένο σε ανθρωπογενή κακά. Αποφάσισε ότι η ανθρωπότητα μπορεί να σωθεί μόνο με το να αντιμετώπισει ό, τι είναι πραγματικό- όχι ότι φανταζόταν.

Συγκλονισμένο από την βαρβαρότητα και τον εγωισμό των τυφλών ανθρώπων, οι σοφοί και οι μορφωμένοι άνθρωποι μεταξύ των πρωτο-Εβραίων απομονώθηκαν από τις μάζες. Ο Δρ Mazumdar έγραψε, «Η ηθική πτώση ήταν ραγδαία. Οι μάντεις και οι σοφοί ζούσαν μακρυά ​​από τις μάζες. Σπάνια παντρεύονταν και ως επί το πλείστον επιδίνονταν στη θρησκευτική προσήλωση. Οι μάζες, χωρίς κατάλληλους φωτισμένους και ηγέτες, έγινε σύντομα φαύλοι και ακραίοι. Ο Βιασμός , η μοιχεία, η κλοπή, κλπ., έγιναν αρκετά κοινά φαινόμενα. Η ανθρώπινη φύση έτρεχε άγρια. Ο Βράχμα (Αβραάμ), αποφάσισε να μεταρρυθμίσει και να αποκαταστήσει τους ανθρώπους. Παρακίνησε τους σοφούς και τπυς προφήτες να παντρευτούν και να αναμιχθούν με τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν να παντρευτούν, αλλά 30 συμφώνηαν. " Ο Μπραχμ παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδελφή Saraisvati. Οι σοφοί έγινε γνωστοί ως prajapatis (progenitors).

«To Βόρειο Αφγανιστάν ονομαζόταν Uttara Kuru και ήταν ένα μεγάλο κέντρο μάθησης. Μια ινδή γυναίκα πήγε εκεί για να μελετήσει και να λάβει τον τίτλο του Vak, δηλαδή η Saraisvati (κυρία Σάρα). Πιστεύεται ότι ο Μπραχμ, δάσκαλος (και μισός αδελφός) της, ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από την ομορφιά, την εκπαίδευση, και την ισχυρή διανόηση της, που την παντρεύτηκε. " (The Hindu History; p. 48, in passim.)

Από την Ιερή Κοινότητα στο νότιο Αφγανιστάν, παρόμοιες κοινότητες διασπάρθηκαν σε όλο τον κόσμο: στο σύνολο της Ινδίας, το Νεπάλ, την Ταϊλάνδη, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Συρία, την Ιταλία, τις Φιλιππίνες, την Τουρκία, την Περσία, την Ελλάδα, το Λάος, το Ιράκ, - ακόμα και στην Αμερική! Η γλωσσική απόδειξη της παρουσίας του Μπραχμ σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι περισσότερο από εμφανής: Περσική: Braghman (Άγιος), Λατινικά: Bragmani (Άγιος), Ρωσικά: Rachmany (Άγιος), Ουκρανή Rachmanya (Ιερέας, Ιερά), Εβραϊκά: Ραμ ( Ανώτατος Ηγέτης),νορβηγική From (ευσεβής). Μια ιερή λέξη μεταξύ των Ινδουιστών ήταν και είναι η μυστικιστική συλλαβή OM. Συνδέεται με την αιώνια γη, τον ουρανό, και τα ουράνια, το Τριπλό Σύμπαν. Είναι επίσης το όνομα του Μπραχμ. Οι Αζτέκοι λάτρευαν επίσης και έψαλαν το συλλαβή ΟΜ ως το διπλό κύριο όλης της δημιουργίας: OMeticuhlti (αρσενική αρχή) και OMelcihuatl (θηλυκή αρχή). Η ιερατική κάστα των Μάγια λεγόταν Balam (προφέρεται B'lahm). Αν ένα "R" ήχο υπήρχε Μάγια, θα ήταν Μπραχμ. Στο Περού οι Ίνκας λάτρευαν τον ήλιο ως Ίντι Raymi (ινδουιστικά Ram).

Ονόματα που αναμφισβήτητα προέρχονται από τη λέξη Ράμα κυριολεκτικά εμφανίζονται σε όλες τις ιθαγενείς αμερικανικές γλώσσες, ιδίως τις γλώσσες των φυλών που εκτείνονται από τη Νοτιοδυτική Αμερική, στο Μεξικό, και σε όλη τη διαδρομή προς τη Νότια Αμερική, πέρα ​​από το Περού. Οι Tarahumara Ινδιάνοι της Τσιουάουα είναι ένα ιδανικό παράδειγμα. Το πραγματικό όνομα τους είναι Ra-Ram-Uri. Όπως και στην Σουμερία και στη Βόρεια Ινδία, οι Ρα-Ram-Uri "Uri" = "Άνθρωποι". Επειδή η ισπανική "R" είναι λαρυγγικό, αυτό το "Uri" θα μπορούσε επίσης να είναι Ούντι ή Yuddhi, όνομα που στα σανσκριτικά σημαίνει "Πολεμιστής, Κατακτητής" Πολλές φυλές του Μεξικού αναφέρουν ότι μια ξένη φυλή του Yuri εισέβαλε κάποτε στα μέρη τους. Ο θεός ήλιος των Ρα-Ram-Ur είναι ο Ono-Rúame. Στο Κασμίρ, Ana = "Αγαπημένος Υιός"; η θεά σελήνη των Ρα-Ram-Uri, σύζυγος του Ono-RΛ™ame, είναι η Εύα-Ruame. Στη γλώσσα του Κασμίρ Hava = "Εύα, ή η θηλυκή αρχή."

Ένας κυβερνήτης των Ρα-Ram-Uri ονομάζεται Si-Riame. Στα σανσκριτικά / και στο Κασμίρ, Su-Rama = "Μεγάλος Ράμα." Σύμφωνα με αρχαίους μεξικανικούς θρύλους, οι Yoris ανήκαν σε μια φυλή που ονομάζεται Surem (Su-Ram) Πριν από την κατάκτηση, το Κεντρικό Μεξικό και η Νοτιοδυτική Αμερική, μέχρι το Ανατολικό Κολοράντο, ήταν γνωστοί ως SurΓ. SurΓ = "ήλιος" στο Κασμίρ. Η θεραπεία Στους Tarahumara γιατρό ή πνευματικό οδηγός είναι ένας Owi-Ruame. Στα σανσκριτικά, OPH = "Ελπίδα". Ο διάβολος τους ονομάζεται Ρέπα-Bet-EAME. Κασμίρ: Riphas (Εμφάνιση) + Buth (Κακοήθη Πνεύμα) + Yama (Angel of Death). Πολλές άλλες εκπληκτικές αντιστοιχίες μεταξύ Κασμίρ και σανσκριτικών εμφανίζονται στη γλώσσα των Ρα-Ram-Uri . Η σχέση τους με την αρχαία Φοινίκη, Σουμερία, και Βόρεια Ινδία είναι πέρα ​​από κάθε αμφισβήτηση.


Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τους Φοίνικες ως μια φυλή του ναύτων-εμπόρων που κατοικούσε στην περιοχή που σήμερα είναι ο Λίβανος. Ωστόσο, οι Pancika ή Pani όπως τους αποκαλούσαν οι Ινδουιστές, ή Puni, στους Ρωμαίους (ονομασία που προέρχεται επίσης από τη Ράμα), ήταν, όπως οι τσιγγάνοι, διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο.

Οι Ισπανοί ονόμασαν τη γη των Ρα-Ram-Uri, Chiahuahua, που οι ίδιοι οι ντόπιοι το προφέρουν σαν Shivava. Στα σανσκριτικά, Shivava= «Ναός του Σίβα." Σύμφωνα με Ινδουιστές θρησκευτικούς μελετητές, ο Ram και ο Θεός Σίβα ήταν κάποτε η ίδια θεότητα. Ο Σίβα και ο Yah (Γιαχ- ο ίδιος που διαβάζουμε στη Βίβλο)είναι ονόματα εμφανή σε θρησκευτικές πρακτικές των ιθαγενών της Αμερικής και τα βρίσκουμε γραμμένα σε πετρογλυφικά σε όλη τη Νοτιοδυτική Αμερική. (Ανατρέξτε στο βιβλίο μου Η Ινδία κάποτε κυριαρχούσε στην Αμερική! -" India Once Ruled the Americas!")

Ayodhya ήταν επίσης ένα άλλο όνομα για το Νταρ-ες-Σαλάμ της Τανζανίας στην Αφρική και την Ιερουσαλήμ (Ιουδαία). Είναι αλήθεια ότι η Ιερουσαλήμ ήταν γνωστή ως Yehudiya ή Ιουδαία (Πολεμιστές της Yah), γεγονός που κάνει την ινδική καταγωγή των Εβραίων αναμφισβήτητη.

Δεν υπήρχε μέρος του αρχαίου κόσμου, μαζί και η Κίνα, η οποία δεν επηρεάστηκε από τις θρησκευτικές απόψεις του Ram. Για παράδειγμα, οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου για να πιστεύουν ότι ο Μοχάμεντ αντέγραψε τις διδασκαλίες του από εβραϊκές πηγές. Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή του Μωάμεθ, η θεολογία του Ram ή Αβραάμ ήταν ο θεμέλιος λίθος όλων των θρησκευτικών αιρέσεων. Αυτό που έκανε ο Μωάμεθ ήταν να τους εξαγνίσει από τη λατρεία των ειδώλων.

"... Ο ναός της Μέκκας ιδρύθηκε από μια αποικία των Βραχμάνων από την Ινδία. Ήταν ένας ιερός τόπος πριν από την εποχή του Μωάμεθ, και είχαν το δικαίωμα να κάνουν προσκυνήματα σε αυτό για αρκετούς αιώνες μετά την εποχή του. Η μεγάλη διασημότητα του ως ιερός τόπος, πολύ πριν την εποχή του προφήτη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. " (Anacalypsis, τόμ. Ι, σελ.. 421.)
"... Η πόλη της Μέκκας, λέγεται από τους Brahmins, στα αρχαία βιβλία τους, πως έχουν κατασκευαστεί από μια αποικία της Ινδίας, και οι κατοίκοι της από την πρώτη εποχή είχαν μια παράδοση που χτίστηκε από τον Ισμαήλ, το γιος της Άγαρ. Αυτή η πόλη, στη γλώσσα των Ινδών, θα ονομάζεται Ishmaelistan. "  (Ibid, p. 424.)

Πριν από τη στιγμή του Μοχάμεντ, ο Ινδουισμός των αραβικών λαών ονομαζόταν ΤΣΑΜΠΑ (Tsaba). ΤΣΑΜΠΑ ή Σάμπα είναι μια σανσκριτική λέξη, που σημαίνει «Συνέλευση των Θεών". Το ΤΣΑΜΠΑ ονομάζεται επίσης και Isha-ayalam (ναός του Shiva). Ο όρος Moslem ή Μοshe-ayalam (ναός του Shiva) είναι ένα άλλο όνομα του Sabaism. Η λέξη έχει τώρα συρρικνωθεί σε Ισλάμ. O Μωάμεθ ο ίδιος, ως μέλος της οικογένειας Quaryaish, ήταν αρχικά έναw Tsabaist (τσαμπαιστής). Οι Tsabaists δεν θεωρούν τον Αβραάμ ως πραγματικό θεός, αλλά ως έναν Avatar ή θεϊκό δάσκαλο με την ονομασία  Avather Brahmo (δικαστής του Κάτω Κόσμου).

Κατά την εποχή του Ιησού, οι αντίστοιχες γλώσσες, ο θρησκευτικός συμβολισμός, και οι παραδόσεις των Αράβων και των Εβραίων ήταν σχεδόν πανομοιότυπες. Αν μπορούσαμε να στείλουμε μια μηχανή του χρόνου στο παρελθόν, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα βλέπαμε οποιεσδήποτε πραγματικές διαφορές μεταξύ των Αράβων και των Εβραίων. Η ιστορία μας λέει ότι οι Άραβες της εποχής του Χριστού λάτρευαν τα είδωλα. Το ίδιο έκανε και η κατώτερη και η αγροτική τάξη των Εβραίων. Για το λόγο αυτό, η λογομαχία της Μέσης Ανατολής ανάμεσα στους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους και το μίσος μεταξύ Μουσουλμάνων και Ινδουιστών στην Ινδία είναι γελοία. Η μουσουλμάνοι μάχονται τους Εβραίους και τους Ινδουιστές, ή αντίστροφα, για το τίποτα. Και οι τρεις ομάδες ξεπήδησαν από την ίδια πηγή.

Στα Κασμίρ-σανσκριτικά ισοδύναμο της Χεβρώνας (Khev'run στα εβραϊκά), βρίσκούν τις ινδικές ρίζες τους οι παλαιότεροι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ: Khab'ru (τάφος). (Βλ. Λεξικό Grierson. Σελ. 382.). Ακόμα και στα εβραϊκά, Kever = "Τάφος".Στο The Languages of Harappans  η ινδή γλωσσολόγος και orientalist Maliti Ι. Shendge συγχωνεύει μια και για πάντα, τη Δυτική Ασία και την κοιλάδα του Ινδού πολιτισμού. Όχι μόνο αποδεικνύει ότι η Harappa ήταν Ακκαδική και Σουμεριακή, αλλά αποδεικνύει επίσης ότι ο πρώτος «Αβραάμ» δεν ήταν άλλος από τον Αδάμ πριν τη δημιουργία της Εύας, που δημιουργήθηκε από μία από τις πλευρές του.
"... Μπορούμε να πούμε ότι η περιοχή από τον Τίγρη-Ευφράτη έως τον Ινδό και ανατολικά του κατοικήθηκε από  Σημίτες που μιλούσαν την Ακκαδική και που αργότερα αποκαλούσαν τους εαυτούς τους  ως Asshuraiu. Το ινδικό όνομα τους, όπως είναι γνωστό από τη Rgveda είναι« Ασούρα », που δεν έχει αλλοιωθεί πολύ. Το ότι αυτή η περιοχή πρέπει να είχε κατοικηθεί από διάφορες φυλές του ίδιου ήθους δεν είναι πολύ περίεργο. Θα ήταν ωστόσο λάθος να πιστεύουμε ότι ήταν μία φυλετικά ομοιογενή ομάδα. Όπως δείχνει η γλωσσολογική μας έρευνα ήταν ένας μικτός πληθυσμό από Ακκάδες και Σουμέριους . Και άλλες εθνοτικές ομάδες μπορεί να ήταν επίσης παρούσες, τα ίχνη τους μπορούν να αναζητηθούν σε μελλοντικές εργασίες. Αυτή η μικτή σύνθεση του πληθυσμού δεν είναι ασυμβίβαστη με την τρέχουσα κατάσταση της γνώσης, όπως η παρουσία αυτών των εθνικών στοιχείων στην κοιλάδα του Ινδού επιβεβαιώνει μόνο και επεκτείνει το ίδιο δημογραφικό μοτίβο, το οποίο υπήρχε κατά πάσα πιθανότητα από τα πρώτα χρόνια της προϊστορίας και του πολιτισμού.

"Αν αυτοί οι Akkadians ήταν οι ίδιοι με τη δυτική ασιατική φυλή, θα έπρεπε να υπάρχει ανάλογη κυριαρχία αυτού του πρωταρχικού ζευγαριού, όπως στη Βεδική μυθολογία. Ωστόσο, πέρα ​​από μία αινιγματική αναφορά, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτούς. Αυτό ήταν περίεργο. Φαινόταν απίθανο που αυτή η γενιά ήταν χωρίς τους πρωταρχικούς γονείς, αν και ο Θεός τους ήταν Ασούρα. Η επικράτηση του Βράχμα στη RingVeda ως πρωταρχικός πατέρας είναι επίσης ανεπαρκής, καθώς αποτελεί μόνον την αρσενική αρχή. Μια προσεκτικότερη ματιά στο Brahman αποκάλυψε πως η καταγωγή του είναι κατασκευασμένη από δύο λέξεις Αμπού + Rahmu που είναι το πρωταρχικό  ζευγάρι στην Σημιτική μυθολογία. Το Ακκαδικό ομόλογό του Rahmu είναι Lahmu που αργότερα έγινε η θεά Laksmi, που γεννήθηκε στη θάλασσα και πολιορκείται από δύο θεούς και δαίμονες. Lahmu είναι ένας δράκος σε Ακκαδική αλλά Ugaratic Rahmu είναι το κορίτσι του Abu. Ο Βράχμα (Abu + rahmu = abrahma = Brahma) όλες οι αλλαγές εδώ καλύπτονται από τις παραπάνω αντιστοιχίες, το κορίτσι του Αμπού, υπέρτατη σημιτική θεότητα, έχει υποστεί πολλές μετατροπές και έχει πολλούς ομολόγους του στο Ινδικό πάνθεο , μεταξύ των οποίων είναι η Laksmi μία από τις σημαντικότερες που λατρευόταν ως θεά της δημιουργίας όλων των υλικών. Έτσι, στη γενιά της Ασούρα στην κοιλάδα του Ινδού λατρευόταν οι Αμπού-Rahmu ως πρωταρχικό ζευγάρι. "

(Pp.269 - 270.)


Η  έρευνα της κας Shendge πραγματικά ενισχύει τη πεποίθησή μου ότι τα λείψανα του Αβραάμ και της Σαράι στη Χεβρώνα μπορεί πραγματικά να είναι εκείνα του πραγματικού Μπραχμ και της Saraisvati. Ο Αβραάμ μας ήταν προφανώς ένας ιερέας, ίσως ακόμη και ο ιδρυτής, της αίρεσης των Αμπού-Rahmu (Αδάμ και Εύα), ο οποίος έφερε τη μονοθεϊστική θρησκεία του στη Δυτική Ασία. Αν και ο ίδιος και η Σαράι θεοποιήθηκαν σε διάφορες μορφές πίσω στην πατρίδα τους την Ινδία, παρέμεινε ως άνθρωπος στον Ιουδαϊσμό.

πηγή
_______________________


Σημείωση:
Μετά από όλα τούτα τα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα... πράγματι είναι να αναρωτιέται κανείς πως και γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν μέσα στην τόση άγνοια τους να εχθρεύονται για θρησκευτικούς λόγους άλλους συνανθρώπους τους...
Αυτό όμως που θα με ενδιέφερε ιδιέταιρα, πέρα από την προφανή επίδραση του Αβράαμ σε όλο το σύγχρονο πλέον κόσμο, είναι εάν οι ρίζες πάνε ακόμη πιο πίσω από την Ινδία της εποχής των Βεδών φανερώνοντας μια πρωτογενή "ελληνική" επίδραση, ως κύμα εκπολιτισμού... ή εάν οι Έλληνες τελικά ήταν αυτού που απλά διέδωσαν τις σοφίες, γνώσεις και διδαχές που έφτασαν στα μέρη μας από την Ινδία...

Κι αυτές οι ρίζες, θαρρώ πως θα πρέπει να αναζητηθούν ακόμη πιο πίσω στην αρχαιότητα, διότι στο ίδιο το 12θεο βλέπουμε ακόμη τα ίδια ονόματα για το Δία (Diaus Pitri=Δίας Πατέρας) και της Εστίας... που υπάρχουν στη Βεδική κοσμολογία...

Κι αυτό με στοιχεία πλέον και πηγές... ίσως και με αυτή την συγκριτική μελέτη της σανσκριτικής με την αρχαία Ελληνική... ποια προηγήθηκε? ή είναι η ίδια γλώσσα?...
Αυτά μένουν να διερευνηθούν... 


Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ