3 Ιαν 2012

Η Αγάπη που παραμένει - Από τον Έρωτα στην Αγάπη και τη Συντροφικότητα


Βιωματικό Εργαστήρι Συστημικής Αναπαράστασης

Σάββατο 14/1 16.00-20.00 και Κυριακή 15/1 11.00-18.00


Η Αγάπη που παραμένει


Από τον Έρωτα στην Αγάπη και τη Συντροφικότητα


Ποιες κρυφές δυνάμεις σμίγουν έναν άντρα και μια γυναίκα και τους οδηγούν στον έρωτα;
Ποιες δυνάμεις ακολουθούν και οδηγούν το ζευγάρι στην αγάπη;
Τι ζητάει η αγάπη από αυτούς;
Πως πετυχαίνει η σχέση του ζευγαριού;
Πως φτάνει το ζευγάρι στην αγάπη που διαρκεί, που παραμένει;
Τι κάνει τα ζευγάρια να αναπτύσσονται αμοιβαία;
Ποιος μπορεί να πει κάτι όπως: Σε αγαπώ; Τι συμβαίνει στην ψυχή του όταν λέει αυτή την φράση; Τι συμβαίνει στην ψυχή του άλλου, στον οποίο απευθύνει αυτή την φράση; Όταν κάποιος λέει την φράση αληθινά, η ψυχή του πάλλεται. Μέσα της συμπυκνώνεται κάτι, που στη συνέχεια φουσκώνει σαν κύμα και τον παρασέρνει. Ίσως να αμύνεται εναντίον της από φόβο για το που θα τον μεταφέρει και σε ποιαν όχθη θα τον αποθέσει. Μπορεί επίσης να αναρριγήσουν και η άλλη ή ο άλλος, στους οποίους απευθύνεται αυτή τη φράση. Διαισθάνονται ότι κάτι θ’ αλλάξει μέσα τους, ότι μπορεί ίσως να τους δεσμεύσει έντονα και να καθορίσει την ζωή τους για πάντα. Και υπάρχει βέβαια και ο φόβος για το εάν θα αντέξουμε αυτή την φράση μέχρι το τέλος κι εάν θα συμφωνήσουμε για την σπουδαιότητά της και εάν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τον εαυτό μας σ’ αυτή, άσχετα από το εάν την λέμε εμείς οι ίδιοι ή είμαστε αποδέκτες της. Όμως δεν υπάρχει ομορφότερη φράση, καμιά άλλη που να μας αγγίζει τόσο βαθιά και να μας συνδέει τόσο στενά μ’ έναν άλλο άνθρωπο. Είναι μια ταπεινή φράση. Μας καθιστά ταυτόχρονα μικρούς και μεγάλους. Μας καθιστά βαθύτατα ανθρώπινους.
 Bert Hellinger


Η Μέθοδος
.
Η Συστημική Αναπαράσταση πραγματεύεται την εμπλοκή και την συμφιλίωση τόσο στο οικογενειακό σύστημα όσο και σε άλλα μεγαλύτερα συστήματα . Μπορεί λοιπόν κανείς να δει και να περιγράψει τις αόρατες δυναμικές που κρύβονται σ’ ένα σύστημα και στις οποίες εγκλωβίζονται τα μέλη του, μ’ έναν όχι υγιή τρόπο. Μόνον αφού κάποιος πρώτα αποκαλύψει αυτές τις δυναμικές, μπορεί έπειτα να ψάξει και να βρει τον δρόμο προς την λύση. Σύμφωνα με τον Bert Hellinger, για να ευοδωθούν οι ανθρώπινες σχέσεις , προϋπόθεση είναι να δει κανείς και να αποδεχτεί την πραγματικότητα ως έχει, και όχι όπως θα ήθελε να είναι.

Με την βοήθεια της Συστημικής Αναπαράστασης μπορεί κάποιος να βρει λύσεις σε υπαρξιακά προβλήματα και σε συγκρούσεις που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων. Έχει αποδειχθεί επίσης, ότι πολλές σωματικές και ψυχικές ασθένειες μπορεί να οφείλονται σε τέτοιες συγκρούσεις και η λύση τους, μπορεί να ενεργοποιήσει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις της ψυχής.

Ο Bert Hellinger αποκαλεί συνήθως την μέθοδο πνευματική, φαινομενολογικά φιλοσοφική αντί για ψυχοθεραπευτική, και αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως φροντιστή της ψυχής αντί για ψυχοθεραπευτή.


Όλγα Μπασιούδη

Σάββατο 14/1 16.00-20.00 και Κυριακή 15/1 11.00-18.00
Τρώων 60 –Άνω Πετράλωνα
Τηλ. Επικοινωνίας 2103456433 & 6982555034 – Όλγα Μπασιούδη

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ