30 Νοε 2011

Ο ΔΡΟΜΟΣ"Αν νομίζεις ότι η ζωή σου τελειώνει με το θάνατο, όλα όσα σκέφτεσαι, αισθάνεσαι και κάνεις δεν έχουν νόημα. Τα πάντα καταλήγουν στη μη συνοχή, στην αποσύνθεση. Αν νομίζεις ότι η ζωή σου δεν τελειώνει με το θάνατο, πρέπει να συμφωνεί αυτό που σκέφτεσαι με αυτό που νιώθεις και αυτό που κάνεις. Τα πάντα θα πρέπει να προχωρούν προς τη συνοχή, προς την ενότητα. Αν σου είναι αδιάφορος ο πόνος και η οδύνη των άλλων, κάθε βοήθεια που ζητάς δεν θα δικαιολογείται. Αν δεν είσαι αδιάφορος απέναντι στον πόνο και την οδύνη των άλλων θα πρέπει να συμπίπτουν όσα σκέφτεσαι με όσα νιώθεις και κάνεις για να βοηθήσεις τους άλλους. Μάθε να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να σου φέρονται. Μάθε να ξεπερνάς τον πόνο και την οδύνη σε σένα, στον διπλανό σου, σε ολόκληρη την ανθρώπινη κοινωνία. Μάθε να αντιστέκεσαι στη βία που υπάρχει σε σένα και έξω από σένα. Μάθε να αναγνωρίζεις τα σημεία που είναι ιερά μέσα σου και έξω από σένα
Μην αφήνεις να περνάει η ζωή σου χωρίς να αναρωτιέσαι "ποιος είμαι;" Μην  αφήνεις να περνάει η ζωή σου χωρίς να αναρωτιέσαι "προς τα πού κατευθύνομαι;" Μην αφήνεις να περνάει η ζωή σου χωρίς να απαντάς ποιος είσαι. Μην αφήνεις να περνάει η ζωή σου χωρίς να απαντάς προς τα πού κατευθύνεσαι. Μην αφήνεις να περνάει μια μεγάλη χαρά χωρίς να ευχαριστείς ό,τι πιο εσώτερο έχεις. Μην αφήνεις να περνάει μια μεγάλη λύπη χωρίς να διεκδικείς από ό,τι πιο εσώτερο έχεις τη χαρά που έμεινε φυλαγμένη. Να μην φαντάζεσαι ότι είσαι μόνος στο χωριό ή την πόλη σου, πάνω στη Γη ή στους άπειρους κόσμους. Να μην φαντάζεσαι ότι είσαι αλυσοδεμένος σε αυτό τον τόπο και σε αυτόν τον χρόνο. Να μην φαντάζεσαι ότι με το θάνατό σου διαιωνίζεται η μοναξιά.Από το Μήνυμα του Σίλο
______________


ο Αργεντινός φιλόσοφος, πνευματικός δάσκαλος και συγγραφέας Mario Luis Rodriguez Cobos, επονομαζόμενος «Σίλο». Ιδεολόγος και ιδρυτής του Νέου Ανθρωπισμού, του Ανθρωπιστικού Κινήματος, απεβίωσε στη Mendoza, τη γενέτειρά του , σε ηλικία 72 ετών.

Συγγραφέας αρκετών βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες. Σημαντικός εκπρόσωπος του διεθνούς ειρηνισμού και επίτιμος διδάκτορας της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας. Το πιο διάσημο έργο του είναι το ''' Λεξικό του Νέου Ανθρωπισμού.'' Το κίνημα του Νέου Ανθρωπισμού έχει δημιουργήσει κατά καιρούς πολυάριθμους οργανισμούς ,όπως την Κοινότητα για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη, το Ανθρωπιστικό Κόμμα, το Κέντρο των Πολιτισμών (που σήμερα ονομάζεται Σύγκλιση των Πολιτισμών), το Παγκόσμιο Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών,τον Κόσμο χωρίς πολέμους και βία και πολλά μέτωπα δράσης. Οι εν λόγω φορείς πραγματοποίησαν την Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και μη βία που έκανε τον γύρο του κόσμου, από Wellington της Νέας Ζηλανδίας στις 2 του Οκτώβρη του 2009 για να καταλήξει στην Punta de Vacas, κοντά σε Mendoza, της Αργεντινή στις 2 Ιανουαρίου 2010.

Στη γη των ψευδωνύμων, την Αργεντινή, αποκαλούσε τον εαυτό του"Σίλο" (λόγω του λεπτού και υψηλού αναστήματος), αλλά κάποιοι τον αποκαλούσαν " Νέγρο" (Negro), για το σκούρο χρώμα του δέρματος, και άλλοι ακόμη "αράχνη" για τις ζωηρές χειρονομίες κατά την ομιλία του.
Όταν ήταν της μόδας τα ναρκωτικά και η τρομοκρατία (ή και τα δύο), μάζεψε μερικές εκατοντάδες φίλους, στους πρόποδες του βουνού Aconcagua για να συζητήσουν "Τη Θεραπεία του Πόνου» και για το πως η βία σκέπαζε με μαύρο πέπλο την ανθρωπότητα, προτείνοντας ως μόνη λύση το διαλογισμό και τη συνέπεια.Αποτέλεσμα της ομιλίας του ήταν η σύλληψή του από το δικτατορικό καθεστώς και η εξορία για τους οπαδούς του. Αυτή η καταδίωξη επέφερε την διάδοση του μηνύματός του και την τη εξάπλωση του ανθρωπιστικό κίνημα σε μακρινούς τόπους, από τις Φιλιππίνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την Ινδία προς τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, μέχρι να αντηχήσει περισσότερο ή λιγότερο σε όλη την υφήλιο η έκκληση για την ενανθρώπηση της Γης, με έμβλημα την Ενεργή μη βία.

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ