29 Οκτ 2011

Μεγάλα ονόματα πίσω από τις ΗΠΑ πιέζουν για Γεωμηχανική!


Ένας συνασπισμός που αντιπροσωπεύει τα πιο ισχυρά ακαδημαϊκά, στρατιωτικάεπιστημονικά και εταιρικά συμφέροντα έχει στρέψει το βλέμμα του στις τεράστιες δυνατότητες κέρδους

Οι Βρετανοί επιστήμονες έκαναν πίσω όσων αφορά την προώθηση της Γεωμηχανικής, επιστήμονες των ΗΠΑ όμως πιέζουν έντονα προς αυτή την κατεύθυνση.Big names behind US push for geoengineering
του
 Thursday 6 October 2011 12.04 BST

απόδοση/μετάφραση τοξότισσα

Βρετανοί επιστήμονες την περασμένη εβδομάδα "ανέβαλαν" μια από τις πρώτες προσπάθειες στον κόσμο (αλήθεια μια από τις πρώτες? να το πιστέψουμε?- σχόλιο τοξότισσας) να χειραγωγήσουν φυσικά ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας για την ψύξη του πλανήτη. Εντάξει, τότε το πρόγραμμα  ψεκασμού σωματιδίων στη στρατόσφαιρα  για τη Μηχανική του κλίματος δεν επρόκειτο στην πραγματικότητα να ψεκάσει χιλιάδες τόνους αντανακλαστικών σωματιδίων στον αέρα για να αναπαραστήσει ένα ηφαίστειο, αλλά το σχέδιο να στείλουν ένα μπαλόνι με μια μάνικα που συνδέεται 1 χιλιομέτρο στον ουρανό πάνω από το Norfolk αποτελεί σημαντικό βήμα προς την απόλυτη  τεχνολογική-επιδιόρθωση της κλιματικής αλλαγής.

(θυμηθείτε παρακαλώ και συνδέστε τα σημεία που υπογραμμίσαμε πριν λίγες μέρες εδώ: ... Παγκόσμια Κύματα Ενότητας και Συνεργασίας στο ρυθμό της καρδιάς! (2012-Ανθρωπότητα-Κλίμα-Πολιτισμός) Read more: http://vickytoxotis.blogspot.com/#ixzz1bnf93gRM)

Ο λόγος που οι Βρετανοί επιστήμονες έκαναν πίσω ήταν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για διαβουλεύσεις. Εκ των υστέρων, φαίνεται παράξενο ότι είχαν μιλήσει μόνο σε μερικά μέλη του κοινού. Μόνο όταν 60 παγκόσμιες ομάδες έγραψαν στη βρετανική κυβέρνηση και τις ομάδες έρευνας πίσω από αυτή, ζήτησαν τη ματαίωση των έργων και άρχισαν να δίνουν προσοχή σε κριτικούς.

Πέρα από τον Ατλαντικό, όμως, οι geoengineers είναι πιο επιθετικοί. Λίγες μέρες μετά το βρετανικό πάγωμα, το think tank που εδρεύει στην Ουάσιγκτον  το δικομματικό Κέντρο Πολιτικής (Bipartisan Policy Center (BPC) δημοσίευσε μια σημαντική έκθεση καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ομοϊδεάτες-χώρες να κινηθούν προς μεγάλης κλίμακας πειράματα κλιματικής αλλαγής. Προσπαθώντας να μετονομάσουν τη γεωμηχανική ως «αποκατάσταση του κλίματος», η έκθεση του BPC είναι γεμάτη από ρητορικές προφύλαξεις, αλλά η τελική θέση τους είναι ότι πρέπει να υπάρξει προεδρική ηγεσία για τις εκκολαπτόμενες τεχνολογίες, ένα «συνασπισμό προθύμων» χωρών να πειραματιστούν μαζί, σε μεγάλης κλίμακας δοκιμές και με μεγάλες κυβερνητικές χρηματοδοτήσεις.

Έτσι λοιπόν ποια είναι η BPC και θα πρέπει να παίρνουμε αυτή το μη-κερδοσκοπική ομάδα στα σοβαρά; Για αρχή αυτά τα αγόρια- και είναι πράγματι, ως επί το πλείστον άνδρες - δεν είναι δικομματικά κατά ουδεμία έννοια την οποία να κατανοούν οι Βρετανοί. Η επιχείρηση χρηματοδοτείται εν μέρει από τους μεγάλους του πετρελαίου, φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες, και ενώ ισχυρίζονται ότι "αντιπροσωπεύουν μια συναίνεση μεταξύ όσων ιστορικά είχαν διαφορετικές απόψεις,« φαίνεται να αποτελούν στην πραγματικότητα τα πιο ισχυρά αμερικανικά ακαδημαϊκά, στρατιωτικά, επιστημονικά και εταιρικά συμφέροντα. Αυτοί εργάζονται σαν λόμπι για το ελεύθερο εμπόριο, την αμερικανική στρατιωτική υπεροχή και την εξουσία των εταιρειών και αυτό περιγράφηκε πρόσφατα ως «συλλογή από νεο-συντηρητικούς, γεράκια, και νεοφιλελεύθερο παρεμβατισμό που θέλουν να κάνουν πόλεμο κατά του Ιράν."

Η ειδική ομάδα τους είναι, στην πραγματικότητα, η αφρόκρεμα του λόμπι της αναδυόμενης επιστημονικής και στρατιωτικά καθοδηγούμενης γεωμηχανικής με λίγους ουδέτερες ενδιάμεσα για να το δώσουν τον αέρα της πολιτικής νηφαλιότητας. Περιλαμβάνει πρώην πρέσβεις, επικεφαλείς βοηθούς υφυπουργούς, ακαδημαϊκούς, καθώς και ένα διαπραγματευτή των ΗΠΑ για θέματα κλίματος .

Αξιοσημείωτος μεταξύ των μελών της ομάδας είναι ο David Whelan, ένας άνθρωπος που πέρασε χρόνια σε Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δουλεύοντας για το βομβαρδιστικό stealth και τα πυρηνικά όπλα και ο οποίος ηγείται τώρα μιας ομάδας ανθρώπων, ως επικεφαλής επιστήμονας της Boeing, που εργάζονται για "τρόπους για να βρούν νέες λύσεις για τα μεγαλύτερα παγκόσμια προβλήματα ".

Υπάρχουν ενδείξεις από  διασταυρούμενη επικονίαση ΗΠΑ-ΗΒ,- ένα μέλος της ειδικής ομάδας εργασίας είναι ο John Shepherd, ο οποίος πρόσφατα έγραψε για τη Guardian: ". Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η γεωμηχανική έρευνα - και η έμφαση είναι στον όρο έρευνα - είναι, δυστυχώς αναγκαία» Αλλά προειδοποίησε: «αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι περισσότερη και καλύτερη πληροφόρηση Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε αυτές τις πληροφορίες είναι μέσω κατάλληλης έρευνας."

Περιλαμβάνει επίσης πολλές από τα πιο ισχυρές μαζορέτες της ακαδημαϊκής γεωμηχανικής. Ο επιστήμονας ερευνητής της ατμόσφαιρας  Ken Caldeira από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, εργαζόταν στο Εθνικό Εργαστήριο στο Livermore  μαζί με τους ανθρώπους που ανέπτυξαν τα δυσοίωνα όπλα "Star Wars". Μαζί με τον David Keith, έναν ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι στον Καναδά, ο οποίος βρίσκεται και στο πάνελ του BPC, ο Caldeira διαχειρίζεται το πρόγραμμα γεω-μηχανικής έρευνας του δισεκατομμυριούχου Bill Gates. Και οι δύο επιστήμονες έχουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας διεργασιών γεω-μηχανικής που εκκρεμούν, και οι δύο ήταν μέλη της ομάδας εργασίας της Βασιλικής Εταιρείας Ηνωμένου Βασιλείου για την γεωμηχανική, η οποία 2009 συνέστησε περαιτέρω έρευνα. Εν τω μεταξύ, ο Keith έχει μια εταιρεία που αναπτύσσει ένα μηχάνημα για να απορροφά CO2 και ο Caldeira έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ιδέες για να σταματήσουν τυφώνες κατά το σχηματισμό τους.

Εν ολίγοις, αυτή η συμμαχία των ΗΠΑ είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν μυριστεί τεράστιες δυνατότητες μελλοντικών κερδών για τα ιδρύματα και τις εταιρείες γεω-μηχανικής τους .

Προσέξτε. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή των επόμενων πολέμων του κλίματος.Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ