23 Οκτ 2011

Να σκεφτούμε από την αρχή!

Σίγουρα θα έτυχε να στείλουν σε πολλούς από εσάς το κείμενο "ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ?"

Σε απάντηση εκείνου έλαβα σήμερα ένα υπέροχο κείμενο, που το υπογράφει η Μαρία:

"Τα δόγματα του καλοβολεμένου παρελθόντος είναι ανεπαρκή για το θυελλώδες παρόν" 
(Αβραάμ Λίνκολν).

Να σκεφτούμε από την αρχή, και
να αναπτύξουμε μια νέα νοοτροπία.
Να ανακαλύψουμε τις προσωπικές μας δεξιότητες και εργαλεία.

Δύσκολη δουλειά? Ναί. Βγάζει τους πάντες από τη βολή τους.
Έχει όμως ξεπροβάλει μια νέα πραγματικότητα, μια νέα οικονομία, μία νέα πρόκληση.
Η νέα αυτή πρόκληση - όχι μόνο να επιβιώσει ο άνθρωπος - αλλά να ευημερήσει ουσιαστικά στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας - προϋποθέτει μία νέα μια νέα απάντηση, μια νέα συνήθεια.(δηλαδή γνώση, στάση και δεξιότητα).

Η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης έγκειται στη δυνατότητα του του καθενός να κατευθύνει ο ίδιος τη ζωή του.
Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν επιλογές με βάση τις αξίες τους. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ είναι η κατεύθυνση της ζωής μας. Μας επιτρέπει να ξανα-ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να αλλάξουμε το μέλλον μας και να ασκούμε ισχυρή επιρροή στην κοινωνία.

Η ΔΥΝΑΜΗ της επιλογής συνεπάγεται ότι δεν αποτελούμε απλό προϊόν τους παρελθόντος ή των γονιδίων μας, δεν είμαστε προϊόν του τρόπου με τον οποίο μας φέρονται οι άλλοι. Δίχως αμφιβολία μας επηρεάζουν αλλά δεν μας προσδιορίζουν. Αυτοπροσδιοριζόμαστε μέσω των επιλογών μας.

Μπορεί να ΕΚΧΩΡΗΣΑΜΕ το παρόν μας στο παρελθόν, όμως, σώνει και καλά να εκχωρήσουμε το μέλλον μας?

Σίγουρα μας συμβαίνουν και πράγματα για τα οποία δεν υπάρχει καμία επιλογή. Ένα από αυτά είναι η γενετική μας δομή. Δεν διαλέγουμε τα γονίδια μας, αλλά έχουμε τη δύναμη να επιλέξουμε πως θα ανταποκριθούμε σε αυτά. Αν έχουμε μια γενετική προδιάθεση σε μια συγκεκριμένη νόσο, δεν σημαίνει ότι θα προσβληθούμε οπωσδήποτε από αυτήν. Χρησιμοποιώντας ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση την αυτογνωσία και τη δύναμη της θέλησης μας, όταν ακολουθήσουμε σωστή αγωγή και σωστή άσκηση και διατροφή, καθώς και τις πιο προηγμένες συμβουλές της επιστήμης, μπορεί να αποφύγουμε τις ασθένειες.

Μπορούμε λοιπόν όλοι να αλλάξουμε και μπορούμε να γίνουμε φορείς αλλαγής όπου κι βρισκόμαστε, στην εργασία μας, στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας, στην παρέα μας. Ακόμα και όταν οι συνθήκες μπορεί να μήν είναι μόνο δυσάρεστες, αλλά και άδικες,

Ιδιαίτερα σήμερα που νιώθουμε όλοι "εγκλωβισμένοι" και αγανακτισμένοι από τις επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας (όλων των Κυβερνήσεων από το 1980 έως σήμερα) και τις δικές μας.

Μας προκαλώ να συλλογιστούμε καλά την ουσία της δύναμης της επιλογής και της ελευθερίας μας, και αφού αναλογιστούμε τι σημαίνει ερέθισμα και αντίδραση, ας χρησιμοποιήσουμε με πίστη και πείσμα την ελευθερία της επιλογής και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πρόοδο, τη γνώση και την προσφορά.

Πιστεύω τελικά, ασκώντας τη δύναμη αυτή στο περιβάλλον και στον εαυτό μας, η αντίδραση αυτή θα φτάσει να είναι γίνει ιδία φύση μας και θα αρχίσει να διαμορφώνει το περιβάλλον και εμάς τους ίδιους.

"Όταν αλλάζουμε τρόπο σκέψης, αλλάζουμε ζωή". Είναι νόμος της φύσης. Είναι αυταπόδικτο και αναμφισβήτητο.

Η τρέχουσα κουλτούρα είναι της εύκολης λύσης. Αν αλλάξουμε τρόπο σκέψης και φερθούμε με σύνεση, δηλαδή να ζήσουμε σύμφωνα με αρχές, όπως η δικαιοσύνη, καλοσύνη, σεβασμός, τιμιότητα, ακεραιότητα, καθήκον, συνεισφορά, αρχές δηλαδή παγκόσμιες, τότε θα αλλάξει η ζωή μας.!!

Παρόλο που πιστεύω ότι τα τελευταία 40 χρόνια αυτές τις αρχές και λέξεις τις έχουμε διαγράψει ως επικίνδυνες, ισχύουν συνεχώς, όπως ο νόμος της βαρύτητας. Δηλαδή, είναι αναμφισβήτητες και αυταπόδεικτες.!!

Μελετώντας τη ζωή όλων όσων πέτυχαν σπουδαία πράγματα - ιδίως σε καιρούς δύσκολους, όπως αυτούς που βιώνουμε σήμερα - θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα κοινό μοτίβο. Όραμα, πειθαρχία, πάθος και συνείδηση.

Π.χ. Ο αείμνηστος Πρόεδρος τη Αιγίπτου, Ανουάρ Σαντάτ είχε πεί: "Όποιος δεν μπορεί να αλλάξει τον ίδιο τον ιστό της σκέψης, δεν θα μπορέσει ποτέ να αλλάξει την πραγματικότητα, άρα ποτέ δεν θα μπορέσει να σημειώσε κάποια πρόοδο". Εκείνος άλλαξε σκέψη (έλεγε ότι δεν θα έσφιγγε χέρι Ισραηλινού) γιατί έκρινε ότι είχε άδικο και το σωστό ήταν να βρεθεί ειρηνευτική λύση και αφού επισκεύτηκε το Κοινοβούλιο του Ισραήλ κατέληξε στην ιστορική Ειρηνευτική Συμφωνία του Καμπ Ντέϊβιντ. Ο Ανουάρ Σαντάτ υπέταξε το εγώ του στη συνείδηση και τα αποτελέσματα αντήχησαν σε όλο τον κόσμο.

Οι πολιτικοί αυτού του τόπου (γυναίκες και άνδρες) μπορούν να το κάνουν σήμερα; Δηλαδή να υποτάξουν το ΕΓΩ τους; Τώρα; Μπορούν να μας δώσουν τη φλόγα, τη λαχτάρα, τη δυναμη και το όραμα να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο και την ανασφάλεια;
Μπορούν να μήν αναλώνονται στο τι δεν έκαναν, κάνουν ή δεν θα κάνουν οι πολιτικοί τους συναγωνιστές ή αντίπαλοι;

ΑΛΛΑ να μας πουν ποιό είναι το δικό τους ΟΡΑΜΑ και ΠΩΣ θα το επιτύχουν; Πως θα μας εμπνεύσουν ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βγάλουμε τη χώρα μας από την οικονομική ύφεση, να αποφύγουμε τη χρεωκοπία και να ανακτήσουμε την εθνική μας συνείδιση, ανεξαρτησία και πάνω από όλα ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ (βλ. επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940, Ιωάννης Μεταξάς και το "ΟΧΙ"); 
Μαρία.

Εγώ θα συμπληρώσω...
κι αν δεν έχουν εκείνοι, οι πολιτικοί, κάποιο ΌΡΑΜΑ, ας το δημιουργήσουμε ΕΜΕΙΣ!
Η Δημιουργία επιλέγει τη μόνιμη αλλαγή και εξέλιξη! Ας νιώσουμε ασφαλείς εντός της αλλαγής
κι ας επιλέξουμε να αλλάξουμε και να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε: στον εαυτό μας, στους γύρω μας, στην ανθρωπότητα...

τοξότης

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ