17 Οκτ 2011

Κότα ή λαγός?

του Wayne Dyer

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή που τα θέλω μας έρχονται αντιμέτωπα με τα «πρέπει» της ζωής. Μια ζωή κρυμμένοι σε όλα όσα «πρέπει» για να μας αποδεχτεί η κοινωνία, για να μην σπιλώσουμε το όνομα της οικογένειας μας, για να είμαστε εντάξει με τους γύρω μας, για να είμαστε φυσιολογικοί. Τελικά τι ορίζει το «φυσιολογικό» αυτό που θέλουμε εμείς ή αυτό που επιβάλλουν οι πολλοί; Ε λοιπόν, φτάνει!

Αρχίζει να αντιδρά ο οργανισμός. Η καρδιά παίρνει τα ηνία και η λογική στέκεται πιο πίσω σε δεύτερη μοίρα. «Σημασία έχει να είσαι πάντα ελεύθερος και να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις εσύ» αυτό σου έλεγαν όλοι. Σε περίπτωση όμως που ήθελες να κάνεις τα «δικά» σου όλοι σε σταματούσαν.


«Πως γίνεται να μην σπουδάσεις; Αν δε το κάνεις δε θα έχεις μια καλή δουλειά».

«Τώρα πρέπει να παντρευτείς, τόσο καιρό είστε μαζί, μη περιμένεις να γεράσεις για να κάνεις και εσύ την οικογένεια σου. Αυτά τα παιδάκια έχουν δικαίωμα να γνωρίσουν τους παππούδες τους».

«Μα τι λες τώρα; Ένα παιδί ίσον κανένα. Κι αυτό το καημένο θέλει παρέα. Έπειτα τα παιδιά φέρνουν πιο κοντά το ζευγάρι».

«Να μείνεις εκεί που είσαι τι κι αν δουλεύεις τόσες ώρες, μια χαρά είναι τα λεφτά που βγάζεις. Έχεις το σπίτι σου, το αυτοκίνητο σου, ζεις αξιοπρεπώς. Μια χαρά είσαι».

Και κάπου εκεί πάντα πείθεις τον εαυτό σου ότι είσαι μια χαρά. Μια κότα και εσύ μέσα στο υπόλοιπο κοτέτσι. Έλα όμως που καμιά φορά κι οι κότες επαναστατούν! Αρχίζουν να την βλέπουν σαν λαγοί. Θέλουν να τρέξουν τόσο γρήγορα και να γνωρίσουν τον κόσμο έξω από το κοτέτσι. Ο φράχτης παύει να είναι το σπίτι τους και πιο πολύ μοιάζει με φυλακή.

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο καλό θα ήταν και για σένα να επιλέξεις αν θα παραμείνεις κότα ή αν θα το παίξεις λαγός. Το πιο εύκολο και βολικό σε αυτή τη ζωή είναι να ακολουθείς αυτό που κάνουν όλοι οι υπόλοιποι. Έχεις λιγότερες πιθανότητες να κριθείς από τους γύρω σου και είναι σίγουρο ότι θα ζήσεις μια πιο ήρεμη ζωή. Το θέμα όμως είναι ότι θα ζεις τη δική σου ζωή μέσα από τα θέλω των άλλων. Αν συμβιβάζεσαι με αυτό, αν μπορείς να το υποστηρίξεις και αν το αντέχεις μπράβο σου.

Αν πάλι ανήκεις στους λαγούς σταμάτα να αναβάλλεις την ζωή σου. Ζήσε την και κάντο με το δικό σου τρόπο. Αφουγκράσου τα θέλω σου, άρπαξε τα και πολύ απλά διεκδίκησε τα. Μόνο τότε θα ολοκληρωθείς και θα χαμογελάσεις με την καρδιά σου. Μη βολεύεσαι με προσωρινές λύσεις που δεν σου προσφέρουν καν προσωρινή ευτυχία, γιατί πολύ απλά μια ζωή έχουμε!

Σας αφήνω με μια ψυχρή αλήθεια: Κοιτάξτε πίσω από την πλάτη σας. Θα παρατηρήσετε πως έχετε ένα μόνιμο σύντροφο. Μια που δεν έχουμε καλύτερο όνομα να του δώσουμε, θα τον ονομάσουμε ο θάνατός σας. Μπορείτε να φοβηθείτε αυτό τον επισκέπτη ή να τον χρησιμοποιήσετε για προσωπικό σας όφελος. Η επιλογή εναπόκειται σε σας

(Οι περιοχές των σφαλμάτων σας, Γουέιν Ντυέρ).


Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ