29 Σεπ 2011

Αίνιγμα για τους Γιαννιώτες οι "λευκές γραμμές στον ουρανό" (chemtrails)

Ποιοί μας ψεκάζουν και γιατί;

Περισσότερο από μία δεκαετία μετρά πλέον το φαινόμενο στη χώρα μας, κι όμως καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί... Όταν είχα πρωτοανοίξει σχετική συζήτηση στο φόρουμ του "esoterica" στη στήλη με τα "περίεργα" δεν υπήρχε ούτε μία ελληνική σελίδα στο διαδύκτιο που να αφορά το ζήτημα και τα σχετικά κείμενα σε έντυπα... ιδιαίτερα σπάνια. Στα χρόνια που μεσολάβησαν και με βασική πηγή ενημέρωσης το ιντερνετ, οι άνθρωποι που ευαισθητοποιήθηκαν ή που έστω έστρεψαν το κεφάλι τους στον ουρανό να δουν τι συμβαίνει έγιναν όλο και περισσότεροι. Ωστόσο όπως και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο καμία Υπηρεσία, καμία κυβέρνηση και κανένας φορέας δεν πήρε θέση σχετικά. Το Φλεβάρη που πέρασε έγινε μια πρώτη έμμεση παραδοχή από την πλευρά των τεχνολόγων της Γεωμηχανικής πως "προτείνουν" τον αεροψεκασμό για την αντιμετώπιση των "κλιματικών αλλαγών"... (Τα εισαγωγικά διότι εφαρμόζεται ήδη εδώ και χρόνια η μέθοδος και διότι δεν τίθεται θέμα αφύσικων κλιματικών αλλαγών/υπερθέρμανσης.)Βέβαια οι κλιματικές αλλαγές επ΄ουδενί δεν απειλούν τη Γη και την ανθρωπότητα και με τίποτε δεν νομιμοποιούν (ούτε με βάση τη λογική, ούτε με βάση την ηθική) τέτοιες επικίνδυνες μεθόδους, αλλά ο έλεγχος του κλίματος αποτελεί στόχο πολλών στρατιωτικών και εμπορικών εγκεφάλων...

Μολονότι λοιπόν οι πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα είναι σήμερα πολλές και σαφείς υπάρχουν κάποια κείμενα στον τοπικό κυρίως τύπο -σαν αυτό στα Γιάννινα- που ακόμη αναφέρουν την πιθανότητα να πρόκειται για ψεκασμούς καλλιεργειών ή καταπολέμησης κουνουπιών, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη, παρά υποστηρίζοντας την ενημέρωση για το φαινόμενο. Κατανοώ βέβαια απόλυτα την ανάγκη να συμπεριληφθούν πολλές ερμηνείες που κυκλοφορούν, ωστόσο δεν βοηθά κανέναν να μιλάμε ακόμη για ψεκασμούς καλλιέργειών ή καταπολέμισης κουνουπιών όταν είναι τοις πάσι γνωστό πως αυτές γίνονται σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, ακριβώς πάνω από τις καλλιέργειες ή τις εστίες κουνουπιών και όχι στη στρατόσφαιρα... Ωστόσο και αυτή αποτελεί μια θετική κίνηση ευαισθητοποίησης του κοινού, δεδομένου πως στον επίλογο της ζητά περισσότερη ενημέρωση... τουλάχιστον δεν συμμερίζονται την τάση άρνησης ή/και γελοιοποίησης του φαινομένου, που είναι η αγαπημένη θέση των κυβερνήσεων...


Το κείμενο στο οποίο αναφέρομαι:
Ποιος μας... ψεκάζει και γιατί;
Αίνιγμα για τους Γιαννιώτες οι «λευκές γραμμές» στον ουρανό!


Οι πιο συχνές ερμηνείες του επίμαχου φαινομένου
(υπογραμμίζω τα σημαντικά σημεία που πράγματι συμβάλλουν στον προβληματισμό)
"-----Θέμα συζήτησης, αντιπαραθέσεων και έντονου συχνά προβληματισμού των πολιτών, είναι οι περίεργες λευκές γραμμές που τελευταία έκαναν ξανά έντονη την εμφάνισή τους και στον ουρανό πάνω απ’ τα Γιάννινα, μετά από ένα… διάλειμμα κάποιων μηνών.
Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις που εκφράζονται απ’ όλους εκείνους, οι οποίοι επιχειρούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Άλλες πιο ψύχραιμες και αληθοφανείς, μερικές πάλι λίγο πιο… εξεζητημένες, χωρίς ωστόσο κανείς σήμερα να είναι σε θέση να δώσει μία σαφή και ευρέως αποδεκτή εξήγηση του φαινομένου.
Η πιο… προσγειωμένη (?) ερμηνεία για το τι δημιουργεί τις χαρακτηριστικές αυτές άσπρες γραμμές στον ουρανό, πάνω από την πόλη και το Λεκανοπέδιο, είναι αυτή που κάνει λόγο για τα αέρια που αφήνουν πίσω τους διερχόμενα αεροπλάνα, τα οποία ταξιδεύουν σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση από τη γη! Ωστόσο, η μεγάλη διάρκεια της παρουσίας των λευκών σχηματισμών στον αέρα μοιάζει να μην υποστηρίζει την συγκεκριμένη άποψη.

Δεύτερη ερμηνεία του φαινομένου, που υποστηρίζεται από όλο και πιο πολύ κόσμο, είναι αυτή που αποδίδει τις επίμαχες γραμμές σε αεροψεκασμούς, οι οποίοι πραγματοποιούνται για να περιοριστεί ο αριθμός των κουνουπιών, ιδιαίτερα αυτών που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει (όπως τόνισα στην εισαγωγή με τα σχόλια μου μια τέτοια τοποθέτηση είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη) την πιθανότητα των αεροψεκασμών με φυτοφάρμακα, προκειμένου να προστατευθούν οι καλλιέργειες από ζιζάνια που τις καταστρέφουν! Σε μία τέτοια περίπτωση όπως η παραπάνω, εννοείται ότι θα πρέπει κάποιος ή κάποιοι αρμόδιοι να ενημερώσουν τον κόσμο, απαντώντας σε κρίσιμα ερωτήματα όπως το είδος των χημικών ή φαρμάκων με τα οποία γίνονται οι ψεκασμοί και το κατά πόσον αυτά είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ…
Τέλος, υπάρχουν και οι πιο… ακραίες απόψεις για τις λευκές γραμμές (chemtrails, όπως είναι διεθνώς γνωστές) που συνδέουν την εμφάνισή τους με την οικονομική κρίση. Κάποιοι δηλαδή και εδώ στα Γιάννινα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αέρια που ρίχνουν οι ισχυροί του κόσμου, όπως η ΕΕ, για να κρατούν τους πολίτες σε… καταστολή, ώστε να μην αντιδρούν στα νέα οικονομικά μέτρα που οι κυβερνήσεις λαμβάνουν διαρκώς εις βάρος τους! Σαν ένας είδος ηρεμιστικών για το νευρικό μας σύστημα, δηλαδή.

ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
Πάντως, πριν λίγες μόλις ημέρες ήρθε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη και ένα ζήτημα που δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τις λευκές γραμμές, περί των οποίων γίνεται συζήτηση. Ο λόγος για την ύπαρξη στο εσωτερικό των σπιτιών επικίνδυνων χημικών ουσιών και ενώσεων που… κρύβονται μέσα στη σκόνη.
Αυτά τα χημικά που εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της Σουηδικής Εταιρείας για τη Διατήρηση της Φύσης, έχουν άγνωστη μέχρι στιγμής προέλευση και ενοχοποιούνται για ορμονικές διαταραχές, αλλά και για την εμφάνιση ασθενειών καρκινογενέσεων, γενετικών ανωμαλιών, αναπαραγωγικών δυσκολιών και άλλων σημαντικών προβλημάτων στον άνθρωπο.
Ποιος λοιπόν μπορεί να αποκλείσει την από… αέρος εισβολή τους στα σπίτια μας!

• Αν κάποιος αναγνώστης γνωρίζει οτιδήποτε για τις λευκές γραμμές στον ουρανό των Ιωαννίνων, αν έχει μία διαφορετική άποψη σχετικά με την προέλευσή τους ή έχει ακούσει κάτι ενδιαφέρον γι’ αυτές, μπορεί να μας το γράψει, μήπως και βρεθεί τελικά μία πειστική απάντηση στα ερωτήματα που υπάρχουν. Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για φορείς (Διευθύνσεις Γεωργίας κ.λ.π.) που μπορεί να έχουν κάποια σχετική ενημέρωση…

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ