26 Ιουλ 2011

Πες μου τι είναι ελευθερία!Ένας νεαρός απευθύνθηκε σ’ ένα δάσκαλο:
«Πες μου τι είναι ελευθερία!», «Ποια ελευθερία;» τον ρώτησε ο δάσκαλος.

«Η πρώτη ελευθερία είναι η ανοησία. Μοιάζει με το άλογο που χλιμιντρίζοντας, ρίχνει από πάνω του τον καβαλάρη. Όμως μετά νιώθει τη λαβή του πιο δυνατά.

Η δεύτερη ελευθερία είναι η μεταμέλεια. Μοιάζει με τον τιμονιέρη ο οποίος μετά το ναυάγιο μένει πάνω στα συντρίμμια, αντί να πηδήξει στη σωσίβια λέμβο.

Η Τρίτη ελευθερία είναι η κατανόηση. Έρχεται μετά την ανοησία και τη μεταμέλεια. Μοιάζει με το καλάμι που λυγίζει στον άνεμο και παρ’ όλα αυτά δεν σπάζει, ακριβώς επειδή είναι εύκαμπτο και λυγίζει».

Ο νεαρός ρώτησε «αυτό είναι όλο;»

Ο δάσκαλος απάντησε: «Μερικοί νομίζουν ότι ψάχνουν για την αλήθεια της ψυχής τους. Όμως η Μεγάλη Ψυχή σκέφτεται και ψάχνει μέσα από αυτούς. Όπως η φύση, μπορεί και αυτή να προσφέρει πολύ μεγάλη πλάνη, γιατί τους κακούς παίχτες συνήθως τους αντικαθιστά χωρίς κόπο με καινούργιους. Αυτόν όμως που της επιτρέπει να σκεφτεί (μέσα από αυτόν), του εξασφαλίζει μερικές φορές λίγο περιθώριο και, όπως κάνει το ποτάμι με τον κολυμβητή που αφήνεται να παρασυρθεί, τον μεταφέρει, έχοντας τις δυνάμεις του, στην όχθη.»


Πηγή «Μονοπάτια της αγάπης» - Ο Bert Helliger μας διδάσκει την Οικογενειακή Αναπαράσταση – εκδ. Αλφάβητο Ζωής – Συστημική Σκέψη και Πράξη

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ