12 Ιουλ 2011

Αρκαδικός κύκλος

Η Αρκαδία είναι η Γη των Απαρχών, η Χρυσή Εποχή της ανθρωπότητας που αντιπροσωπεύει την Ολότητα της ανθρώπινης ψυχής. Στην πραγματικότητα η Αρκαδία δεν εκφράζει ένα Μύθο αλλά ένα επίπεδο Συνείδησης.

Διαχρονικά η Αρκαδική πραγματικότητα ντύνεται με δυο διαφορετικές μορφές. Η πρώτη είναι συνυφασμένη με μια πρωταρχική κατάσταση, πριν από την οργάνωση της κοινωνίας. Η δεύτερη έχει την όψη μιας ιδεατής Πολιτείας όπου Τέχνη και Φύση συνδυάζονται αρμονικά.

Αρκαδία σημαίνει δίκαια κατανομή του πλούτου, προστασία των φυσικών πόρων, ποίηση, πνευματικότητα μέσω της τέχνης, αειφόρο ανάπτυξη, υγιεινή διατροφή και ολοκληρωτική αφοσίωση στον πλανήτη Γη. Πρόκειται για μια διάσταση που αντιπροσωπεύει την βαθύτερη ουσία τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής μας ύπαρξης. Ως αρχέτυπο θεωρείται σαν στέρεο και αιώνιο στήριγμα των πάντων που καθορίζει, από τα βάθη του υποσυνείδητου, την αντίληψη και την καθημερινή μας συμπεριφορά. Υπό αυτό το πρίσμα μπορούμε να πούμε ότι η Αρκαδία είναι μια οντότητα με δική της βούληση που κρύβει μέσα της τα βαθύτερα μυστήρια της Ύπαρξης.

Ο Δρόμος της Αρκαδίας είναι ένα εσωτερικό μονοπάτι, μία ηθική όσο και αισθητική κληρονομιά. Είναι το μονοπάτι της Δύναμης, της Αγάπης και της Σοφίας, τρεις λέξεις που τα αρχικά τους «ΔΑΣ» συμβολίζουν τον ιερό πυρσό της αναγέννησης, τη δάδα που έφερε η Άρτεμις ψυχοπομπός, όταν οδηγούσε τις ψυχές προς το Φως.


ΕΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, 
ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΖΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΟ;
Η Αρκαδία συμβολίζει την καθαρή ουσία της καρδιάς.
Είναι ένας τόπος βαθιάς μεταμόρφωσης όπου τα πάντα ακτινοβολούν.
Όπου μπορείς να τραγουδήσεις και να γιορτάσεις.
Είναι ένας ιστός από άπειρες πιθανότητες,
Εκεί, η Ομορφιά αντανακλάται στην Αγάπη.
Όχι στην ψευδαίσθηση μιας λαμπερής επιφάνειας.

πηγή

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ