26 Μαΐ 2011

Σπίτι στο χωράφι!


Με μεγάλη μου χαρά έλαβα προηγουμένως κάποια λινκ που παραπέμπουν σε μια υπέροχη εργασία ενός συνανθρώπου μας όπου μεταξύ άλλων έχει συγκεντρώσει και προτείνει το πρότυπο "σπίτι στο χωράφι" καταμετρώντας τα προτερήματα του και υπογραμμίζοντας τα μειονεκτήματα και την σπάταλη δομή των πόλεων. Τα κείμενα αυτά μου θύμισαν για άλλη μια φορά το μοντέλο που προτείνει η Αναστασία της Σιβιρίας στη σειρά των βιβλίων του Μεγκρέ και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

Βέβαια στην Αναστασία γνωρίζουμε και πολλές άλλες πτυχές που αφορούν τον άνθρωπο, την επαφή του με τη φύση και όλα όσα χρειάζεται στις κοινωνίες του, από το γιατί να σπέρνει ο ίδιος την τροφή του, γιατί να γεννά το ζευγάρι το ίδιο τα παιδιά του μέχρι τον τρόπο μετάδοσης της γνώσης... αλλά και το παρακάτω κείμενο δένει πολύ όμορφα αφού δίνει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις για την κριτική σκέψη μας, ιδίως όσων βρίσκουν χιλιάδες δικαιολογίες για να μην κινήσουν για την ύπαιθρο...

Δικαιολογίες που πηγάζουν από το μοντέλο ζωής που συνηθίσαμε και μας παγίδεψε... δικαιολογίες που προβάλλουμε οι ίδιοι για να διατηρήσουμε τη φυλακή μας...

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ «ΣΠΙΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ»

(ή το ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ )

Τελευταία προσθήκη 17-10-2010 ( σε μώβ χρώμα )Ο κόσμος έχει παγιδευτεί μέσα στις πόλεις και απελπισμένα ψάχνει διέξοδο απο την οικονομική κρίση . Δεν μπορεί όμως να δεί την πόρτα που οδηγεί έξω απο τον λαβύρινθο . Η πόρτα αυτή υπάρχει και δείχνει προς την ΥΠΑΙΘΡΟ .
Μας απέκοψαν απο την γή μας .
Μας φυλάκισαν στις πόλεις .

Υπήρξαν άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο ( κάποτε ! ) που έσπαγαν το κρεμμύδι με τη γροθιά και το έτρωγαν με τα φασόλια που οι ΙΔΙΟΙ είχαν καλλιεργήσει .
Ανθρωποι που χτυπούσαν σκορδαλιά με τα ΔΙΚΑ τους σκόρδα , απο τον κήπο τους , και αλάτι που είχαν μαζέψει απο τη θάλασσα .

Άνθρωποι που έψηναν στον φούρνο τους το ΔΙΚΟ τους ψωμί απο το ΔΙΚΟ τους σιτάρι .

Και αυτοί οι άνθρωποι , αυτοί οι ΧΩΡΙΑΤΕΣ , νίκησαν τον Μουσολίνι .

Πόσοι απο εμάς έχουν φάει σκορδαλιά απο ΔΙΚΑ τους σκόρδα , πρασσόπιτα απο δικά τους πράσσα και κρεμμύδια απο τον κήπο τους ;
Ίσως ο γράφων είναι απο τους λίγους τυχερούς που το 1973 έφαγε για τελευταία φορά σκορδαλιά απο τα δικά του σκόρδα .
Μετά , δυστυχώς , ΕΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕΝ ( με δανεικά ) !

Δείτε τους πολίτες αυτής της χώρας , την γενιά της πολυκατοικίας . Του άσπρου ψωμιού . Του σούπερ μάρκετ .
Φοβάται το σκόρδο και το κρεμμύδι . Μυρίζουν !
Φοβάται το χωράφι και παρακαλά τον βουλευτή για θεσούλα στο Δημόσιο .
Φοβάται τον ιδρώτα ! Δεν μπορεί να ζήσει δίχως κλιματιστικό και αποσμητικό !

"Οι γενναίοι γεννιούνται στην ύπαιθρο . Στις πόλεις γεννιούνται οι δειλοί" είπε κάποιος . Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι καπιταλιστές αλλά δεν το λένε στον κόσμο . Γι' αυτό φροντίζουν να στοιβάξουν όσο το δυνατόν περισσότερους στις πόλεις

Η αγάπη για την πατρίδα χαλκεύεται σε μικρή ηλικία όταν δένεσαι συναισθηματικά με τα ρυάκια , τα δέντρα , τις ράχες , το χωράφι σου . Ολοι αυτοί οι "προοδευτικοί" που μας ταλαιπωρούν με την ύπαρξή τους πού μεγάλωσαν άραγε ;

Ζούμε στην κοινωνία των "μεσαζόντων" .Για να φθάσει το φαγητό απο τα χωράφια στις πόλεις χρειάζεται κάποιος μεσάζων ( χονδρέμπορος ). Για να φθάσει ο άνεργος της πόλης σε κάποια δουλειά χρειάζεται κάποιος μεσάζων (βουλευτής ) . Ούτε κάν οι θρησκευόμενοι δεν μπορούν πια να επικοινωνήσουν με τον Θεό τους απ' ευθείας : Και εκεί χρειάζεται ένα ιερατείο να μεσολαβήσει !
Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός οτι όλοι αυτοί οι "μεσάζοντες" ήταν και είναι πάντοτε συνεργάτες και φίλοι καρδιακοί . Δεν θέλουν να ξαναγυρίσουμε στην ύπαιθρο διότι τότε κανείς δεν θα τους χρειάζεται . Ο καθένας θα παράγει και θα καταναλώνει το φαγητό του χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια κανενός . Η ανεργία θα είναι στο ναδίρ ( στο χαμηλότερο σημείο ) και η αξιοπρέπεια ζενίθ .
Πάνω απο το κεφάλι μας θα έχουμε μόνο τον ήλιο , τον άνεμο και τη βροχή . Απο αυτά τα τρία μόνο θα εξαρτάται η τροφή μας . Μόνο αν δεν φυσήξει άνεμος και δεν βρέξει μια χρονιά θα πεινάσουμε .
Τώρα στις πόλεις η τροφή μας εξαρτάται ΚΑΙ απο τον ήλιο ΚΑΙ απο την βροχή αλλά ΚΑΙ απο τις τιμές του πετρελαίου ΚΑΙ απο τα κέφια του εργοδότη μας .
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ" είπε κάποιος άλλος .

Φαντασθείτε οτι με τις πρόσφατες βροχές άρχισαν να φυτρώνουν τα σιτάρια στα χωράφια . Με τον ανοιξιάτικο ήλιο θα μεγαλώσουν και θα δέσουν καρπό . Η γή μας θα βγάλει τροφή . Εμείς όμως στις πόλεις θα πεινάμε ! Γιατί ; Διότι η τροφή θα πουληθεί έξω για να πληρωθούν οι σπόροι της Μονσάντο , τα φυτοφάρμακα της Μπάγιερ και το πετρέλαιο των Αράβων ! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό εκτιμώ ότι μόνο 4 εκατομμύρια κατοίκων της Ελλάδας τρέφονται απο την αγροτική παραγωγή μας . Οι υπόλοιποι ζούν με δανεική τροφή ! Αυτή είναι η ουσία της οικονομικής κρίσης . Και κανείς δεν μας τα είπε αυτά έως τώρα .


Θα ρωτήσει κάποιος "Μας λές να ξαναγυρίσουμε στα χωριά όπου οι πατεράδες μας περπατούσαν 3 ώρες για πάνε απο το σπίτι στο χωράφι ; "
Εκεί που ζούσαν συνεχώς με το άγχος "Θα βρέξει φέτος ; Θα ρίξει χαλάζι ;"
Εκεί που σκοτωνόταν με τον γείτονα για τον φράχτη της αυλής και για τα σύνορα του χωραφιού ;

Οχι , δεν προτείνω κάτι τέτοιο . Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ . Που σημαίνει οτι μέσα στους πνευματικούς μας πατέρες υπάρχει και ο Οδυσσέας και ο Δαίδαλος και ο Τροφώνιος . Εφευρέτες και πολυμήχανοι ! Οφείλουμε και εμείς να είμαστε δαιμόνιοι και πολυμήχανοι και να προτείνουμε στην ανθρωπότητα κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ απο αυτό που υπήρχε έως τώρα .

Παρακάτω περιγράφω ένα μοντέλο χωριού που έχει μόνο τα καλά του χωριού , όχι όμως τα ελαττώμματα που γνωρίσαμε . Πρόκειται για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ !

Η συνέχεια ΕΔΩ

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ