3 Μαΐ 2011

Τέταρτη Δικαστική Απόφαση που Προστατεύει τον Βωμό από την κατάχωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/5/2011

Από τους υπερασπιστές του Βωμού των 12 Θεών & του Ελέους στο Μοναστηράκι

Τέταρτη Δικαστική Απόφαση που Προστατεύει τον Βωμό από την κατάχωση, η οποία εκφράζει την καταστρεπτική αγνωμοσύνη του Ελληνικού Κράτους προς το αρχαίο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε και δημοσίευσε σήμερα 2 Απριλίου 2011 απόφαση, με την οποία ανακαλεί την με αριθμό 4014/2011 προσωρινή διαταγή του Προέδρου Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και Απαγορεύει κάθε πράξη ή εργασία που ενεργείται από οποιονδήποτε προς εκτέλεση του έργου Ανακαίνιση υποδομής - επιδομής γραμμών και ενίσχυση της σήραγγας από Ομόνοια έως Μοναστηράκι (σύμβαση 32/06 μεταξύ «ΗΣΑΠ ΑΕ» και «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» δια της «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΗΣΑΠ ΑΕ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ-ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ») μέχρι την συζήτηση της Αιτήσεως Λήψεως Ασφαλιστικών Μέτρων στις 02-08-2011.

Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή από τις 15 Απριλίου 2011 κατά των:

1) ΗΣΑΠ Α.Ε.
2) ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
3) Ελληνικού Δημοσίου (όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών)
4) Υπουργού Πολιτισμού,
που επέβαλε τη διακοπή των εργασιών της κατάχωσης του Βωμού και διέτασσε την επανεμφάνιση του όπως ακριβώς ήταν στις 12 Απριλίου 2011, δηλαδή πριν καταχωθεί μερικώς και εσπευσμένα από την κατασκευαστική κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - Μοχλός Α.Ε., ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Εμείς οι πολίτες ζητούμε από το Ελληνικό Δημόσιο να σεβαστεί και να εφαρμόσει άμεσα τις Δικαστικές Αποφάσεις:

α) Καθιστώντας την αρμόδια υπηρεσία φύλαξης του χώρου υπεύθυνη και υπόλογη για κάθε είδους (παράνομη πλέον) πράξη ή εργασία που ενεργείται από οποιονδήποτε στο χώρο του Βωμού, έως την τελική εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων.

β) Προχωρώντας άμεσα στην επανεμφάνιση του Βωμού, όπως επιτάσσει η προσωρινή διαταγή από τις 15 Απριλίου 2011.

Εμείς οι πολίτες, ευχαριστούμε το δικηγορικό γραφείο Γ. Λ. Κοκκας & Συνεργάτες για την άριστη συνεργασία και τα βέλτιστα αποτελέσματα και δηλώνουμε πως παραμένουμε ενεργοί και περιφρουρούμε τα μνημεία, τις αξίες, τον πολιτισμό και τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης με κάθε νόμιμο τρόπο, ενώ επίκειται η κατάθεση αίτησης ακυρώσεως και στο αρμόδιο Συμβούλιο Επικρατείας, έτσι ώστε να καταπέσει και εκεί η πρωτοφανώς ανυπόστατη Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κου Γερουλάνου, η οποία εισάγει ατυχώς δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάμεσα σε απλούς πολίτες και ΔΕΚΟ, σε σχέση με τον αυτονόητο σεβασμό των μνημείων και αρχαιοτήτων.

Συνειδητοί Ενεργοί Πολίτες

Επικοινωνία: Νάντυ Παπαμήτσου: npapamitsou@gmail.com, 6948000303


Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ