24 Μαΐ 2011

Δεν πρέπει να κόβεται αμέσως ο ομφάλιος λώρος!

Διάβαζα το αξιόλογο βιβλίο "ΕΓΩ" του φίλου Ευάγγελου Βαρελίδη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως η άμεση κοπή του ομφάλιου λώρου στα μαιευτήρια-σφαγεία εφαρμόστηκε μετά από ναζιστικά πειράματα του 2ου ΠΠ όπου αναγνωρίστηκε πως με αυτό τον τρόπο "φυτεύεται" στον επιχείλιο του εγκεφάλου του νεογέννητου ένας πρώτος ΤΡΟΜΟΣ πριν  το βρέφος μπορέσει να πάρει την Πρώτη του ανάσα. Αυτό έχει τρομερές συνέπειες στην ανάπτυξη του ανθρώπου και ριζώνει σαν τρομερή εμπειρία καθώς αυτό αποκόπτεται βίαια από τη μακάρια κατάσταση της ενδομήτριας ζωής του!

Είναι σαν να λέμε απλά πως με το "καλημέρα" αντί για μια αγκαλιά αγάπης να βρίσκεται το παιδί αντιμέτωπο με τον ίδιο τον κίνδυνο του θανάτου!

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρελίδης, ο οποίος έφερε ο ίδιος του τρία από τα παιδιά του στον κόσμο, χρειάζονται περίπου 8 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει η αναπνευστική λειτουργία των πνευμόνων του βρέφους και οι μαιευτήρες που το ακολουθούν το κάνουν απλά επειδή "έτσι τους το δίδαξαν" μολονότι συνδέεται άμεσα με τη βρεφική θνησιμότητα και πλήθος άλλων "αδιευκρίνηστης αιτίας" νοσημάτων και συνδρόμων.

Σε μια πρώτη ερευνητική ματιά βρήκα το ακόλουθο κείμενο από το ΒΗΜΑ-Science που επιβεβαιώνει πως η πρακτική αυτή ακολουθείται δίχως να υπάρχει ουσιαστικά λόγος!

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κοπή του ομφάλιου λώρου δεν πρέπει να γίνεται αμέσως μετά τον τοκετό, αλλά λίγη ώρα αργότερα, καθώς η μητέρα συνεχίζει να δίνει στο μωρό πολύτιμα βλαστικά κύτταρα. Συνήθως ο ομφάλιος λώρος αποκόπτεται σε διάστημα 30-60 δευτερολέπτων μετά τη γέννηση του μωρού.

Σύμφωνα με ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριδας, ακόμη και μετά τη γέννηση η μητέρα συνεχίζει να τροφοδοτεί με αίμα και βλαστικά κύτταρα το μωρό, οπότε όσο περισσότερο παραμείνει ο λώρος ανέπαφος τόσο περισσότερο ενισχύεται ο οργανισμός του.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του τοκετού ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος συστέλλονται και στέλνουν αίμα στο νεογέννητο.

Ο ομφάλιος λώρος πάλλεται όσο διαρκεί η διαδικασία μεταφοράς του αίματος και μόλις σταματήσει η ροή του αίματος σταματούν και οι παλμοί. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γιατροί θα πρέπει να κόβουν τον λώρο όταν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ώστε το μωρό να έχει λάβει όλες τις διαθέσιμες ποσότητες αίματος και βλαστικών κυττάρων.

Οπως αναφέρουν, η πλήρης απορρόφηση του αίματος από τον πλακούντα θα αποτελέσει ασπίδα απέναντι σε διάφορες ασθένειες, όπως για παράδειγμα η αναιμία, μία από τις πιο κοινές παθήσεις του αίματος η οποία προκαλείται από έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων. (Πηγή)

Σκεφτείτε τώρα με ποιό τρόπο φέρνουμε τα πολυαγαπημένα μας παιδιά στον κόσμο και με τι βάρος τα φορτίζουμε, όταν η ανάσα, ο βασικότερος σύνδεσμος του ανθρώπου με τη ζωή, δέχεται τέτοιο πλήγμα...Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ