25 Μαΐ 2011

Σπέρνουν φόβο για να πείσουν για το μονόδρομο...

Διαδίδουν το φόβο "χάους" και παύσης πληρωμών, για να "πείσουν" τον κόσμο πως "πρέπει" να εκταμιεύσουμε τα δανικά... Είναι όμως αυτό η αλήθεια?

Στο STOP CARTEL διαβάζουμε:
Αναμφίβολα μια στάση πληρωμών της χώρας δεν θα είναι ευχάριστη. Όμως, όσα είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου απέχουν πολύ από την πραγματικότητα μιας στάσης πληρωμών, ακόμη και για ένα κράτος που έχει μάθει να ζει με δανεικά από τη σύστασή του, όπως το ελληνικό. Μη εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να καλύψει χρεολύσια από ομόλογα που λήγουν. Δεν θα μπορέσει, δηλαδή, να φανεί συνεπής σε μια υποχρέωση προς τους πιστωτές της, κυρίως ξένους.
Αυτό, όμως, πολύ απέχει από το σενάριο καταστροφής που περιέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ακόμη και το δημοσιονομικά κατεστραμμένο ελληνικό κράτος δεν έχει έσοδα μόνο από δανεικά, όπως φάνηκε να υπαινίσσεται ο υπουργός Οικονομικών. Έχει έσοδα και από φόρους, κάτι που φάνηκε να ξεχνά ο κ. Παπακωνσταντίνου στην τοποθέτησή του. Με άλλα λόγια, υπάρχουν και άλλα έσοδα, πλην της δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, η οποία ούτως ή άλλως δεν θα φθάσει ποτέ στα ταμεία του κράτους, αφού θα πάει κατευθείαν σε κάποιους κατόχους ομολόγων. Με αυτά τα έσοδα μπορούν εν μέρει να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες ενός κράτους, δηλαδή να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Το μόνο που με βεβαιότητα θα συμβεί αν δεν πάρουμε μια από τις επόμενες δόσεις του δανείου είναι ότι δεν θα πληρωθούν οι πιστωτές της χώρας. 
Η κινδυνολογία περί πλήρους κατάρρευσης, «κατεβασμένων ρολών» και απόλυτης αδυναμίας πληρωμής όλων των υποχρεώσεων του κράτους είναι ίσως χρήσιμη για να γίνουν ευκολότερα δεκτά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, απέχει όμως πολύ από την αλήθεια. Εκτός αν με κάποιο μαγικό τρόπο η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξαφανίσει όλα τα άλλα έσοδα του κράτους και στηρίζεται μόνο σε δόσεις δανείων και εκδόσεις εντόκων γραμματίων..
Αλλά κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν συμβαίνει
stopcartel Newsdesk

Από την άλλη πλευρά, ας μην ξεχνάμε ποιοί και πως δημιούργησαν αυτό το τεράστιο εξωτερικό χρέος και επιπλέον ας έχουμε κατά νου πως πλέον δημοσιεύματα στο εξωτερικό αφήνουν να εννοηθεί πως είναι καλύτερα να δηλώσει πτώχευση η χώρα προκειμένου να μην "καεί" ολόκληρη η Ευρώπη...
βέβαια και εκείνοι αμελούν να μας πουν πως ολόκληρη η Ευρώπη είναι ήδη "καμμένη" και επί δύο χρόνια κάνει συστηματικό "παιχνίδι" στις πλάτες της Ελλάδας και άλλων μεσογειακών χωρών...


Δημοσίευμα στο Financial Times αναφέρει χαρακτηριστικά:


Την διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν ως λύση για την έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση οι Financial Times, σε δημοσίευμα τους που ανήρτησαν την Τρίτη (24/5).
Η διαγραφή αυτή θα αποτελούσε μια “αντιπυρική ζώνη”  για την Ευρώπη, σε συνδυασμό με ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και με την επεξήγηση προς τις αγορές ότι η Ελλάδα αποτελεί μια “ειδική περίπτωση. 
Η Ελλάδα έχει μια δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη κυβέρνηση, λένε οι Financial Times γι' αυτό θα πρέπει να ληφθούν δραστικές αποφάσεις για τομέλλον της οικονομίας της. 
“Την φωτιά την πολεμάς με τη φωτιά”, λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, λέγοντας πως μια διαγραφή χρεών θα δημιουργούσεμικρότερο κίνδυνο μετάδοσης από τα πακέτα στήριξης που λύνουν προσωρινά το πρόβλημα  μετά από μια αδέξια κρατική κατάρρευση. 
“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως να θέλει να μάθει κάτι από την εμπειρία των αποίκων στην Αμερική. Ανακάλυψαν ότι μία μικρή φωτιά θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετό κενό χώρο, ώστε να σταματήσει την εξάπλωση μίας μεγαλύτερης πυρκαγιάς. 
Αντί λοιπόν να προσπαθεί μάταια να σώσει την Ελλάδα από την δική της φωτιά, η ΕΚΤ ίσως να πρέπει να την αφήσει να καεί.”, γράφουν οι Financial Times.

To θέμα όμως είναι ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ?
και πως βγαίνουμε από αυτή όχι μόνο σαν Ελλάδα, αλλά σαν Ευρώπη και  οικουμένη...


Ομολογουμένως οι λύσεις της τοπικής αυτάρκειας και των οικολογικών κοινοτήτων εμπεριέχουν ευοίωνες προοπτικές...

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ