15 Απρ 2011

Πάπαλα οι "Σπίθες"... πυροτέχνημα ήταν και έσβησε...

Δύο σύμβουλοι και διορισμένοι "παραστάτες" της Σπίθας του Μίκη Θεοδωράκη με επιστολές τους δηλώνουν την αποχώρηση τους από τη "Σπίθα" που για πολλούς είχε θεωρηθεί μια κίνηση ελπίδας... Στον Τοξότη επέλεξα να μην προβάλλω μέχρι σήμερα καμία από τις δηλώσεις της κίνησης αυτής δεδομένου πως εδώ και πολύ καιρό είχα πολύ συνειδητά επισημάνει την ανάγκη να μην υπάρχουν αρχηγοί στις κινήσεις των πολιτών, αφενός διότι πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος να καπελώσει το ίδιο το "σύστημα" και τα κόμματα την δίκαιη και αγνή κινητοποίηση των πολιτών και αφετέρου διότι η μόνη οδός είναι η τοπική αυτοοργάνωση και η πλήρης ανάληψη ευθυνών από την πλευρά των πολιτών. Και όταν λέω τοπική εννοώ τη δημιουργία πυρήνων σε κάθε κοινότητα, σε κάθε γειτονιά σε όλη τη χώρα.

Μόνο μια τέτοια οργάνωση με στόχο την αλληλεγγύη και την επαναφορά της εκκλησίας του Δήμου μπορεί να σπρώξει δυναμικά την αλλαγή της κατάστασης διατηρώντας ένα κάποιο επίπεδο βιωσιμότητας κατά την ιδιαίτερα δύσκολη εποχή που διανύουμε. Κανένας ηγέτης που δεν ζει την κατάσταση στο "πετσί" του δεν μπορεί να υπερασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών - το πολύ πολύ να λαϊκίζει εκ του ασφαλούς και με πλάτες χορηγών που μόνο το καλό μας δεν θα θέλουν...

Οι εποχές που περιμέναμε ηγέτες να ακολουθήσουμε έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τώρα είναι η εποχή ο κάθε ένας μας να αναλάβει υπεύθυνα το ρόλο τους ως συνειδητοποιημένος πολίτης και με διάλογο με τους γύρω του να προχωρήσει σε αλλαγές. Η αλλαγή θα έρθει αυτή τη φορά από την ίδια τη βάση, από τους ίδιους τους πολίτες. Αυτό είναι η ευθύνη και η πρόκληση για τον κάθε ένα από εμάς. Ωστόσο θέλει να έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα γιατί πολλοί θα έρθουν να μας πείσουν με παλιές μεθόδους να τους ακολουθήσουμε, αλλά το μόνο που εξυπηρετούν αληθινά είναι η διατήρηση της κακίστης κατάστασης στα πολιτικά-οικονομικά ζητήματα στη χώρα μας. Στόχος μας να πνίξουν τις φωνές μας και να καταδικάσουν κάθε πιθανότητα ουσιαστικής αλλαγής.

Πολλά ακούγονται για τον ίδιο το Μίκη Θεοδωράκη. Ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε πως συνομιλούσε με κλιμάκια των ΗΠΑ σχετικά με τη λύση Καραμανλή την εποχή της Χούντας... Ως τι αναρωτιέμαι συνομιλούσε μαζί τους... ως Έλλην αγωνιστής? Και με ποιό δικαίωμα πρότεινε λύση τότε? λύση που τη "φόρεσε" στο σύνολο των Ελλήνων?... Όποιος και να είναι ο Μίκης εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να ακολουθούμε κινητοποιήσεις που παρουσιάζονται έτοιμες "από άνωθες γραμμές". Εμείς μπορούμε μια χαρά να οργανώνουμε δικές μας Κινήσεις, που όχι μόνο σπίθες αλλά φωτιές ολόκληρες μπορούν να γίνουν -όπως και έγιναν με το κίνημα του "Δεν πληρώνω", το κίνημα των διοδίων και τόσες άλλες δράσεις. Μη σας ξεγελάνε τα παπαγαλάκια και τα ΜΜΕ που προωθούν δικούς τους ηγέτες! Μην περιμένετε ηγέτες! Μη βολεύεστε με ηγέτες! 

Τώρα οι "συνεργάτες" του στη Σπίθα αποχωρούν και αφήνουν υπονοούμενα σχετικά με τους πραγματικούς "χορηγούς"¨της Σπίθας... 

Διαβάστε τις επιστολές τους:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Σ. ΛΗΝΑΙΟΥ
Αγαπητέ Μίκη
Διάβασα σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα, την αναπάντεχη, ολοκληρωτική μεταστροφή της ΣΠΙΘΑΣ και λυπήθηκα πάρα πολύ.
Όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο πλέον να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σου. Δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τον οποίο ξέρεις πολύ καλά.
Όπως ακριβώς έκανα κάθε φορά, στα 50 χρόνια της γνωριμίας μας που αποφάσιζες παρόμοιες, ακατανόητες, μεταστροφές. Θέλοντας πάντα να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο σου και τους μεγάλους αγώνες σου που κάποιοι προσπαθούσαν και προσπαθούν, συστηματικά, να αμαυρώσουν.
Παραμένω μαχόμενος στις Ιδέες της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών της 1ης Δεκέμβρη και της 3ης Απρίλη.
Δεν θέλω όμως να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση Εξαρτημένων Πολιτών της 11ης του Απρίλη 2011.-
Στέφανος Ληναίος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.ΚΑΖΑΚΗ
Αγαπητέ Μίκη,
Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.
Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.
Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί - μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει - προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.
Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.
Ευχαριστώ,
Δημήτρης Καζάκης

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ