14 Μαρ 2011

Διαισθητική Λογική - η λύση στα τσουνάμι πληροφορίας

Εδώ και αρκετά χρόνια και ειδικά με την εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών ακούμε πολύ συχνά πως είμαστε η γενιά ή πολιτισμός της πληροφορικής.

Πέρα από το τεχνικό βέβαια σκέλος που δεν θα μας απασχολήσει στο παρόν κείμενο, υπάρχει και μια βαθύτερη ουσία γύρω από το ζήτημα της ίδιας της πληροφορίας.

Πράγματι αν αντρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε πως οι άρχοντες κάθε τόπου και ειδικά τα ιερατεία, ήταν αυτοί οι οποίοι όχι απλώς χειρίζονταν και έλεγχαν την πληροφορία και τη γνώση, αλλά και φρόντιζαν να διατηρούν το προβάδισμα ώστε να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις μάζες, προκειμένου να ελέγχουν τους λαούς.

Λίγοι ήταν αυτοί που είχαν πρόσβαση στη γνώση και η πληροφορία, ως βασικό μέρος της γνώσης, φυλάσσονταν με ιδιαίτερη φροντίδα. Στις μέρες μας κάθε είδος γνώσης και πληροφορίας βρίσκεται πλέον στη διάθεση του καθενός -ειδικά όσων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο- και αυτό σε ένα βαθμό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τσουνάμι πληροφοριών...

Ωστόσο πολύ συχνά ακούμε συνανθρώπους μας να απελπίζονται από το τεράστιο αυτό κύμα που απελευθέρωσε τις πληροφορίες και τη γνώση, καθώς αισθάνονται ανίκανοι να τις διαχειριστούν. Σίγουρα ο εγκέφαλος μας όπως γνωρίζουμε φροντίζει να φιλτράρει ούτως ή άλλως τις πληροφορίες που φτάνουν σ΄εμάς προκειμένου να μπορούμε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα ζήτημα και είναι επίσης γνωστό πως από τα εκατομμύρια bits πληροφοριών που συλλέγουν οι αισθήσεις μας μόλις ένα 10% περίπου περνά στον ίδιο μας τον εγκέφαλο (με αυτό το ποσοστό υπ' όψην καθορίζουμε και αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα)....

Κατανοούμε λοιπόν πως η δίψα για γνώση των περασμένων γενεών όχι απλά ήρθε να κορεστεί, αλλά υπερφορτώθηκε καθώς μαζί με τη χρήσιμη πληροφορία απελευθερώθηκε και πλήθος σαβούρας. 
Ειδικά σε θέματα που άπτονται ζητημάτων υγείας, πνευματικότητας και αυτογνωσίας ακούμε πολλές φορές εντελώς αντιφατικές πληροφορίες και δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε τι ή ποιό είναι το "σωστό και ποιό το λάθος"...

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε προκειμένου να διαχειριστούμε το τσουνάμι αυτό της πληροφορίας? Πως μπορούμε να παραμείνουμε δεκτικοί στο νέο, δίχως να χάνουμε τον έλεγχο των σκέψεων μας, αλλά και την πορεία μας στη ζωή?


Η αλήθεια είναι πως  όλοι μας έχουμε ένα δέκτη, ένα "ραντάρ" που μας πληροφορεί από την πρώτη κιόλας στιγμή, από το πρώτο δευτερόλεπτο, σχετικά με την αλήθεια ή την "συνήχηση" μιας πληροφορίας με το δικό μας ατομικό πεδίο και αυτό το ραντάρ συνηθίζουμε να το ονομάζουμε "διαίσθηση".

Η αύρα μας - το ατομικό μας ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο εκτείνεται περίπου όσο τα χέρια μας σε διάταση και μοιάζει με σφαίρα- πολύ πριν ο εγκέφαλος μας καταγράψει κάποια πληροφορία, δέχεται αλλά και στέλνει εκατομμύρια πληροφορίες, επικοινωνώντας με άλλους ανθρώπους ή με τη φύση και τα ζώα ή ακόμη και με την ίδια τη Γη. Με τα πρώτα κιόλας ερεθίσματα που δέχεται μας δίνει μια κάποια αίσθηση σχετικά με κάποιον άνθρωπο, κάποιο αντικείμενο κτλ. Αλλάζει ξαφνικά η διάθεση μας, μαζευόμαστε "δίχως εμφανή λόγο", νιώθουμε κάποιο σφίξιμο στο στομάχι κ.α.τ.

Αυτές οι αυτόματες αντιδράσεις ανήκουν στη σφαίρα της διαισθητικής σοφίας και είναι σε θέση ακόμη και να μας σώσουν τη ζωή αν μάθουμε να τις ακούμε. Όμως... καθώς επί αιώνες ζούσαμε στον κόσμο της ψυχρής λογικής, οι περισσότεροι -ακόμη και οι γυναίκες που λέγεται πως έχουν ένα ιδιαίτερο χάρισμα διαίσθησης- ξεχάσαμε να χρησιμοποιούμε τη διαίσθηση μας και μάλιστα πολλές φορές δρούμε ενάντια στη φωνή της διαίσθησης, αφού πρώτα αρχίσουμε τη λογική ανάλυση των δεδομένων.

Ως γενιά της μεταβατικής περιόδου, και προκειμένου να μπορέσουμε να φιλτράρουμε τις πληροφορίες και τη γνώση που καταφθάνουν σ΄εμάς, θα πρέπει λοιπόν να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο αντίληψης και κατανόησης, όπου θα μάθουμε να λειτουργούμε τόσο με τη λογική όσο και με τη διαίσθηση μας (τόσο με την καρδιά όσο και με το νου).

Έτσι όχι μόνο μπορούμε να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο -αφού ακούγοντας τη διαίσθηση μας, πετάμε στην άκρη ότι είναι ανάξιο λόγου, αλλά και αποφεύγουμε άχρηστες παρόδους που αντί να μας προάγουν μας απομακρύνουν από την αλήθεια που έχουμε ανάγκη.

Αν αναλογιστούμε επιπλέον πως ο "πόλεμος της πληροφορίας" έχει σαν θύμα του την ίδια μας τη σκέψη, καθώς με αυτή και μόνο ξεκινά και χτίζεται η πραγματικότητα γύρω μας, κατανοούμε πως οφείλουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και να περιφρουρούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την ποιότητα των πληροφοριών που επιτρέπουμε να φτάσουν στον εγκέφαλο μας. Όπως έχω ξαναπεί το πνεύμα δεν έχει firewire και στο σημείο αυτό είναι που παίζεται το παρόν και το μέλλον της ανθρώπινης φυλής.

Υπάρχουν δεκάδες επιστημονικές μελέτες που αναφέρουν την ύψιστη σημασία του νου και της σκέψης μας όσων αφορά τη δημιουργία της πραγματικότητας μας και εδώ στον Τοξότη πολύ συχνά έχουμε αναφέρει σχετικά κείμενα. Όμως λίγες είναι οι μέθοδοι που μπορούν να προστατέψουν το πνεύμα μας από τα σκουπίδια, διότι όπως ακριβώς η αύρα μας λαμβάνει και εκπέμπει πληροφορίες, έτσι και ένα πλήθος ηλεκτομαγνητικών σημάτων στέλνουν πληροφορίες σ΄εμάς δίχως την συγκατάθεση μας. Πέρα από τα φυσικά ηλεκτρομαγνητικά σήματα, τα οποία μόνο σπάνια μπορεί να μας απειλήσουν -π.χ. αρνητική ηλεκτομαγνητική ενέργεια μιας περιοχής- υπάρχει γύρω μας μια θάλασσα σημάτων τεχνητής φύσης, όπου θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείρισή τους -π.χ. βλαβερές ηλεκτομαγνητικές συχνότητες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ κτλ. Αυτό όσων αφορά  τις συχνότητες γενικά, όμως δεν είναι μόνο η ποιότητα της συχνότητας, αλλά και η ίδια η πληροφορία που μεταδίδεται μέσω συχνοτήτων που μπορεί να μας προκαλέσει "βλάβη". 

Ουσιαστικά το πιο απλό και εμφανές παράδειγμα είναι η τηλεόραση, όπου με εγκεφαλικά κύματα σε φάση ύπνου, καθόμαστε απαθείς και επιτρέπουμε κάθε είδος πληροφορίας να καταγράφεται. Όμως ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η αόρατη πληροφορία που κινείται και εισβάλει δίχως πρόβλημα στο ατομικό μας πεδίο. Πως γίνεται αυτό? Π.χ. με την ασύρματη τεχνολογία. Όπως έχει αναφερθεί δεν είναι μόνο οι συχνότητες που χρησιμοποιεί βλαβερές, αλλά και η μορφή των πληροφοριών που στέλνονται μέσω αυτών είναι εξίσου βλαβερές για το πεδίο μας, καθώς μέσω αυτών των αόρατων συχνοτήτων μεταδίδονται κάθε είδους πληροφορίες όπως: βία, εγκληματικότητα κτλ.

Ακόμη και χωρίς να συντονιστούμε με την εν λόγω "σελίδα" οι πληροφορίες αυτές εκπέμπουν παντού γύρω μας και μας διαπερνούν- απλά εμφανίζονται ορατά μονάχα στον ειδικό δέκτη μας: την οθόνη του υπολογιστή. Ακόμη πιο επικίνδυνες βέβαια είναι οι περιπτώσεις mind control όμως δεν θα επεκταθούμε εδώ, μιας και αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Με τα παραπάνω μοιάζουμε δυστυχώς εντελώς "ανίσχυροι"... ωστόσο υπάρχει λύση και αυτή είναι μία: ανύψωση της δόνησης του ατομικού μας πεδίου, που συνεπάγεται και ανύψωση της συνειδητότητας μας. Όσο πιο συστηματικά και πειθαρχημένα βαδίζουμε στο δρόμο της αυτογνωσίας τόσο περισσότερο αυξάνει η δόνηση του ατομικού μας πεδίου και έτσι γίνεται κατά κάποιο τρόπο απρόσβλητο στις βλαβερές συχνότητες. Π.χ. ο διαλογισμός, όπως και οι συνειδητές τεχνικές αναπνοής μας βοηθούν να αυξάνουμε τη δόνηση μας, και να καθαρίζουμε το ατομικό μας πεδίο.

Το π΄σο σημαντική είναι η ίδια η πληροφορία για τον κάθε ένα από εμάς γίνεται εν τέλει φανερό, από το γεγονός του πως τη διαχειρίζονται διάφορες λέσχες και "περίεργες" σέκτες, οι οποίες σβήνουν κατά κάποιο τρόπο τις πληροφορίες του εγκεφάλου των "μελών" τους και προσπαθούν να επαναπρογραμματίσουν τον εγκέφαλο τους με βάση νέα δεδομένα... πιο βολικά για τους "αρχηγούς" τους... (κάτι σαν τον μαντσουριανό υποψήφιο...)

Έτσι για άλλη μια φορά αναγνωρίζουμε πως η εγρήγορση και η διάκριση αποτελούν βασικά δομικά στοιχεία της προόδου μας εντός αυτής της θύελλας πληροφοριών στις αρχές του 21ου αιώνα. Η λογική πλέον δεν αρκεί, διότι οι εξελίξεις μας έχουν προσπεράσει. Η διαισθητική λογική θα είναι προφανώς η αντίληψη του μέλλοντος, όπου πολύ συχνά θα βλέπουμε πλέον πως γνωρίζουμε τη σωστή απάντηση με μιας, δίχως να έχει μεσολαβήσει "γνώση" ή "μελέτη"... και στη συνέχεια αν είναι απαραίτητο θα μπορούμε να συγκεντρώσουμε και τα στοιχεία για τη λογική κατανόηση...

Υποθέτω πως αφού είμαστε συνδεμένοι τόσο μεταξύ μας, όσο και με τη Γη και το σύμπαν -και μάλιστα προς κάθε κατεύθυνση του χωροχρόνου: παρελθόν, παρόν και μέλλον, αφού και αυτά είναι εγκεφαλικές ψευδαισθήσεις- θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε ένα νέο είδος μάθησης και αντίληψης συνδεόμενοι άμεσα με την επιθυμητή πληροφορία....

Αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως "τσάνελιγκ"¨για μια πολύ συγκεκριμένη μορφή επικοινωνίας, φαντάζομαι πως στο μέλλον θα χαρακτηρίζει πολύ περισσότερο την καθημερινή μας ζωή. Ήδη αυτή η μορφή "κατεβάσματος γνώσης-πληροφορίας- εφαρμόζεται στο σχολείο του ακαδημαϊκού Σιετίνιν στη Ρωσία, όπου μαθητές για παράδειγμα στο μάθημα των μαθηματικών, συνδέονται νοερά με μεγάλους γνωστούς μαθηματικούς και "κατεβάζουν γνώση" την οποία μοιράζονται μεταξύ τους...

Αυτή είναι η καλή και θεμιτή επικοινωνία της πληροφορίας βέβαια που προάγει τη μάθηση και την εξέλιξη, για κάθε άλλη αθέμιτη και βλαβερή μορφή πληροφοριών -προς το παρόν- θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε κριτική σκέψη και να αναπτύσσουμε συστηματικά τη συνειδητότητα μας. Άλλο firewire για το νου μας δεν υπάρχει... και για οτιδήποτε τρυπώνει στο νου μας, είτε για καλό, είτε για κακό, εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι... 

Ας ελπίσουμε πως μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων θα επιλέξει να διαθέτει δημιουργικό και όχι καταστροφικό νου...
Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ