1 Μαρ 2011

Η Πύλη του Μάρτη...για θαυματοποιούς (2011) ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!

Μήνυμα Θαυμάτων Μαρτίου 2011

Ο Χειμώνας Τελειώνει
(από μήνυμα που έλαβα και βρίσκεται σε συνήχηση με τα όσα πολλοί από εμάς ήδη αντιλαμβανόμαστε να μεγαλώνουν από καιρό...)

Ο Μάρτιος είναι μια πύλη. Ανοίγει στην Εαρινή Ισημερία, στις 21 Μαρτίου, και όλοι μαζί περνάμε -είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι- σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης. Ό,τι ήταν σιωπηλό, εσωτερικό , μυστικά αναπτυσσόμενο τώρα μπορεί να εκδηλωθεί. Να βγει στο φως. Να εκφράσει τον εαυτό του.

Είμαστε σαν τις ρίζες και τους βολβούς που στη διάρκεια του χειμώνα συντηρούν στα βάθη της γης την ορμή της ζωής ώστε τώρα η άνοιξη να ανοίξει αυτή την μήτρα και η ορμή της ζωής να εκφραστεί μέσα στην αναγέννηση της φύσης. Από τα βάθη αναδύονται όσα περίμεναν αυτή την εποχή για να κάνουν την εμφάνισή τους: βλαστοί, και λουλούδια και ιδέες και αποφάσεις.

Ποια είναι η Σημαντικότερη Απόφαση;

Και μιλώντας για αποφάσεις, η σημαντικότερη είναι αυτή που παίρνεις σχετικά με την κατάσταση που θέλεις να βιώνεις μέσα σου. Αν δεν έχεις προαποφασίσει ότι θέλεις να είσαι σε κατάσταση ειρήνης και χαράς , σύνδεσης με τον Ανώτερο Εαυτό σου και με το Όλον, τότε το εγώ σπεύδει να συμπληρώσει αυτό το «κενό απόφασης» επιβάλλοντάς σου τη δική του απόφαση που είναι πάντα μία: ο φόβος. Όποια μορφή κι αν παίρνει , όσο κι αν φαίνεται να προέρχεται από έξω , από παράγοντες που δεν επηρεάζεις και δεν ελέγχεις, στην πραγματικότητα ο φόβος, ο διαχωρισμός, η επίκριση και η επίθεση είναι αποφάσεις που πάντα παίρνονται μέσα μας , από το εγώ.

Σ' αυτή την κατάσταση βρίσκεται συνεχώς η ανθρωπότητα και ο καθένας μας χωριστά εκτός από τις στιγμές που συνειδητά αφυπνιζόμαστε και λέμε : όχι πια! Δεν θέλω να επικρατεί μέσα μου φόβος, απόγνωση, επιθετικότητα, δεν θέλω να βλέπω έναν κόσμο εχθρικό και διαχωρισμένο. Θέλω ειρήνη και χαρά. Αυτή είναι η σημαντικότερη απόφαση που μπορείς να πάρεις. Επειδή αυτή η απόφαση είναι συνειδητή σου αποκαλύπτει πως όλα τα άλλα που νόμιζες σκοπούς και αποφάσεις ήταν μόνον μέσα. Δεν είναι το πτυχίο, τα χρήματα, η εργασία, η ερωτική σχέση, η οικογένεια, η καταξίωση κλπ που πραγματικά ζητάς αλλά αυτό που θα προκύψει ως ψυχική εμπειρία από αυτά. Το συναίσθημα που θα νιώσεις εξαιτίας τους. Η αίσθηση αξίας και ασφάλειας που θα προκύψει από αυτά. Συνεπώς όλα αυτά είναι μέσα και όχι σκοποί. Εδώ ακριβώς έρχονται τα Μαθήματα Θαυμάτων και μας θυμίζουν πως για να επιτευχθεί τελικά ο απώτερος σκοπός μας (η κατάσταση πληρότητας, ασφάλειας, ειρήνης, χαράς) χρειάζεται να τον έχουμε προ-αποφασίσει συνειδητά και να τον έχουμε επιλέξει. Έτσι δεν θα έχει την ευκαιρία το εγώ να σπεύσει και να μας πείσει ότι θέλουμε το μέσον π.χ. τα χρήματα κι όχι το σκοπό , δηλαδή την ειρήνη ή ασφάλεια (που επιδιώκουμε μέσω των χρημάτων).


Αποφάσισε Προκαταβολικά

Η αξία της προκαταβολικής απόφασης σχετικά με το τι θέλεις να συμβεί στηρίζεται στο ότι έτσι θα αντιληφθείς την κατάσταση ως μέσον για την επίτευξη αυτού που θέλεις να συμβεί.

Με αυτόν τον τρόπο,
· θα καταβάλεις κάθε προσπάθεια να παραβλέψεις ό,τι παρεμποδίζει την επίτευξη του στόχου σου και
· θα συγκεντρωθείς σε ότι σε βοηθά να τον πραγματώσεις.

~ Μαθήματα Θαυμάτων, κεφ. 17, VI.4:1-2

Γι αυτό μην καθυστερείς , μην χάνεις στιγμή. 
Διάλεξε εσύ, πριν διαλέξει το εγώ για σένα.


Καλό Μάρτιο σε όλους τους Θαυματοποιούς!

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ