27 Ιαν 2011

Αρσενικό και στα Ιμαλάϊα!


Σε άμεση συνέχεια του αρσενικού που βρήκαν στην Αθήνα, και τον κύκλο της μόλυνσης νερού και ατμόσφαιρας όπου στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση έλεγα πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ! έρχεται και η παρακάτω είδηση με αρσενικό στο Έβερεστ! Λέτε και εκεί οι ντίζελ μηχανές να είναι υπεύθυνες να φταίνε ή η "βιομηχανία" και τα μέσα μαζικής μεταφοράς?

Έβερεστ: μολυσμένο χιόνι στη «στέγη του κόσμου»

Όσοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Έντμουντ Χίλαρι στη «στέγη του κόσμου θα πρέπει να έχουν μαζί τους προμήθειες νερού.
Αυτό διότι βρέθηκαν επικίνδυνα επίπεδα αρσενικού και καδμίου σε δείγματα χιονιού από το Έβερεστ των Ιμαλαΐων.
Τα επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό βαρέα μέταλλα βρέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που θεωρεί αποδεκτά η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.
Ο Bill Υeo, σπουδαστής στο πανεπιστήμιο ‘University of Southern Maine in Gorham’ συνέλλεξε δείγματα χιονιού και εδάφους από διαφορετικά υψόμετρα μεταξύ των 5334 και των 7772 μέτρων.
Σε όλα τα δείγματα χιονιού βρέθηκαν υψηλά επίπεδα αρσενικού και καδμίου, ενώ στα δείγματα εδάφους εντοπίστηκε υψηλό αρσενικό.
Η καθηγήτρια του ‘University of Southern Maine in Gorham’ Samantha Langley-Turnbaugh σημείωσε πως οι ορειβάτες πίνουν λιωμένο χιόνι για να επιβιώσουν και η μόλυνση του χιονιού αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.
Τα ακριβή αίτια της μόλυνσης του χιονιού στο Έβερεστ δεν έχουν διακριβωθεί.
Εικάζεται πως ευθύνεται η μόλυνση του αέρα από την «ανθούσα» ασιατική βιομηχανία και η μεταφορά των βαρέων μετάλλων στο Έβερεστ από τους ανέμους.
Για το econews

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ