26 Ιαν 2011

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ, «Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»


«Είναι πιο εύκολο να είσαι δυστυχισμένος με καλή συνείδηση, παρά να είσαι με κακή συνείδηση ευτυχισμένος» λέει ο Bert Hellinger

γράφει η Eva Hänggi

Κάθε οικογένεια, κάθε λαός, κάθε πολιτισμός, κάθε χώρα έχει τη δική της κοινή Συνείδηση. Αυτή η Συνείδηση, η οποία διαχωρίζει επικριτικά ανάμεσα σε «καλό» και σε «κακό», ορίζει πως οφείλει ο καθένας να συμπεριφέρεται, ώστε να του είναι εξασφαλισμένο το να ανήκει στην ομάδα του. Έτσι αναλαμβάνει ασυλλόγισ...τα τις παραστάσεις και τις αξίες τις ομάδας του, απορρίπτει για παράδειγμα όλους, όσοι είναι διαφορετικοί, με Καλή Συνείδηση, προβαίνει επίσης ενάντια και παραβαίνει με Καλή Συνείδηση τις Τάξεις της Αγάπης και αισθάνεται με αυτό καλύτερος από τους άλλους.

Από αυτό προκύπτουν οι ατέρμονες συγκρούσεις. Και όλες οι οικογενειακές τραγωδίες δημιουργούνται σε αυτό το επίπεδο.

Η Καλή Συνείδηση ακολουθεί μια παιδιάστικη Αγάπη, η οποία είναι τυφλή και καταδικασμένη στην αποτυχία. Η ευτυχία της είναι σύντομης διάρκειας και αντιπαρατίθεται στην Αγάπη χωρίς όρους.

Ο Ενήλικας είναι ικανός να διακρίνει τον τρόπο επίδρασης της ατομικής «Καλής» Συνείδησης και να αναπτυχθεί πάνω και πέρα από αυτήν, σ’ ένα πνευματικό επίπεδο, το οποίο είναι στραμμένο προς όλους και προς όλα με την ίδια Καλή Προαίρεση και με Αγάπη χωρίς όρους. Αυτό σημαίνει πως συμπεριλαμβάνει όλους και όλα, όσα απέρριπτε πριν στην Αγάπη του, με το ρίσκο φυσικά, να έχει τότε απέναντι στην ομάδα του μια Κακή Συνείδηση.

Αυτή η Συνείδηση που βρίσκεται πιο ψηλά ακολουθεί μια Αγάπη που μένει και που κάνει τους πάντες ευτυχισμένους.

Σε αυτό το Σεμινάριο μαθαίνουμε, μέσα από διάφορα παραδείγματα, να κατανοούμε τους διαφορετικούς τρόπους επίδρασης των δύο αυτών Συνειδήσεων καλύτερα, να διακρίνουμε την επονομαζόμενη «Καλή» Συνείδηση ως την Κακή Συνείδηση και να ανακαλύπτουμε μέσα μας εστίες συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο αυτές Συνειδήσεις, ώστε να νιώθουμε ασφαλέστεροι στην Συνείδηση που βρίσκεται πιο ψηλά και η οποία είναι στραμμένη προς όλους και προς όλα με την ίδια Καλή Προαίρεση.

Η Eva Hänggi lic.rer.pol., και Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συστημικών Λύσεων κατά Bert Hellinger θα είναι λοιπόν και πάλι στη Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Αθήνα, για ακόμη ένα βιωματικό-εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια των Συστημικών λύσεων κατά Bert Hellinger.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

με την Eva Hänggi

Με μεγάλη μου Χαρά
Σας ανακοινώνω το τέταρτο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Κύκλου Εκπαίδευσης με τίτλο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ, «Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

Το Σεμινάριο μπορεί να παρακολουθήσει όποιος/όποια έχει πάρει μέρος στο πρώτο και στο δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, όποιος/όποια έχει εμπειρία στην Συστημική και θέλει να εμβαθύνει στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και όποιος/όποια αισθάνεται να συντονίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Κατά κανόνα καλό είναι να παρακολουθήσει όλες τις ημέρες και όχι μεμονωμένα κάποια μέρα εκτός και αν αυτό γίνει δεκτό από την Συντονίστρια.

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου μπορούν να γίνουν αν χρειαστεί και αναπαραστάσεις με διαφορετικά αιτήματα. Έχει απλώς φανεί, ότι μέσω αυτής της μεθόδου μπορούν να έρθουν στο συνειδητό πιο εκλεπτυσμένα πράγματα, επειδή το ανώτατο συνειδητό είναι το επίπεδο της αγάπης χωρίς όρους.

Το υλικό προέρχεται από την γνώση, την μελέτη και την εμπειρία της Eva Hänggi στα τόσα χρόνια που προσφέρει Σεμινάρια Συστημικών Αναπαραστάσεων και την βιωματική εξέλιξη της μεθόδου μέσα από αυτά.

ΗΜΕΡΕΣ:

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου – Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΧΩΡΟΣ:

Philippos Hotel, Μητσαίων 3, Στάση Μετρό Ακρόπολη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

Πέμπτη και Παρασκευή 17.00 – 21.00
Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 18.00
Ώρα προσέλευσης: Το αργότερο 10’ πριν την έναρξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Γιώργος ΝάσιοςΔιαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ