8 Δεκ 2010

Συστημικές Λύσεις -Βιωματικό Σεμινάριο


Αγαπημένοι μου

Με χαρά μου Σας ανακοινώνω ένα ακόμα Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη ... !!

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με την EVA HÄNGGI lic.rer.pol.


Μέλος της διεθνούς Ομοσπονδίας Συστημικών Λύσεων κατά Bert Hellinger«Το ανάλαφρο στο κέντρο του είναι μας»«Τα παιδιά τολμούν σπάνια να ζήσουν μια ζωή πιο γεμάτη και πιο ευτυχισμένη από αυτή των γονιών τους. Ασυνείδητα μένουν πιστά σε μια «οικογενειακή παράδοση», που τις περισσότερες φορές είναι βαθειά κρυμμένα μυστικά, τα οποία δεν έχουν ειπωθεί ποτέ και που δρουν σ’ ένα ασυνείδητο επίπεδο.
Έτσι επαναλαμβάνουν συγκεκριμένα πρότυπα και βιώνουν παρόμοια μοίρα, όπως αυτή των γονιών τους…»

Σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες δρα ένα Ασυνείδητο Σύστημα Τάξεων, βασισμένο σε προκαθορισμένες Νομοτέλειες. Η Παραβίαση αυτών των Τάξεων οδηγεί στη Μεταβίβαση Ενεργειακών Εμπλοκών από Γενιά σε Γενιά. Αυτό που έχει δεν έχει βγει στο φως, εμφανίζεται ξανά και ξανά στις επόμενες γενιές. Αυτό που μοιάζει τυχαία μοιραίο, είναι συχνά άλυτα προβλήματα από Προγόνους, που τα επωμιστήκαμε ασυνείδητα. Αυτά τα ξένα από εμάς κομμάτια μπορούν να οδηγήσουν σε Ψυχικές Διαταραχές και Α-σθένειες.

Σε μια βάση που στοχεύει στη Λύση –χωρίς να ψάχνει ή να προσάπτει ευθύνες- Η μέθοδος αυτή δουλειάς, μέσα από Οικογενειακές Αναπαραστάσεις, προσφέρει τη Δυνατότητα να Από- καλυφθούν απλά, δυναμικά και με παραστατικό τρόπο Ενέργειες που είχαν μπει σε «λάθος» Δρόμο και να Αποκατασταθούν οι Τάξεις, πράγμα που Απ- Ελευθερώνει από μια Βαριά και επιβεβλημένη Μοίρα.

Και τότε αρχίζει η Ζωή…

ΧΩΡΟΣ:
ANANTA, Ολυμπίου Διαμαντή 25, 1ος όροφος

ΗΜΕΡΕΣ:
Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
Παρασκευή 18.00 - 21.00
Σάββατο και Κυριακή 10.00 - 18.00ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 220 €


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Γιώργος Νάσιος
Email: systimikeslyseis@yahoo.com

Links:
www.hellinger.com
www.evahaenggi.ch
www.ananta.gr

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
* Το Σεμινάριο θα γίνει στη Γερμανική Γλώσσα με Μετάφραση στα Ελληνικά
* Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης


Στην Οικογενειακή Συστημική και στη Δουλειά της Eva Hänggi λαμβάνονται υπ’ όψιν τα εξής 7 σημεία:

1. Οι Συστημικές Λύσεις

Τι είναι οι Συστημικές Λύσεις;

Σε όλες τις Ανθρώπινες Κοινωνίες δρα ένα Ασυνείδητο Σύστημα Τάξεων, οι «Τάξεις της Αγάπης», όπως τις αποκαλεί ο Bert Hellinger, βασισμένο σε προκαθορισμένες Νομοτέλειες.
Η Παραβίαση αυτών των Τάξεων οδηγεί στη Μεταβίβαση Ενεργειακών Μπλοκαρισμάτων/Εμπλοκών από Γενιά σε Γενιά και πολλές φορές στην μεθεπόμενη. Αυτό που δεν έχει βγεί στο φως, κάνει ξανά και ξανά την εμφάνισή του στις Επόμενες Γενιές. Αυτό που μοιάζει Τυχαία Μοιραίο, είναι συχνά Άλυτα Προβλήματα από Προγόνους, που τα επωμιστήκαμε ασυνείδητα. Αυτά τα Ξένα από εμάς Κομμάτια μπορούν να οδηγήσουν σε Ψυχικές Διαταραχές και Α-σθένειες.

Μέσα από Αναπαραστάσεις του Οικογενειακού ή άλλου Συστήματος στο χώρο από τους ενδιαφερόμενους που το «στήνουν» σύμφωνα με το πώς αυτοί το «βλέπουν», δημιουργείται ουσιαστικά ένα Ενεργειακό Πεδίο και μια Εικόνα που με τα Συναισθήματα ή Σωματικά Συμπτώματα των Συμμετεχόντων δείχνουν τις Εμπλοκές που υπάρχουν στο Σύστημα του κάθε Ενδιαφερόμενου. Ο Συντονιστής τότε βοηθά και με κάποιες καίριες Κινήσεις αλλά και Δηλώσεις δίνει τη «Λύση» και αποκαθιστά τη Ροή της Ενέργειας στο συγκεκριμένο Σύστημα.


Οι Συστημικές Λύσεις αποσκοπούν στο να αποκατασταθούν αυτές οι «Τάξεις της Αγάπης». Όσο πιο πίσω στο χρόνο βρίσκεται το πρόβλημα, τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη για να αποκατασταθούν οι ισορροπίες.

Σημεία αναφοράς για τις Λύσεις είναι άσχημα γεγονότα, όπως:

- Βία
- Ανεξήγητα γεγονότα στην οικογένεια
- Ψυχικές Διαταραχές
- Ασθένειες, Ατυχήματα
- Αυτοκτονία

Οι «Τάξεις της Αγάπης» ρυθμίζουν την συνύπαρξη και την συνεργασία των μεμονωμένων μελών μιας ομάδας. Πιο σημαντική απ’ όλες τις ομάδες είναι η Οικογένεια. Μπορεί όμως κάλλιστα να γίνουν Αναπαραστάσεις για ομάδες και Συστήματα όπως: Ερωτικές Σχέσεις, Το ευρύτερο Οικογενειακό Σύστημα, μια επιχείρηση, μια Κοινότητα, ένα Έθνος, κ.ά..

Τα Κύρια Στοιχεία του Συστήματος:

• Ο Πλήρης Αριθμός:

Στο Σύστημα ανήκουν:

- Τα Αδέρφια
- Οι Γονείς και τα Αδέρφια τους
- Ξαδέρφια
- Παππούδες, Γιαγιάδες
- Παλιότερες Γενιές
- Θύτες και Θύματα
- Οι μη συγγενείς αίματος, από τους οποίους όμως η οικογένεια είχε κάποιο όφελος/κέρδος.

• Η Ισοτιμία

Ο κάθε ένας έχει το Δικαίωμα να ανήκει σε αυτό.
Αν εκδιωχθεί/αποκλειστεί από το Σύστημα, θα περάσει και θα επαναληφθεί η «Μοίρα» του σε κάποιον Απόγονο ώσπου να αποκατασταθεί η Τάξη.

• Η Ιεραρχία:

Αυτός που προηγείται (Πρόγονος, Γονιός, Πρωτότοκος κ.ο.κ.) έχει και την Προτεραιότητα στο Σύστημα. Αυτός που ακολουθεί δεν έχει το Δικαίωμα να αναμυγνείεται (συνήθως ασυνείδητη διαδικασία) στις Υποθέσεις αυτών που προηγούνται αλλιώς τραυματίζει τις «Τάξεις της Αγάπης».

• Η συλλογική συνείδηση

• Η ατομική συνείδηση


• Το ανήκειν

Η ασυνείδητη Ανάγκη το Ανθρώπου να ανήκει σε ένα Σύστημα καθορίζει την Συμπεριφορά του και ταυτόχρονα τον πιέζει να αλλάξει όταν νιώθει πως κινδυνεύει να μείνει έξω από αυτό.

• Η Αποκατάσταση της Τάξης

Κανείς δεν έχει το Δικαίωμα να εξελίσσεται σε βάρος κάποιου άλλου. Αυτός που παίρνει, δίνει και αυτός που έχει δώσει, δέχεται.

2. Το Πεδίο της Ψυχής:

Στο Πεδίο της Ψυχής :

-Δεν υπάρχει «Καλό» και «Κακό». Όλους όσους ανήκουν στο Σύστημα καλούμαι να τους βάλω στην Καρδιά μου

-Δεν υπάρχει «Ζωή» και «Θάνατος». Είμαι το Άθροισμα των Προγόνων μου που είναι «Ζωντανοί» μέσα μου.

3. Το μαγικά σκεπτόμενο Παιδί:

Το 90% των ανθρώπων που επισκέπτονται Σεμινάρια, Βιωματικά Εργαστήρια κ.τ.λ. «πέφτουν» πίσω στα παλιά τους Πρότυπα γατί δεν έχουν επίγνωση της Δύναμης και του Ελέγχου που έχει το «Μαγικά σκεπτόμενο Παιδί» μέσα τους που κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μείνει «Πιστό» στους Γονείς του και στην Οικογενειακή Παράδοση…

Όπως έχω «Μέσα» μου όλους μου τους Προγόνους, έτσι έχω και το «Μαγικά σκεπτόμενο Παιδί», όλες μου δηλαδή τις εμπειρίες μέχρι τα επτά μου χρόνια, όπου και ολοκληρώνεται η ανάπτυξή του αλλά και η Δημιουργία των Εμπλοκών

4. Το Πεδίο του Σώματος:

Οι τραυματισμένες Ενέργειες, τα οικογενειακά και προσωπικά τραύματα παρουσιάζονται σαν Ενεργειακά Μπλοκαρίσματα στο Σώμα. Η Eva Hänggi χρησιμοποιεί στο πεδίο αυτό την Σωματοκεντρική Εργασία της Καρδιάς, μια μέθοδο που ανέπτυξε η γερμανίδα Safi Nidiaye.

5. Ταξίδι στο Σώμα:

Μέσα από Ασκήσεις Διαλογισμού φέρνουμε την Επίγνωση πίσω στο Σώμα μας και ταξιδεύουμε στα σημεία όπου υπάρχουν τα Μπλοκαρίσματα (Εντάσεις, Πόνοι). Αν συντονιστούμε σε αυτά τα σημεία μπορούμε να δούμε το Σύμπτωμα, να πάρουμε απαντήσεις, να εμβαθύνουμε στις Οικογενειακές Εμπλοκές

6. Απολογισμός της μέχρι τώρα Ζωής μας:

Έχει αποδειχτεί χρήσιμο, από καιρό σε καιρό να κάνουμε έναν Απολογισμό της μέχρι τώρα Ζωής μας και να Αναλάβουμε την Ευθύνη μας.
Αυτό αποφορτίζει και τους Απογόνους μας.

7. Επίσκεψη στους Προγόνους:

Μπορούμε να νιώσουμε τους Προγόνους μας στο ίδιο μας το Σώμα. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε μπορεί να τους «ακούσουμε» να μας παρακαλούν, να λύσουμε εμείς και να επαναφέρουμε την Τάξη αναδρομικά για λογαριασμό τους (Με την Προϋπόθεση, πως δεν θυσιαζόμαστε για λογαριασμό τους). Αυτό μπορεί να γίνει και μέσα από τα Όνειρα.

8. Ένταξη στην Καθημερινότητα/ Στη Ζωή

Με Άσκηση και Εφαρμογή

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ