26 Δεκ 2010

Ο πόλεμος ενάντια στα Χριστούγεννα...

Όπως μας ενημέρωσε η φίλη Αρετή φέτος στο Σύνταγμα δεν στολίστηκε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ως δικαιολογία -όπως και για άλλες "περικοπές" χρησιμοποιήθηκε η "οικονομική κρίση", όμως το παρακάτω βίντεο του David Duke που κυκλοφορεί  (με ελληνικούς υπότιτλους) φανερώνει μια άλλη διάσταση των πραγμάτων...

Μοιάζει με ανέκδοτο να μιλάμε για "απαγόρευση" του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όμως όπως είδαμε οι εξτρεμιστές εβραίοι φρόντισαν να αντικαταστήσουν το χρισουγεννιάτικο δέντρο στο λευκό Οίκο από μία μενορά, την 7φωτη λυχνία, ως εορτασμό της "Χανουκα" προς υπενθύμιση της νίκης των Εβραίων εναντίον του Έλληνα βασιλιά Αντίοχου... Ουσιαστικά πρόκειται για μια εβραϊκή γιορτή -αντίστοιχης των Φώτων. Αντικείμενο της εβραϊκής αυτής γιορτής είναι ο πόλεμος των Εβραίων (με αρχηγούς τους Μακκαβαίους), εναντίον του Έλληνα βασιλιά της Ιουδαίας, Αντίοχου Δ’ του Επιφανούς. (Εδώ υπάρχει βέβαια και μια άλλη πτυχή διότι όπως διαβάζουμε στο "πάρε-δώσε" την ίδιο επέτειο εορτάζει και ο Ορθόδοξη εκκλησία την 1η Αυγούστου, αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα... βάλτε όμως το λήμα "χανουκα" σε μια μηχανή αναζήτησης και πάρτε μια γεύση του τι εορτάζεται...)


(φωτο: Ραμαζάνι, Χριστούγεννα, Χανούκα)

Βέβαια δεν νομίζω να ενοχλούσε  κανέναν εάν βλέπαμε πολλά θρησκευτικά σύμβολά και θρησκείες να ενώνονται τις μέρες ετούτες για να μεταδώσουν μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς, όπως στη φωτο επάνω... (αν έβλεπα και μια μενορά στη Θεσσαλονίκη θα έλεγα πως πιθανόν με αυτό το σεπτικό να τοποθετήθηκε και η ημισέλινος στην παραλία...)

Βλέποντας ωστόσο το βίντεο αυτό και τις πηγές που αναπτύσσει ο David Duke αναδύθηκαν ορισμένες σκέψεις .

Μπορεί ο David Duke να σταματά μόνο στην αντι-χριστιανική προπαγάνδα των εξτρεμιστών εβραίων, όμως εδώ τίθεται ένα πιο βαθύ θέμα θαρρώ. Οι πράξεις τους αυτές με τις απαγορεύσεις και τις αντικαταστάσεις πανάρχαια βαθιά ριζομένων εθίμων και παραδόσεων φανερώνει πως θέλουν να ξεκόψουν την ανθρωπότητα ακριβώς από την κληρονομιά της.

Προσωπικά θεωρρώ πως είναι άλλο να γνωρίζω πως το έθιμο του στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου και της γέννησης στις 25 Δεκεμβρίου υπήρξε ένα "παγανιστικό" έθιμο, το οποίο συνδέεται με την μεγάλη νύχτα και την αναγέννηση του φωτοδότη και ζωοδότη ήλιου και άλλο να θέλω να το εξαλείψω ως "χριστιανικό" πλέον έθιμο.

Το γεγονός πως σήμερα μέσω του χριστιανισμού τηρείται δείχνει ακριβώς αυτό: τη μεγάλη δύναμη των ανθρώπων να τηρούν τα ήθη και τα έθιμα τους παρά το γεγονός πως μπορεί να αλλάζει η "επίσημη θρησκεία".

Έθιμα "παγανιστικά"-"μη χρηστιανικά" διατηρήθηκαν και ενσωματώθηκαν στη "νέα θρησκεία", τη χριστιανική. Μπορεί να ξεχάστηκε το ουσιαστικό ζήτημα της άμεσης σχέσης του με τον ήλιο και την αναγέννηση της ζωής, όμως το μύνημα ειρήνης, αγάπης και ελπίδας της ίδιας της ζωής που νικά, διατηρήθηκε σε βάθος χιλιετιών.

Έθιμα "ελληνικά" (εθνικά ή ειδωλολατρικά, όπως τα ονομάζει η χριστιανική εκλησσία) ενσωματώθηκαν στις τελετές και τις θρησκευτικές παραδόσεις και συνέχισαν να εορτάζονται επί χιλιετίες. 

Εδώ όμως τίθεται ένα βαθύτερο ζήτημα: αλλίμονο αν πιστεύουμε πως ενοχλεί τους εξτρεμιστές εβραίους (σιωνιστές) το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή οι σκηνές γέννησης με τη φάτνη...

Αυτό που τους ενοχλεί είναι προφανώς η αγάπη και η πίστη στη ζωή που εορτάζεται επί αιώνες τέτοιες μέρες και αυτά δε γνωρίζουν "κρίσεις" οικονομικής φύσεως, αφού δεν χρειάζονται καν χρήματα για να μεταδοθούν από καρδιά σε καρδιά...

Αυτό δε που μου έκανε περισσότερο εντύπωση είναι η αντικατάσταση του δέντρου στο Λευκό Οίκο με μία μενορά, στα πλαίσια της Χανούκα, που όμως μαθαίνουμε αποτελεί στρατιωική εορτή σε μνήμη της νίκης τους ενάντια σε έναν έλληνα βασιλιά...

Αυτό θαρρώ πως είναι και το σημαντικότερο σημείο του βίντεο, στο οποίο ο David Duke στέκετε ελάχιστα. Γνωρίζοντας το πανάρχαιο μίσος που τρέφουν σε κάθε τι Ελληνικό, εμένα προσωπικά με βάζει σε σκέψεις, διότι φανερώνεται για μια ακόμη φορά η επίθεση τους ενάντια σε οτιδήποτε θυμίζει το Ελληνικό Πνεύμα, τις πανανθρώπινες αξίες που μεταλαμπάδευσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε θρησκεία ή πνευματική παράδοση, η οποία απλά τηρεί τα δικά της έθιμα, σεβόμενη τις πνευματικές αρχές των άλλων ανθρώπων ή πιστών. Εδώ όμως μιλάμε για επιβολή μειονοτικών, σε σχέση με τον πληθυσμό των ΗΠΑ, εθίμων  στην πλειοψηφία των πολιτών, όπως και χειρίστου ηθικής επιθέσεις σε παναθρώπινες αξίες και ιδανικά.

Για άλλη μια φορά οι μειοψηφία που κρατά στα χέρια της την οικονομία, τα ΜΜΕ, την πολιτική και πολεμική προπαγάνδα, βρίσκει τρόπους να ξεκόψει τους ανθρώπους από την ενότητα και την αγάπη, για να προωθήσει τον πόλεμο και το θάνατο...

Υπ΄αυτές τις συνθήκες εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες που τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω μετά λύπης πως δεν φροντίζουμε να τηρούμε τις ισορροπίες (είτε ασπαζόμαστε την επίσημη χριστιανική θρησκεία, είτε προτιμούμε τις αρχαίες ελληνικές θρησκευτικές παραδόσεις, είτε οποιοδήποτε άλλο πνευματικό μονοπάτι) φέρουμε μια μεγάλη ευθύνη. Διότι προφανώς χάρη κάνουμε σε πονηρές σιωνιστικές στρατηγικές όταν ακόμη και μεταξύ μας δεν σεβόμαστε το διαφορετικό τρόπο προσέγγυσης, αλλά συχνά επιτιθέμεθα στους ανθρώπους και τις επιλογές τους. Ειδικά αυτό μοιάζει αντιφατικό τόσο με τη θρησκεία της αγάπης- το χριστιανισμό, όσο και με την ανεξιθρησκεία και το σεβασμό των "ξένων θεών" που υπήρξε αρχαια ελληνική στάση ζωής.

Ας μάθουμε λοιπόν να τιμούμε την ουσία των πραγματών και να σεβόμαστε το διαφορετικό τρόπο προσέγγυσης διατηρώντας την ειρήνη μέσα και γύρω μας με αδελφοσύνη και ανθρωπιά. Μόνο έτσι θα μπορούμε να πούμε μια μέρα στο μέλλον πως ο πόλεμος ενάντια στον άνθρωπο και στη Ζωή νικήθηκε καθώς οι άνθρωποι παρέμειναν άνθρωποι και δεν έπεσαν στις πολλαπλές παγίδες των λίγων εξουσιαστών που χρησιμοποιούν κάθε είδους τεχνάσματα για να σπείρουν διχόνοια και απελπισία στους λαούς του κόσμου με την "παγκόσμια ελιτίστικη τάξη τους"...

Ας θυμόμαστε μέσα στην καρδιά μας και μέσα στο νου μας, πως κανένας Θεός δεν θα ήθελε τον πόλεμο και την απανθρωπιά...

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ