16 Δεκ 2010

Η Μητέρα - Η Απαρχή της Ζωής και της Αγάπης

Βιωματικό Εργαστήρι Συστημικής Αναπαράστασης
“Κάθε Ευλογία ξεκινάει με τη Μητέρα” Bert Hellinger
Που αρχίζει η ζωή; Στην Μητέρα. Που αρχίζει η αγάπη, η ευτυχία, η επιτυχία; Με την Μητέρα! Πως έρχεται σ’ εμάς; Πως μπορεί να έρθει; Όταν η μητέρα είναι στην καρδιά μας και την τιμούμε ως την μητέρα μας. 

Η μητέρα είναι η πηγή της ζωής μας. Με ότι ρέει από αυτήν προς εμάς, παίρνουμε την ύπαρξή μας. Στον βαθμό που δεχόμαστε την μητέρα μας , δεχόμαστε την ζωή στην ολότητά της.
Αργότερα αυτό γίνεται φανερό στην ζωή μας. Όσοι έχουν πάρει την μητέρα τους πλήρως στην καρδιά τους γίνονται ευτυχισμένοι και πετυχημένοι, απολαμβάνουν την ζωή και την αγάπη. Οι άνθρωποι που δεν είναι σε σύνδεση με την μητέρα τους, έχουν δυσκολίες στην ζωή και την ευτυχία, στην αγάπη και την επιτυχία.

Η κίνηση προς την μητέρα
Για πολλούς ανθρώπους, υπάρχουν κάποιες πρώιμες εμπειρίες που στέκονται εμπόδιο στον δρόμο τους προς την μητέρα και την αγάπη της. Έχουν βιώσει έναν αποχωρισμό, μια απομάκρυνση από αυτήν. Αυτό επέφερε μια βαθύτατη αλλαγή στα συναισθήματα και στην συμπεριφορά τους.
Ο πόνος του χωρισμού, το αίσθημα της απώλειας και η απελπισία οδήγησαν σε μια απόφαση: «είμαι μόνος», «κρατάω απόσταση», «παραιτούμαι», «απομακρύνομαι από αυτήν». Αργότερα, όταν το παιδί έχει και πάλι την δυνατότητα να πάει προς την μητέρα του, κρατά ασυνείδητα την ίδια στάση. Και πολύ αργότερα αυτή η στάση επαναλαμβάνεται σε άλλους τομείς της ζωής του: στην ερωτική σχέση, στην σχέση του με άλλους ανθρώπους, στην εργασία του, στην επιτυχία , στην ευτυχία , στην ζωή στην πληρότητά της. Ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό - αντί να κινείται προς αυτόν, κινείται αντίθετα, απομακρυνόμενος από αυτόν και την ίδια του την ζωή.

Ποια είναι η λύση εδώ; Να επιστρέψουμε εκεί, όπου υπήρξε η διακοπή της κίνησης προς την μητέρα και να ολοκληρώσουμε τώρα αυτήν την κίνηση. Αυτό αποτελεί επίσης μια κίνηση προς την ζωή στην πληρότητά της. Και τι συμβαίνει τότε; Τι συμβαίνει στην ψυχή μας; Τι συμβαίνει στην αγάπη μας; Η ευτυχία φωτίζει την καρδιά μας!

Όλγα Μπασιούδη
Κυριακή 19/12 10.30-18.00 Τρώων 60 –Άνω Πετράλωνα
Τηλ. Επικοινωνίας 2103456433 και 6982555034

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ