14 Δεκ 2010

"Υδρόγειος Κύβος"... "ο κύβος ερρίφθη ?"


Εδώ και αρκετές μέρες, σε ένα περίπατο είχα προσέξει κάποιες θεωρητικά "εικαστικές πινελιές" στη Θεσσαλονίκη. Και λέω "θεωρητικά" γιατί τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον κόσμο...

Αρχικά είχα προσέξει το "πριόνι", το οποίο, όπως θα δείτε στο τέλος της ανάρτησης, απασχόλησε και άλλους πολίτες για διάφορα θέματα, όπως ακαλαισθησία και κόστος, όμως δεν φαίνεται να πρόσεξαν πως το πριόνι "νοερά" πριονίζει ακριβώς τον ίδιο τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό! Αυτή ήταν τουλάχιστον η δική μου πρώτη εντύπωση καθώς το είδα "απειλητικό" να ορθώνεται μπροστά μου όπως έβγαινα από το υπόστεγο του αρχαιολογικού μουσείου...

Όμως εδώ ήθελα να αναφερθώ στο άλλο "εικαστικό στολίδι" που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πριόνι και από όσο φαίνεται από παραπλήσιο υλικό. Πρόκειται για  τον "υδρόγειο κύβο" όπως τον βάπτισα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που τον είχα δει με παραξένεψε ιδιαίτερα και ήθελα να δω σε ποιά σημεία τρυπά το "κοντάρι", αλλά καθώς ήμουν εντός αυτοκινήτου δεν πρόλαβα να το δω καθαρά....

Σήμερα όμως πρόσεξα με όλη μου την άνεση το "μήνυμα" που στέλνουν οι γνωστοί-άγνωστοι "αρχιτέκτονες".... Ετούτοι όπως γνωρίζεται τίποτε δεν αφήνουν να συμβεί τυχαία και παίζουν με μεγάλη τους χαρά με σύμβολα και "μνημεία" γεωμαντικής-γεωδετικής σημασίας.

Στην πάνω πλευρά διακρίνουμε ξεκάθαρα πως το "κοντάρι" διαπερνά το σημείο που μας είναι γνωστό ως βόρειος πόλος. Άρα το κοντάρι δεν είναι κοντάρι, αλλά άξονας... Το σημείο εξόδου του άξονα όπως φαίνεται  είναι εντός της βόρειας Σαουδικής Αραβίας, στην περιοχή όπου βρίσκεται η πόλη HAIL. Σαφώς και αξίζει να ασχοληθεί ιδιαίτερα κανείς με αυτό το "γλυπτό", αλλά και κάθε σύμβολο ή συμβολιζόμενο στοιχείο, μιας και από ότι φαίνεται δεν είναι διόλου τυχαία η επιλογή του. Δεν θα μπω στη διαδικασία "συμπερασμάτων", ωστόσο θα σας δώσω μερικά σημεία κλειδιά καθώς από ότι φαίνεται οι "φίλοι" μας ή υποθέτουν, ή "γνωρίζουν" ή "επιθυμούν" ο επόμενος βόρειος γεωγραφικός πόλος να είναι στη θέση όπου βγαίνει ο "άξονας" του γλυπτού δηλαδή στην πόλη HAIL... Κάτι τέτοιο σημαίνει πως θα πρέπει να προηγηθεί μια μετάπτωση των πόλων, με τις ανάλογες αναταράξεις στη Γη, αλλά και την ξαφνική αλλαγή κλιματικών συνθηκών στη "νέα αρκτική ζώνη" που θα περιβάλει την πόλη HAil, πράγμα που σημαίνει πως εντός αυτής της ζώνης θα βρεθούν τμήματα της Αφρικής, της Ευρώπης και της Ασίας, τοποθετώντας την Ελλάδα μας σε βόρεια γεωγραφική πλάτη άγνωστα για την χώρα μας, αλλά και όλη τη γειτονιά μας...

Ας ελπίσουμε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα κακόγουστη φάρσα, αλλιώς ας ετοιμαζόμαστε για πολικές συνθήκες διαβίωσης σε κάποιο μέλλον, το οποίο δεν μοιάζει και τόσο μακρυνό αν σκεφθεί κανείς πως την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί και το βόρειο σέλας, όπως είδαμε σε παλαιότερη είδηση.

 Παράλληλα με την πλέον γνωστή και επίσημη θέση των επιστημόνων πως το 2012 αναμένεται έντονη ηλιακή δράση και ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, μαθαίνουμε πλέον πως σε δύο χρόνια από σήμερα, το Βόρειο Σέλας θα έρθει και στην Eλλάδα. Tο φαινόμενο εκτιμάται ότι θα είναι πολύ εντυπωσιακό και θα διαρκέσει αρκετές ώρες, ενώ θα γνωρίζουμε την ακριβή ημέρα που θα συμβεί! Αυτό ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων στο Διεθνές Συνέδριο που γίνεται στην Kέρκυρα, με τη συμμετοχή 200 επιστημόνων από την Aμερική, την Eυρώπη και την Kίνα. Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η επίδραση του ήλιου στη Γη, ειδικά μετά την αύξηση της δραστηριότητάς του.
Το φαινόμενο ορατό κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Oι ισχυρές ηλιακές και μαγνητικές καταιγίδες που αναμένονται την περίοδο εκείνη, θα μετακινήσουν το Βόρειο Σέλας προς τον νότο και το φαινόμενο θα είναι ορατό για αρκετές ώρες στον ελληνικό ουρανό, κυρίως στην βόρεια Eλλάδα.
Το ερώτημα είναι: θα έρθει μόνο του το Βόρειο σέλας? ή παρέα με τον αρκτικό κύκλο στην Ελλάδα?

Ας δούμε λιγάκι το Βόρειο πόλο ή αλλιώς αρκτικό κύκλο:
 (η κόκκινη γραμμή είναι η γραμμή ισοθερμίας 10ο κελσίου κατά τον μήνα Ιούλιο)
(Ας μην ξεχνάμε επίσης πως "όπως επάνω έτσι και κάτω"... καθώς αρκτικός κύκλος υπάρχει και στην "ουράνια σφαίρα"... και πως ο πολύ γνωστός πλέον Νταν Μπράουν είχε γράψει και ομώνυμο έργο
 • Αρκτικός Κύκλος (Deception Point), το 2001! (Κι αυτός πολύ τυχαία έγραψε τη σειρά των βιβλίων του "φαντάζομαι"...)
Όπως γνωρίζουμε λοιπόν Η ζώνη την οποία περικυκλώνει

ο ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

- ΑΡΚΤΙΚΗ ΖΩΝΗ – περιλαμβάνει: κομμάτια της Γροινλανδίας, του Καναδά, της Αλάσκας,
της Ρωσίας, της Φιλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, κι ένα μικρό τμήμα της Ισλανδίας (ΝΑ μην ξεχνάμε πως εκεί στη Νορβηγία βρίσκεται και η "κιβωτός των σπόρων"
Η υπόγεια αυτή βάση κατασκευάστηκε στο απομονωμένο νησί  Σβάλμπαρντ στην Αρκτική , μέσα σε ένα βουνό, σε βάθος 100 μέτρων κάτω από τη Γη, με πρωτοβουλία της Νορβηγικής Κυβέρνησης. Μοιάζει με τούνελ 120 μέτρων.  
 Στο τέλος του τούνελ υπάρχουν τρεις τεράστιοι τσιμεντένιοι θόλοι μέσα στους οποίους θα αποθηκευτούν συνολικά 4,5 εκατομμύρια σπόροι φυτών έτοιμοι να αναπτυχθούν την ώρα και την ημέρα της κρίσης για να αποτελέσουν βασική τροφή για τον άνθρωπο. Οι κατασκευαστές αυτής της σύγχρονης Κιβωτού του Νώε, διαβεβαιώνουν ότι:
  «Η Κιβωτός είναι φτιαγμένη για να αντέξει από χτύπημα με πυρηνικά όπλα μέχρι την πτώση στη Γη ενός μεγάλου αστεροειδούς».
Να έφτιαξαν άραγε την κιβωτό των σπόρων εκεί, επειδή "μετά" δεν θα είναι πλέον στον παγωμένο βορρά? 

Η ιδιαιτερότητα που έχει η Αρκτική ζώνη είναι ότι μια φορά το χρόνο – στο Θερινό Ηλιοστάσιο - ο ήλιος διατηρείται είναι πάνω από τον ορίζοντα για τουλάχιστον 24 συνεχόμενες ώρες.
Είναι αυτό που λένε οι ντόπιοι « ο μεταμεσονύκτιος ήλιος» .

Αντίστοιχα στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο , ο ήλιος θα βρεθεί κάτω από τον ορίζοντα για τουλάχιστον 24 ώρες . (Συνδέστε εδώ και όσα γνωρίζουμε για το 2012 και τον ήλιο γενικότερα, αλλά και το Θεό Απόλλων και την Υπερβορεία, όπως και τη Δήλο...) Να άλλη μια καλή εξήγηση για τις τρείς μέρες σκοτάδι ή 3 μέρες φως που αναφέρονται σε διάφορες παραδόσεις της ανθρωπότητας σε σχέση με το 2012, όπως και το "πέσιμο των άστρων από το ουράνιο στερέωμα"...

Ο Αρκτικός κύκλος απέχει 23ο 27΄από τον βόρειο πόλο ή 66ο 33΄ από τον Ισημερινό .
Πολύ χαρακτηριστική είναι η σχέση του ήλιου με τον αρκτικό κύκλο κατά το θερινό και το χειμερινό ηλιοστάσιο:

Η θέση του αυτή προσδιορίζεται από τη λόξωση του άξονα περιστροφής της Γης σε σχέση με το επίπεδο ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗ
Κατά την ετήσια περιφορά της γύρω από τον Ήλιο, ο άξονας της ιδιοπεριστροφής της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ στο επίπεδο της ελλειπτικής τροχιάς, είναι λοξός.
Σχηματίζει μια γωνία 230 27΄με την κάθετο στο επίπεδο ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗ.

Ας δούμε τώρα το σημείο που εμφανίζεται τώρα ο "άξονας" στο "γλυπτό" της ΔΕΘ... Την πόλη Χάιλ...

Σύμφωνα με τη Wikipedia:


Ha'il City
Ha'il, Saudi Arabia
Country Flag of Saudi Arabia.svg Saudi Arabia
Province Ha'il Province
Government
 - Governor Prince Saud Bin Abdul Mohsen Bin Abdul Aziz
 - Deputy Governor Prince Sa`ad Bin Abdul Aziz
Population
 - Total 356,876
Area code(s) +966-6 (τυχαίο?)
Website Ha'il city official website


Η πόλη αυτή όπως φαίνεται και στο google earth βρίσκεται ακριβώς επάνω στην τομή του 30ου παράλληλου και του 40ου μεσημβρινού,-λίγο πιο πάνω από τον τροπικό του καρκίνου... Εικόνα της Google Earth
Ha'il (also spelled Hail, Ha'yel, or Hayil Arabic: حائل) is an oasis city in Nejd in northwestern Saudi Arabia. It is the capital of the Ha'il Province. The city has a population of 356,876 according to Ha'il Province.
Ha'il is largely agricultural, with significant grain, date, and fruit production. A large percentage of the kingdom's wheat production comes from Ha'il Province, where the area to the northeast, 60 km to 100 km away, consists of irrigated gardens. Traditionally Ha'il derived its wealth from being on the camel caravan route of the Hajj. Ha'il is well known by the generosity of its people in Saudi Arabia and the Arab world as it is the place where Hatim al-Tai lived.
Όπως επίσης μας πληροφορεί εκεί η πόλη είναι βασικό κέντρο αγροτικής παραγωγής
Today Ha'il is the center of Saudi Arabia's agricultural program,[citation needed] and most of the wheat crops of the kingdom come from the area surrounding the city. There are also a number of camel farms for the production of camel milk near the city.
Εάν τώρα πάρουμε μια άποψη του αρκτικού κύκλου
 και την επικολλήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ως βόρειος πόλος το σημείο που εξέρχετε ο άξονας του "γλυπτού" στην πόλη Ηαιλ, τότε παίρνουμε ένα "νέο αρκτικό κύκλο" (ο εσωτερικός μπλε  κύκλος) και ένα νέο τροπικό του Καρκίνου (ο εξωτερικός μπλέ κύκλος. Αν και με ελαφρά παραμόρφωση η google earth μας δίνει μια γεύση του ποιές χώρες θα βρεθούν "σύμφωνα με το γλυπτό της ΔΕΘ) εντός του αρκτικού κύκλου και ποιές στον τροπικό του καρκίνου...


 ΕνΔΙΑφέρουσα είναι και η ονομασία της πόλης-όασης. Hail (με την ίδια ακριβώς ορθογραφία) σημαίνει σε πολλές γλώσσες χαλάζι, αλλά και ζητωκραυγάζω.
 1. ουσιαστικό
  1. χαλάζι
  2. χάλαζα
  3. χαιρετισμός
  4. ζητωκραυγή
 2. ρήμα
  1. καλώ
  2. χαιρετώ
  3. ρίπτω
  4. χαιρετίζω
  5. ζητωκραυγάζω
Φωνητικά HAIL (αλλά γραμμένο ως heil) στη γερμανική γλώσσα σημαίνει: ευδαιμονία, σωτηρία, τύχη, χαίρε! αλλά και σώος, αβλαβής και θεραπευθείς. Αυτός υπήρξε και γνωστός χαιρετισμός προς τον Χίτλερ αν θυμάστε καλά, ο οποίος ήταν συνδεμένος με την υπερβορεία και τη Θούλη, που όλως τυχαίως τοποθετείται στην αρκτική ζώνη.

Θούλη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Η αρχαία Θούλη είναι ένα νησί που αναφέρει ο αρχαίος έλληνας ερευνητής Πυθέας τον 4ο αιώνα π.Χ.
Το 325 π.Χ. περίπου ταξίδεψε από τη νότια Ισπανία στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τα γραπτά του η Θούλη βρίσκεται στον ακραίο βορρά, έξι μέρες βόρεια της Βρετανίας. Για τον λόγο αυτό, το όνομα της Θούλης συμβολίζει από την εποχή της αρχαιότητας την πιο βόρεια άκρη του κόσμου (λατ. ultima thule).
Δυστυχώς από τα βιβλία του Πυθέα περί Ωκεανού και Γης σώζονται μόνο αποσπάσματα. Συνεπώς υπάρχουν διάφορες υποθέσεις σχετικά με το ποιά ήταν η Θούλη. Μάλλον πρόκειται για την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τις Νήσους Φερόες ή τις Νήσους Σέτλαντ.
Ο Προκόπιος (500-565) αναφέρει την Θούλη στην Ιστορία των Πολέμων.
 • Το όνομα της Θούλης έγινε επίσης γνωστό με τον Φάουστ του Γκαίτε. Η Γκρέτχεν τραγουδάει εκεί το τραγούδι Βασιλιάς της Θούλης. Η εθνικοσοσιαλιστική Εταιρεία της Θούλης πήρε το όνομα της από τον τόπο αυτό. Τα μέλη της θεωρούσαν την Θούλη ως τόπο προέλευσης της άριας φυλής.
 • Ο μεγάλος αστεροειδής 279 Θούλη (Thule), που ανακαλύφθηκε το 1888, πήρε το όνομά του από το άγνωστο αυτό νησί.

(Εδώ περισσότερες συνδέσεις για τη Θούλη)

Ενδιαφέρον είναι ωστόσο πως και οι Ινουίτ είναι απόγονοι της νομαδικής φυλής των Τουλ

Ινουίτ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ινουίτ είναι το όνομα των Εσκιμώων της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά. Είναι απόγονοι της νομαδικής φυλής των Τουλ (Thule) που εμφανίστηκαν στην Αλάσκα το 1000 μ.Χ. και μετακινήθηκαν στη δυτική Γροιλανδία μετά από τρεις αιώνες (1300μΧ) και λίγο αργότερα, το 1400 μ.Χ. στην ανατολική.
Καταφέραν να επιζήσουν σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες διαμένοντας σε ιγκλού και κυνηγώντας κυρίως φώκιες και φάλαινες, που τους εξασφάλιζαν τροφή και ένδυση. Μετακινούνταν με έλκηθρα τα οποία έσερναν σκυλιά. Ακόμη και σήμερα ακολουθούν τον ίδιο πατροπαράδοτο τρόπο ζωής χρησιμοποιώντας όμως ενίοτε και τζιπ -όταν αυτό το επιτρέπει το πάχος των πάγων- και κατοικώντας σε χτισμένα σπίτια.

Υπάρχει μάλιστα και αεροπορική βάση των ΗΠΑ με την ονομασία Θούλη, από όπου ξεκινούσαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τον αρκτικό κύκλο.
"Τα KC-97 ήταν πολύ σημαντικά στις στρατηγικές αποστολές των βομβαρδιστικών B-47 Stratojet ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούσε η υποστήριξη των αναγνωριστικών αποστολών από την αεροπορική βάση Thule, πάνω από τον αρκτικό κύκλο."
(Ας μην ξεχνάμε πως τα "στράτοτάνκερ" εμπλέκονται άμεσα και στους χημικούς αεροψεκασμούς...)

Βέβαια υπάρχει και άλλη μία "Θούλη" όπου "βασιλεύει" η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου (τυχαίο?) στη συστάδα των Νήσων της Νότιας Γεωργίας και νότιων Νήσων Σάντουιτς (τα βόρεια νησιά Σάντουιτς είναι η σημερινή Χαβάη) κοντά στα νησιά Φώκλαντ...

Νότια Θούλη (Τούλε ντελ Σουρ)
Μπελλινγκσχάουζεν 1 χμ² Κορυφή Βασιλίσκος: 255 μ 59°25′S 27°05′W / -59.417, -27.083 (Bellingshausen)
Κουκ 20 χμ² Όρος Χάρμερ: 1.115 μ 59°26′S 27°09′W / -59.433, -27.15 (Cook)
Θούλη ή Μορρέλ Νήσος 14 χμ² Όρος Λάρσεν: 710 μ 59°27′S 27°18′W


Δείτε και εδώ τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη

Εδώ τώρα "κολλάει" και το σημείο εκείνο του άρθρου του Ίωνα του Μάγγου, που αναφέρει πως:
"Κυβικά διαστημόπλοια ενός κυβικού μιλίου με τεχνολογία superstealth έχουν εγκιβωτίσει την Γη. Η σιωπή της NASA , οι μάχες γύρω από τον ήλιο και με την Αμερικανική αεροπορία, με βολές σωματιδίων και airborne lasers. Ενώ οι δορυφόροι του Άρη, ο Φόβος ! και ο Δείμος ! κόβουν βόλτες γύρω από την Γη." Οι Στρατιές Του Αβαδδών
Θα σκέπτεστε ίσως πως έχω ξεφύγει από το θέμα, όμως όλα όσα παραθέτω (και ίσως ακόμη περισσότερα που ούτε καν έχουμε ακόμη συνδέσει) να έχουν σχέση με το "γλυπτό"... Όμως τουάχιστον έχουμε κάποια πρώτα πολύ ενΔΙΑφέροντα σημεία σύνδεσης που να φωτογραφίζουν τη Γη μας σε "κύβο" και όχι σαν σφαίρα όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα...

Να θέλει το γλυπτό να μας μιλήσει για μια πιθανή μετάπτωση των πόλων και να μας φωτογραφίζει εν μέρει και τους συντελεστές του "έργου"? Να παριστάνει το γλυπτό ακριβώς αυτό τον "εγκιβωτισμό" της Γης από αγνώστου ταυτότητος ιππτάμενα αντικείμενα και "πρώην" δορυφόρους του Άρη? Τίποτε δεν είναι βέβαιο, όμως οι συν-πτώσεις είναι πάρα πολλές για να αδιαφορήσουμε.
Μάλιστα αν σκεφθεί κανείς πως ήδη υπάρχουν πολλά κείμενα στο διαδύκτιο που αναφέρουν την μετατόπιση του σημείου ανατολής του ήλιου... τότε τίποτε δεν είναι τόσο απίθανο...

Ίσως να μοιάζει τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πως μπορεί να βρεθούμε στην αρκτική ζώνη, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, μεγάλο μέρος της βόρειοδυτικής Αφρικής, της Ασίας, του Εύξεινου πόντου, της Ευρώπης κτλ, αλλά ακόμη πιο τρελή είναι η "fun-τασία" αυτών που τοποθέτησαν το εν λόγω "έργο φανταστικής τέχνης" μπροστά στη ΔΕΘ...

Γεγονός παραμένει ωστόσο και η σύνδεση της γεωργίας, τόσο με την τράπεζα σπόρων που πρόσφατα φτιάχτηκε στην σημερινή αρκτική ζώνη, αλλά και την αγροκτηνοτροφική σπουδαιότητα της πόλης HAil.
Φαντασίες? Θα δείξει...
Ωστόσο ας θυμόμαστε πως τίποτε δεν είναι τυχαίο και πως όλα συνδέονται...

Βέβαια έχει και την χιουμοριστική του πλευρά το θέμα...
Ίσως μετά από χιλιετίες ανακαλύψουν τα υπολείμματα του σημερινού πολιτισμού και να γράφουν τότε για "παγωμένα ανθρωποειδή" που βρέθηκαν κάτω από στρώματα πάγου καθώς δεν είχαν φροντίσει όπως έπρεπε τον πλανήτη τους...  

Αφού έτσι κι αλλιώς νεράκι με μνήμη είμαστε, δεν παίζει κανένα ρόλο σε ποιά μορφή θα "μείνι η μνήμη μας" στη Γη: αέρια, υγρή, στερεή... νεράκι θα είναι κι εμείς όπως είπε και ένας καλός μου φίλος:
Έτσι κι αλλιώς, είμαστε ολογραφικά τμήματα του αδιάσπαστου, ενιαίου .... Όλου, τα οποία αποκοπήκαμε απ' το Ένα για να βιώσουμε και κατόπιν να επιστρέψουμε...

Και εδώ ακριβώς είναι που αξίΖΕΙ να επιμείνουμε: στο να προετοιμαστούμε και να εξαγνιστούμε πνευματικά και ψυχικά, μήπως και οδηγήσουμε ΕΜΕΙΣ οι ίδοι την εξυγείανση της ΓΑΙΑΣ και όχι "εξωγενείς" απρόβλεπτοι και μη ελέγξιμοι για εμάς παράγωντες....

Η σκέψη και τα συναισθήματα δημιουργούν την πραγματικότητα μας. Ας μην το ξεχνάμε κι ας είμαστε επιλεκτικοί στο τι είδους τροφή δίνουμε στο "δημιουργικό μας εργαστήρι".... Από εμάς εξαρτάται η έγκαιρη ΑΝΑ-στροφή.


_____________________________________
Σημείωση για το πριόνι (Πύλη Ιάσωνος: Π)


ΘΕΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΕΝΟ, ΠΡΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΥΦΛΟ

Χαίρετε !
Η παρούσα μας επιστολή έχει να κάνει με το ΠΡΙΟΝΙ , που έχετε εκθέσει στον προαύλιο χώρο του Μουσείου μας ... Εδώ και αρκετόν καιρό αυτός ο "καλλιτεχνικός ρύπος" προκαλεί δυσμενή σχόλια προς την Διοίκηση του Μουσείου και εγείρονται εύλογα ερωτήματα, ως προς την απόφασιν έκθεσης του...

Ζητούμε να μάθουμε, κατά πρώτον, τον λόγο που καθιστά το ΠΡΙΟΝΙ αυτό απαραίτητο στοιχείο στο Μουσείο της Θεσσαλονίκης...
Κατά δεύτερον, εάν αρμόζει το κοινό αυτό εργαλείο ξυλουργικής στον Πολιτιστικό χώρο ενός Μουσείου...
Κατά τρίτον, ποιός παράγοντας δημόσιος αποφάσισε το στήσιμο αυτού του ΠΡΙΟΝΙΟΥ...
Κατά τέταρτον, δεν υπήρχε άλλον αξιοπρεπέστερο έκθεμα για να προβληθεί σε αυτόν τον χώρο;
Κατά πέμπτον, πόσα χρήματα στοίχισε αυτό το ΠΡΙΟΝΙ...
Και τέλος, σαν δημότες της πόλεως της Θεσσαλονίκης και σαν Έλληνες πολίτες ζητούμε κατ΄αρχήν - και κατά νομικήν απαίτησιν εάν δεν γίνει αυτό - απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα...

Μετ΄ευπρεπείας

Τα μέλη της Προσωρινή Επιτροπής για το Πριόνι του Μουσείου Θεσσαλονίκης
Κάτοικοι της πόλεως της Θεσσαλονίκης 

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ