29 Νοε 2010

Η "τιμητική" των χάκερς και του Wikileaks. - Ποιός οφελείται από τις διαρρεύσεις? - Ποιός ο ρόλος της Wikileaks?


Από πέρυσι ήδη, με τη δημοσίευση των επιστολών που αντάλασσαν μεταξύ τους διάφοροι "επιστήμονες" που με ψευδή στοιχεία προωθούσαν και μαγείρευαν την προπαγάνδα της "υπερθέρμανσης", (βλέπε: Η Είδηση της χρονιάς!!!-->Χάκερ ξεσκέπασε την απάτη για την ανθρωπογενή υπερθέρμανση!)
αλλά και με το σαμποτάζ σε ανθελληνικές σελίδες των Σκοπίων, οι χάκερς αναδεικνύονται σε μεγάλους υπερασπιστές της αλήθειας.

Ανάμεσα σε ανάλογες μεμονωμένες δράσεις, το wikileaks του Julian Assange έχει κάνει αποκλειστική του εργασία την αποκάλυψη μυστικών κυβερνητικών εγγράφων δίνοντας τες στη δημοσιότητα μέσα από "διαρροές" και "χακαρίσματα".

WikiLeaks is an international non-profit media organization that publishes submissions of otherwise unavailable documents from anonymous sources and leaks. Its website, launched in 2006, is run by The Sunshine Press.[1] Within a year of its launch, the site claimed a database that had grown to more than 1.2 million documents.[3]
The organization has described itself as having been founded by Chinese dissidents, as well as journalists, mathematicians, and start-up company technologists from the U.S., Taiwan, Europe, Australia, and South Africa.[1] Newspaper articles and The New Yorker magazine (7 June 2010) describe Julian Assange, an Australian journalist and Internet activist, as its director.( wikipedia)
Η συνδρομή του εν λόγω site φαίνεται να είναι τεράστια στη διάδοση πληροφοριών εδώ και λίγα χρόνια. Στη σελίδα της wikipedia διαβάζουμε μεταξύ άλλων τους παρακάτω τομείς:


Ο τελευταίος τίτλος μάλιστα είναι που έχει αναστατώσει τους διπλωματικούς κύκλους, αφού έβγαλε στη φόρα 250.000 επιστολές που ανtάλασσαν διπλωματούχοι -των HΠΑ κυρίως- με τις κυβερνήσεις τους, αποκαλύπτοντας τις αληθινές διαθέσεις, σκοπιμότητες και θέσεις των "ισχυρών" της Γης...

Φυσικά μετά την αποκάλυψη και δημοσίευση αυτών στο ιντερνετ άρχισε η κλασική επίθεση στη σελίδα, όμως όπως έγραψε η wikileaks στο tweeter είχαν ήδη δώσει μερικά από τα χιλιάδες έγγραφα σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά του κόσμου, τα οποία ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας και από τα κλασσικά αυτά μέσα ενημέρωσης.

Χθεσινό άρθρο του "Πρώτο Θέμα" αναφέρει:

Ένα τέταρτο του εκατομμυρίου απόρρητα έγγραφα, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και ανώτερων διπλωματικών υπαλλήλων των αμερικανικών πρεσβειών ανά τον κόσμο, αποκαλύψεις για τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων και τις σχέσεις τους με χώρες συμμάχους ή χρηματοδότες των ΗΠΑ. Κι ένας κατώτερος αξιωματικός που στοχοποιείται ως το «βαθύ λαρύγγι», ως ο άνθρωπος που τροφοδότησε τον ιδρυτή και τα μέλη του site Wikileaks με τα έγγραφα που θα μπορούσαν να τρελάνουν τους υπευθύνους των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ.
(...)
Το αποκαλυπτικό site Wikileaks έχει δώσει και παλαιότερα δείγματα γραφής, με τις αποκαλύψεις φωτογραφιών, αναφορών και επίσημων απόρρητων εγγράφων, κυρίως του αμερικανικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας. (...) Το site βρέθηκε από το πρωί της Κυριακής κάτω από «ηλεκτρονική ομπρέλα», με δυο λόγια ΔΕΝ μπορούσε κανείς να το δει. Αλλά ήταν αργά. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η βρετανική Guardian και οι New York Times είχαν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο μέρος των συνολικά 251.287 εγγράφων. Και υπόσχονται συνεχείς αποκαλύψεις και δημοσιεύσεις για τις επόμενες 9 ημέρες! Το ίδιο και η ισπανική El Pais και η γαλλική Le Monde.
Συνοπτικά τα περιεχόμενα των εγγράφων αυτών αναφέρονται στη
  • διεθνή τρομοκρατία, 
  • στα πεπραγμένα ξένων ηγετών και στην γεωπολιτική κατάσταση ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα όμως στις χώρες που κατέχουν πυρηνικά. Από την «ενημέρωση» δεν ξεφεύγει κανείς. Ούτε καν οι φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Το Κατάρ
Γιατί το Κατάρ για παράδειγμα θεωρείται ως η πιο φίλα διακείμενη προς τις ΗΠΑ χώρα του αραβικού κόσμου και βάση για την αμερικανική παρουσία στην περιοχή. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους Αμερικανούς στρατιωτικούς αναλυτές να εκφράζουν ανησυχίες για την απροθυμία της κυβέρνησης του κρατιδίου να λάβει σοβαρά μέτρα κατά των τρομοκρατών που εδρεύουν στο έδαφός του! Στο ίδιο έγγραφο ονοματίζονται συγκεκριμένοι Σαουδάραβες επιχειρηματίες και σεϊχηδες ως μεγάλοι χρηματοδότες της Αλ Κάιντα!
Σε άλλο έγγραφο περιγράφεται η αποτυχημένη προσπάθεια, το 2007, των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να αφαιρέσουν από ένα Πακιστανικό εργαστήριο ερευνών μιας μεγάλης ποσότητας εμπλουτισμένου ουρανίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων.
Το πιο ανατριχιαστικό όλων – δεδομένης και της χρονικής συγκυρίας που βλέπει το φως της δημοσιότητας – είναι το έγγραφο εκείνο με το οποίο ο Αμερικανός πρέσβης στη Σεούλ, ήδη από το Φεβρουάριο, ενημερώνει τις αμερικανικές αρχές στην Ουάσινγκτον για την πιθανότητα έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Εκεί περιγράφονται και πιθανά σενάρια, όπως αυτό της κατάρρευσης της Βόρειας Κορέας λόγω οικονομικών προβλημάτων και της ταυτόχρονης «προσέγγισης» της Κίνας, ίσως και με οικονομικά/εμπορικά ανταλλάγματα, ώστε να ΜΗΝ εναντιωθεί στην προοπτική σύστασης μιας ΕΝΙΑΙΑΣ, ενωμένης Κορέας!
Παζάρια για το Guantanamo
Άλλα έγγραφα κάνουν λόγο για τα «παζάρια» με ευρωπαϊκές και ασιατικές κυβερνήσεις για να υποδεχθούν κρατούμενους από το Guantánamo. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο Σλοβένος πρόεδρος ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα, του ζητήθηκε ως προαπαιτούμενο να «φιλοξενήσει» η χώρα του έναν κρατούμενο από το Guantánamo ! Ενώ στην κυβέρνηση των Νήσων Κιριμπάτι η Ουάσινγκτον «έταξε» πλουσιοπάροχη οικονομική βοήθεια εάν δεχόντουσαν στις φυλακές της χώρας Κινέζους και Μουσουλμάνους φυλακισμένους από το κολαστήριο της Κούβας.
Ούτε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν τη «γλύτωσε», αφού Αμερικανοί διπλωμάτες στη Ρώμη, το 2009, έγραφαν στην … πατρίδα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός διατηρούσε ιδιαίτερα στενές φιλικές σχέσεις με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και κατέληγαν μάλιστα στο συμπέρασμα ότι «οδηγεί την Ιταλία στο στόμα του Πούτιν…».
Ακόμα και το κινεζικό Politburo περιλαμβάνουν αυτές οι αναφορές, με το αιτιολογικό ότι κρύβεται πίσω από ένα παγκόσμιο σχέδιο ολοκληρωτικής επίθεσης στο Διαδίκτυο, μέσω μίσθαρνων οργάνων – hackers! Σχέδιο το οποίο – κατά το συντάκτη του εγγράφου – απεργάζεται η Κίνα από το 2002 …
O νέος “Χίτλερ”
Εκτός όλων αυτών υπάρχει κι ένα πλήρες προφίλ των περισσότερων ξένων ηγετών, προφίλ που σκιαγραφούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με τη συνεργασία των εκάστοτε διορισμένων διπλωματικών υπαλλήλων σε κάθε χώρα «ενδιαφέροντος». Κάπως έτσι τις επόμενες ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για την «ξανθιά νοσοκόμα του Μουαμάρ Καντάφι, τα «άγρια πάρτι» του Μπερλουσκόνι και τον «Αδόλφο Χίτλερ» πρωθυπουργό του Ιράν …


Το σίγουρο είναι πως το σήριαλ θα έχει και συνέχεια, ασχέτως εάν ο Λευκός Οίκος τονίζει σε ανακοίνωσή του πως αυτό που κάνει το Wikileaks «θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή πιστών στην πατρίδα Αμερικανών στρατιωτικών και πολιτικών». (...)


Η Κίνα και η πειρατεία της Google


Οι ΗΠΑ έχουν την πεποίθηση ότι οι κινεζικές αρχές βρίσκονται πίσω από την πειρατική πληροφόρηση εκ μέρους της Google και δυτικών χωρών, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν σήμερα από την εφημερίδα «Τάιμς της Νέας Υόρκης».


Μεταξύ των μυστικών εγγράφων που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks ένα έγγραφο που προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, επικαλείται «κινεζική πηγή» σύμφωνα με την οποία το κομμουνιστικό καθεστώς έπαιξε ένα ρόλο στην πειρατεία της Google , γράφει η νεοϋρκέζικη εφημερίδα.


«Η πειρατεία της Google εγγράφεται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας σαμποτάζ ως προς την πληροφόρηση, που οργανώθηκε από αξιωματούχους, από ειδικούς σε θέματα ασφαλείας και από πειρατές του Ιντερνέτ που καθοδηγούνταν από την κινεζική κυβέρνηση», σύμφωνα με το Wikileaks, όπως επισημαίνουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.
«Οι κινεζικές υπηρεσίες εισέβαλαν σε δίκτυα πληροφόρησης των ΗΠΑ και συμμάχων τους», προσθέτει η εφημερίδα.


Η δυσπιστία απέναντι στον Ερντογάν


Οι αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο, αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα που περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks και αναλύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.


Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν και "περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν".


Λαμβάνει τις πληροφορίες του σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών και οι αναλύσεις των υπουργείων του δεν τον ενδιαφέρουν, γράφουν οι αμερικανοί διπλωμάτες στην Άγκυρα.


Ο Ερντογάν φοβάται μήπως χάσει την εξουσία, εκτιμούν οι διπλωμάτες.


Μια από τις πηγές τους, επισημαίνει: "Ο Ταγίπ πιστεύει στο Θεό, αλλά δεν τον εμπιστεύεται", γράφει το Der Spiegel.


Η διπλωματική αλληλογραφία αναπαράγει φήμες περί υποτιθέμενης διαφθοράς του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να πλούτισε κατά την ιδιωτικοποίηση ενός διυλιστηρίου πετρελαίου.


Ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτηρίζεται "εξαιρετικά επικίνδυνος" από έναν πληροφοριοδότη των αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν.


Η πρεσβεία τρέφει υποψίες ότι ο Νταβούτογλου ονειρεύεται μια επάνοδο της οθωμανικής δύναμης και μάλιστα μετά μια ομιλία του στο Σαράγεβο τον Ιανουάριο του 2010, υποψιάζονται ότι θέλει να επαναφέρει την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια.


Οι διπλωμάτες δεν είναι σίγουροι για την σταθερότητα της κυβέρνησης στην Τουρκία, που είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που συντάχθηκαν φέτος το Φεβρουάριο και τα οποία δημοσιοποιεί περιληπτικά το γερμανικό περιοδικό.


Τρελός ο Τσάβες


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, είναι "τρελός" και ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του "σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" εκτίμησε το Σεπτέμβριο του 2009 ο Ζαν-Νταβίντ Λετίβ, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks .


"Ο Λετίβ παρατηρεί ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι τρελός και αναφέρει ότι ούτε η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να τον υποστηρίξει" σύμφωνα με το έγγραφο που περιλαμβάνει συνομιλία μεταξύ του Γάλλου συμβούλου του Σαρκοζί με τον Αμερικανό υφυπουργό, Φίλιπ Γκόρντον.


Η συνομιλία τους έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009.


"Δυστυχώς ο Τσάβες κατέχει μια από τις πιο πλούσιες χώρες της Λατινικής Αμερικής και θα τη μετατρέψει σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" αναφέρεται ακόμα στο έγγραφο με τη συνομιλία Λετίβ-Γκόρτον, ένα από τα 250 χιλιάδες αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".
Αυτά είναι λίγα μόνο από τα "νέα" που αποκάλυψαν τα απόρρητα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το wikileaks. Πράγματι οι χάκερς κάνουν καλή δουλειά στην αποκάλυψη διαφόρων διαστάσεων της πραγματικότητας, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε και ελαφρώς υποψισμένοι.
Δεδομένου πως πολύ πιθανόν οι διαρροές αυτές να αποτελέσουν ή να αποτελούν και άλλοθι για άλλα στρατηγικά βήματα των παγκοσμιοποιητών... Ας μη "χαιρόμαστε" πριν δούμε πως θα διαχειρηστούν τις αποκαλύψεις αυτές οι "θιγόμενοι"...

Προσωπικά μου κάνει εντύπωση ο ρόλος-ενοχοποίηση της Κίνας σχετικά με τη συστηματική δράση πληρωμένων χάκερ, αλλά και οι βραβεύσεις του Wikileaks.

Μπορεί να χαιρόμαστε όταν η αλήθεια βγαίνει στο φως. Αλλά είναι αυτή η "αλήθεια"? Τα κλασσικά μέσα ενημέρωσης, οι εφημερίδες και τα περιοδικά δεν συνηθίζουν να συνεργάζονται για τη διάδοση της αλήθειας... ούτε και οι "επιτροπές βράβευσης" συνηθίζουν να βραβεύουν πραγματικούς αγωνιστές της αλήθειας... Αντίθετα το σύνηθες είναι να στοχοποιούνται και να πολεμούνται με κάθε μέσο που είναι στη διάθεση των "ισχυρών"... όταν θίγονται τα συμφέροντα της "ελίτ"...

Οπότε πως θα πρέπει να σκεφτούμε όταν όπως αναφέρεται στη wikipedia, η wikileaks έχει πάρει αρκετές βραβεύσεις και της πλέκουν εγκώμια εργαλεία της σύγχρονης ελίτ? Τους "ξέφυγαν" ή κάτι άλλο συμβαίνει?...

WikiLeaks has won a number of awards, including the 2008 Economist magazine New Media Award.[5] In June 2009, WikiLeaks and Julian Assange won Amnesty International's UK Media Award (in the category "New Media") for the 2008 publication of "Kenya: The Cry of Blood – Extra Judicial Killings and Disappearances",[6] a report by the Kenya National Commission on Human Rights about police killings in Kenya.[7] In May 2010, the New York Daily News listed WikiLeaks first in a ranking of "websites that could totally change the news".(wikipedia)
Εμένα πάντως κάτι μου "βρωμάει" στην όλη ιστορία...
Είναι δυνατόν οι Rothchild -που γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοί είναι- και που ελέγχουν το Economist magazine να βραβεύουν τη wikileaks εάν δεν τους συμφέρει η ύπαρξη της?....

The publication belongs to The Economist Group, half of which is owned by the Financial Times, a subsidiary of Pearson PLC. A group of independent shareholders, including many members of the staff and the Rothschild banking family of England,[8] owns the rest. A board of trustees formally appoints the editor, who cannot be removed without its permission. In addition, about two-thirds of the seventy-five staff journalists are based in London, despite the global emphasis. (από τη wikipedia)

Είναι δυνατόν η "Amnesty International" που βραβεύεται από τα Ηνωμένα Έθνη, που δημιουργήθηκαν ακριβώς από τους ίδιους ελιτιστές δυνάστες, (για να σχηματιστεί μέσω αυτών η Παγκόσμια Δικτατορία) να βραβεύουν με τη σειρά τους μια οργάνωση σαν τη wikileaks που θέλει να υπηρετήσει πραγματικά την αλήθεια?...
  • Ή οι καιροί άρχισαν να αλλάζουν πράγματι και η αλήθεια να έχει την τιμητική της 
  • ή οι ελιτιστές έχουν χάσει τη μπάλα εντελώς 
  • ή μας δουλεύουν απλά ρίχνοντας την υπερπληροφόριση στο ιντερνετ για να μπλοκάρουν ακόμη περισσότερο την εύρεση της αλήθειας...
Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως μπορεί να πρόκειται απλά για παιχνίδια δύναμης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, αφού οι κινέζοι φαίνονται μεταξύ των ιδρυτών της wikileaks... Οπότε ας παραμείνουμε επιφυλακτικοί στο τι στοχεύουν με αυτές τις δημοσιοποιήσεις...

Τι πραγματικά ισχύει θα φανεί εν καιρώ. Η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος. Αλλά δεν βιάζομαι ακόμη να χαρώ επειδή έβγαλαν μερικά ασήμαντα άπλυτα στη φόρα σχετικά με τις "δικές τους" αντιλήψεις και τις μαριονέτες τους ανά τον κόσμο...


Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ