28 Νοε 2010

Διόδια STOP! Δεν πληρώνουμε διόδια... σε όλη την Ελλάδα!

ΑΠΛΑ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Σηκώστε τη μπάρα μέσα από το αυτοκίνητο σας ή με το παρμπριζ του αυτοκινήτου - (βλέπε βίντεο)

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ- ΣΠΡΩΞΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ!

Οι πολυεθνικές εταιρίες με την αγαστή συνεργασία τών κυβερνώντων, συνεχίζουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα των πολιτών αυτής της χώρας: Επανειλλημένες καταγγελίες παίρνουμε από πολίτες που περνούν τα διόδια στις Αφίδνες για ανάγωγη, προκλητική και παράνομη συμπεριφορά των υπαλλήλων και των υπευθύνων στα διόδια. Αρνούνται να τηρήσουν την διαδικασία που προβλέπεται ακόμη από τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις τους, που ορίζουν ότι: οταν υπάρχει άρνηση πληρωμής τότε πρέπει να φωτογραφηθεί ο αριθμός του αυτοκινήτου και αμέσως μετά η μπάρα σηκώνεται και ο οδηγός φεύγει.  

Σε καμμία περίπτωση δεν νομιμοποιούνται να παρεμποδίζουν και μάλιστα με εκβιαστικές απειλές, την ελεύθερη διέλευση των αρνούμενων να πληρώσουν το χαράτσι, συμπολιτών μας. Η παρεμπόδιση αυτή συνιστά , εκ μέρους της εταιρίας, το αυτόφωρα διωκόμενο αδίκημα της παράνομης κατακράτησης και της παρακώλυσης των συγκοινωνιών. Να ξέρουν , εταιρίες και κυβερνώντες, ότι τα πρόβατα ξύπνησαν. Τέρμα πια το άρμεγμα. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί! 

 Οι πολίτες θα προβαίνουν εκτός των άλλων σε μηνύσεις εναντίον κάθε υπευθύνου για παράνομη κατακράτηση και παρακώλυση συγκοινωνιών. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην εμπλέκονται σε ανώφελες συζητήσεις με τους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν εντολές για σκόπιμη καθυστέρηση. Να σπρώχνουν την μπάρα προς τα μπρός , σαν να ανοίγουν μία πόρτα και να διέρχονται ελεύθερα πηγαίνοντας στο σπίτι, στην δουλειά τους ή όπου αλλού θέλουν. Γιατί αυτοί οι δρόμοι είναι δικοί μας, τους έχουμε χιλιοπληρώσει από την εποχή των παπούδων και των πατεράδων μας και δεν μας ρώτησε κανένας όταν τους παραχώρησαν στους μεγαλοεργαλάβους ντόπιους και ξένους. 

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Δείτε εδώ το βίντεο πως ανοίγουμε τις μπάρες
**************


Η εταιρία της Νέας Οδού αποφάσισε να σκληρύνει την στάση της. Αφού επανατοποθέτησε τις μπαρες, προσπαθεί να εκβιάσει τους κατοίκους που αρνούνται να πληρώσουν μην σηκώνοντας την μπάρα, αν προηγουμένως δεν υπογράψουν. Πως αντιδρούμε;

1.Δίνουμε μόνο τον αριθμό του αυτοκινήτου μας
2.Αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε
3.Προειδοποιούμε ότι αν δεν ανοίξουν την μπάρα σε 10 δευτερόλεπτα θεωρούμε ότι καταστρατηγούν το συνταγματικό δικαίωμα μας για ελεύθερη μετακίνηση πολιτών. Αν δεν το κάνουν τότε
4. Κατεβαίνουμε απο το αυτοκίνητο και με μια ώθηση προς τα εμπρός η μπάρα ανεβαίνει και μετά πηγαίνει στο πλάι
5.Συνεχίζουμε τον δρόμο μας

ΥΓ. Η μπάρα δεν παθαίνει καμία φθορά και δεν κάνουμε τίποτα παράνομο

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


- Άρθρο 5: Καθένας έχει το δικαίωμα να … συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος. (§3). Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη μετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα… (§4).

- Άρθρο 6: Κανένας δεν συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα εγκλήματα (§1).

- Άρθρο 7: Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο… (§1).

- Άρθρο 11: Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα (§1).

(Οι Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων στηρίζουν και συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια)Εκτυπώστε το σημα και κολληστε το στο παρμπριζ του αυτοκινήτου σας

 


Περάστε κολλητά...
ή δείτε την Αγγελική!ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ

Στα διόδια Ελευσίνας , οι μπάρες δεν είναι αρθρωτές, όπως επιβάλλουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί ασφαλείας , Πολλά είναι τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε απο ανθρώπους που τους εκβιάζουν να πληρώσουν τα διόδια ή να εγκλωβιστούν μεταξύ μπάρας και κώνου, περιμένοντας την τροχαία, η οποία τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζεται.

Η πρακτική αυτή της εταιρίας είναι τελείως παράνομη. Ο εγκλωβιζόμενος οδηγός έχει το δικαίωμα να κάνει μήνυση σε βάρος του υπαλλήλου, του επόπτη και της εταιρίας για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη κράτηση.

Αν θέλει να αποφύγη αυτή την διαδικασία και αφού διαμαρτυρηθεί έντονα έχει τις εξής δυνατότητες:

1. Αν έχετε και άλλους συνεπιβάτες , μπορούν να σηκώσουν την μπάρα ή να την παραμερίσουν (εάν η μπάρα υποστεί οποιαδήποτε φθορά είναι ευθύνη αποκλειστικά της εταιρίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ που δεν χρησιμοποιεί αρθρωτές μπάρες ασφαλείας)

2. Αν είστε μόνος :

α. βγάζετε τον κώνο που έχουν τοποθετήσει απο πίσω απο το αυτοκίνητο
β. Κάνοντας όπισθεν πηγαίνετε στην διπλανή ουρά

γ. Κολλάτε απο πίσω στο προηγούμενο αυτοκίνητο και αφού σηκώθει ή μπάρα μόλις περάσει περνάμε και μείς κολλητά πριν προλάβει να κατέβει η μπάρα.Η τελευταία αυτή μέθοδος είναι δοκιμασμένη απο πολλους συναγωνιστές οδηγούς που αρνουμενοι τον εκβιασμό των ιδιωτικών εταιριών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
Περισσότερα στο

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ