5 Νοε 2010

Τα ηφαίστεια στο κόκκινο... και η αφασία των "υπευθυνοανεύθυνων" επίσης...

έκρηξη του ηφαιστείου Merapi 

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 66 τραυματίστηκαν σοβαρά από τη νέα ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Merapi, στην Ινδονησία, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές. Με τις απώλειες αυτές, ανήλθε στους 98 ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της ηφαιστειακής δράσης, που άρχισε στις 26 Οκτωβρίου. 

«Εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές όπου δεν έχουμε πρόσβαση διότι έχουν καλυφθεί από ηφαιστειακή στάχτη», δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ένας γιατρός.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV μεταδίδει εικόνες κατοίκων και διασωστών που προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή, καθώς στρατιώτες και αστυνομικοί απεγκλωβίζουν τραυματίες από τα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του ηφαιστείου. Λόγω της νέας έκρηξης του ηφαιαστείου έκλεισε το αεροδρόμιο της πόλης Γιογιακάρτα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών. 

Ηφαιστειολόγοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για την ισχυρότερη έκρηξη που έχει γίνει στο ηφαίστειο Merapi τα τελευταία 100 χρόνια. (διαβάζουμε στο tvxs)

Με τέτοιες εξελίξεις όμως το ενδεχόμενο ηφαιστειακού χειμώνα στην εποχή μας μεγαλώνει ενώ...
  • μεγάλο μέρος των ανθρώπων είναι "εγκλωβισμένο" σε πόλεις, μακριά από τη φύση, να περιμένει τα βασικά για τη διατροφή του "έτοιμα"- και 
  • δίχως οποιαδήποτε μέτρα πρόληψης και αποθέματα τροφής... 
  • παράλληλα με την "οικονομική κατάρρευση"... 
ζωγραφίσουν μια άσχημη προοπτική. Μήπως να θυμηθούμε καλύτερα πως προστατευόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις και τι είναι αναγκαίο σήμερα σαν πρόληψη στο ενδεχόμενο αυτό?
Αναζητείστε σχετικά νέα στην ετικέτα "ηφαιστειακός χειμώνας".Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ