16 Οκτ 2010

ΣΥΝ-τονισμός & ελληνικότητα... στην παγκόσμια κατανόηση

Εδώ και χρόνια διαπιστώνω πως σταδιακά υπάρχει μια βάση κοινής κατανόησης και στάσης απέναντι σε καίρια ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο.

Έίτε θέλει κανείς να το παρατηρήσει αυτό μέσω της "ψυχρής" λογικής και του ρεαλισμού, είτε μέσα από πιο "ψαγμένες" θεωρήσεις ή πνευματικές αντικήψεις, βλέπουμε πως σταδιακά ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι απαγκιστρώνονται από την κλασική παθητική στάση και συντονίζονται μεταξύ τους για κοινούς στόχους και για το γενκότερο καλό όλων.

Μπορεί να πρόκειται ορισμένες φορές για ομαδικές εργασίες σε τοπικό επίπεδο, όμως και αυτές σαν δείγματα ήδη παρουσιάζονται σε όλο τον πλανήτη. Κάτι έχει αλλάξει, κάτι κινητοποιεί τους ανθρώπους προς μια άλλη κατεύθυνση...

Αυτό το κάτι μπορεί να έχει πολλά χρώματα και όψεις, όμως σε τελική ανάλυση η ίδια η πίεση των "εξουσιαστών" να πιέσουν τα πράγματα έτσι ώστε να εγκαταστήσουν μία παγκόσμια κυβέρνηση με τη μορφή τυραννίας-φασισμού-δικτατορίας, παίζει άθελα της τον πιο σημαντικό ρόλο στην ενοποίηση των ανθρώπων σε όλη τη Γη. Επιβάλοντας τα σκληρά μέτρα τους, τον υπερβολικό έλεγχο, τις αληθινές ή τεχνητές κρίσεις και τον περιορισμό στις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα, παράλληλα με την όξυνση της αδικίας και της ανισότητας ανάμεσα σε λίγες οικογένειες της "ελίτ" και την κυρίαρχη μάζα των ανθρώπων κατάφεραν να δημιουργήσουν -ίσως για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο- κοινά "προβλήματα" για ολόκληρη την ανθρωπότητα...
Έτσι κοινή είναι και η δράση και η αντίσταση στα σχέδια τους.

Επιπλέον τα εργαλεία τους (κυρίως το ιντερνετ) μετατράπηκαν τελικά σε εργαλεία συντονισμού των ανθρώπων απανταχού στη Γη. Η κοινή αφθόρμιτη αντίδραση και αντίσταση στα ψεύδη που αφορούσαν τη "γρίπη των χοίρων" για παράδειγμα ήταν για τους κινούντες και ελέγχοντες τα νήματα μια πρωτόγνωρη ήττα. Για πρώτη φορά δεν κατάφεραν να περάσουν την προπαγάνδα τους...

Το ίδιο συμβαίνει πλέον και για δεκάδες άλλα κοινά ζητήματα που μας αφορούν σαν ανθρωπότητα. Ναι μεν αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον βελτιώσουμε και να διορθώσουμε τοπικά μας προβλήματα, αλλά παράλληλα έχουμε αντιληφθεί πως αποτελούμε μια οντότητα που συντονισμένα και σε πλανητικό επίπεδο μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα ακριβώς με τη συνεργασία.
Είτε πρόκειται για ζητήματα περιβαλλοντικά, είτε για πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, είτε σε θέματα υγείας και παιδείας, ανακαλύπτουμε πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν σύνορα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και πως κατά τον ίδιο τρόπο δεν υπάρχουν σύνορα και στις λύσεις.

Όπως η Γη και η ατμόσφαιρα ή τα ύδατα που κυκλοφορούν πάνω ή μέσα στη Γη ή στην ατμόσφαιρα δεν γνωρίζουν τι θα πει "κρατικά σύνορα", έτσι αρχίζει σταδιακά και η ανθρωπότητα να αντιλαμβάνεται το γεγονός πως όλοι μαζί αποτελούμε ένα ενιαίο σύνολο με κοινό "σπίτι" και πως τα σύνορα δεν αποτελούν τα σημεία "λήξης" των κοινών μας προβλημάτων.

Σε πιο πνευματικό επίπεδο αυτό αντικατοπτρίζει θα έλεγα αυτό που λέμε αφύπνιση στη συνείδηση του ΕΝΑ, πως όλοι μαζί είμαστε δηλαδή ΕΝΑ. Και πως αυτό το ένα δεν αφήνει εκτός ούτε το περιβάλλον μας. 

Σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο επίσης παρατηρούμε την ίδια ενιαία εικόνα. Η παρακμή ενός κράτους ή η οικονομική του εξαθλίωση και κατάρρευση του προκαλεί ένα ντόμινο που αφορά και τα υπόλοιπα κράτη-έθνη. Τίποτε δεν είναι ασύνδετο...

Ακόμη και η κοινή για πολλούς γνώση πως δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των "κομμάτων" και πως όλα τους λειτουργούν σαν "μαγαζάκια" που διέπονται από μια βάση με ίδιους στόχους και σκοπημότητες, που δεν εξυπηρετούν τίποτε περισσότερο από τη διατήρηση του "διαίρει και βασίλευε", αποτελεί πλέον διεθνή θα έλεγα τοποθέτηση στα πολιτικά πράγματα.

Ο ίδιος ο David Icke σε συνέντευξη του από τον Alex Jones, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η εμπειρία του στον πολιτικό χώρο μέσα στο "πράσινο κόμμα", του έδειξε ακριβώς με ποιό τρόπο εκμεταλλεύονται κάποιες κοινές ανησυχίες μιας ομάδας (π.χ. το περιβάλλον ή τους εργάτες) για να ελκύσουν ψηφοφόρους και να δράσουν όμως στη συνέχεια με τον ίδιο ακριβώς "διχαστικό" τρόπο, που εμείς στη χώρα μας τουλάχιστον γνωρίζουμε πολύ καλά: η μία παράταξη πετά την ευθήνη σαν μπαλάκι στην άλλη παράταξη και όλες τους ενόσω καλούνται να διοικήσουν τη χώρα απλά επιβαρύνουν τη θέση και τη ζωή των πολλών... Η αποκαλύψεις όσων αφορά την κακοδιαχείρηση και τις σκευωρίες οποιουδήποτε

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως η προώθηση ενός κεντρικού ελέγχου από τους παγκοσμιοποιητές έδεσε σφυχτά και τη δική μας ζωή σαν σύνολο...
Οι αποκαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας αφύπνησαν την ανθρωπότητα και έφεραν την πραγματική κατάσταση ελέγχου στο προσκήνιο, δίνοντας πλέον την ευκαιρία στους ανθρώπους να αγωνιστούν για την ελευθερία τους, τόσο ατομικά, όσο και σαν σύνολο. Η ώρα είναι τώρα. 

Λίγο πολύ γνωρίαουμε πως λειτουργούν οι αρνητικές δυνάμεις και προφανώς δεν χρειάζεται να δούμε κι άλλα παραδείγματα για να αποφασίσουμε να κάνουμε πραγματικότητα μια άλλη σχέση ανθρώπων, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε αυτό αφορά την κοινωνία, είτε αφορά την οικονομία και τον τρόπο διακυβέρνησης μας.

Η σύγκρουση μας με την πραγματικότητα που ήθελαν να επιφέρουν ήταν απαραίτητη για να αφυπνηστούμε, ωστόσο ΣΗΜΕΡΑ καλούμαστε πλέον να κάνουμε και τα πρώτα βήματα μας για την νίκη των ΑΝΘΡΩΠΩΝ και των ανθρώπινων αξιών.

Ποιά θα είναι αυτά τα βήματα; 

Οι ιδέες και οι δράσεις των επιμέρους ομάδων που θα ασχολούνται με οποιοδήποτε τομέα αποσκοπεί σε αλλαγές προς όφελος όλων και που θα έχουν παρατήσει το εγωικό σύνδρομο, σίγουρα θα δώσουν δυναμική λύση στα πράγματα. Άσχετα από το χώρο δραστηριοποίησης τους τελικά η κάθε μία θα συμβάλει στη μεγάλη αλλαγή. Σημασία έχει να μην μείνουμε παθητικοί παρατηρητές και να κάνουμε, ο κάθε ένας από εμάς, ότι καλύτερο μπορούμε ανά πάσα στιγμή.

Όπως και στην εικόνα επάνω, όπου κάθε σταγόνα δημιουργεί ομόκεντρους κύκλους που συνδέονται με άλλους κύκλους, έτσι και κάθε ομάδα που θα ασχολείται με ένα τρόπο δράσης για το κοινό καλό, και την εναλλακτική επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος, θα δημιουργήσει έναν κύκλο ανθρώπων που θα απλώνει και θα αγκαλιάζει σταδιακά ολόκληρη την ανθρωπότητα και όλα τα κοινά μας ζητήματα.

Η Νίκη ανήκει στην αλήθεια, στη δικαιοσύνη και στην ανθρωπότητα και όχι στην ελιτ.

Εμείς επιτρέψαμε την δράση της ελίτ και εμείς είμαστε που αφυπνησμένοι πλέον άρουμε τη δύναμη μας από τα πόδια τους...


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Στη δυναμική αυτή που εξελίσσεται είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο της ελληνικότητας. (Δεν λέω το στοιχείο του Έλληνα, καθώς σήμερα υπάρχουν έλληνες που ακόμη δεν έχουν ανακτήσει πλήρως την ελληνικότητα τους)- τι εννοώ? Εννοώ πως ο ελληνικός τρόπος σκέψης αποτελεί μια καταπληκτική μίξη ορθολογιστικής -επιστημονικής αν θέλετε- λογικής σκέψης, που συνδυάζει τέλεια και τον πνευματικό-μυστικιστικό τρόπο αντίληψης δίχως να χάνει την επαφή με το "πραγματικό περιβάλλον". Η αρμονία αυτού του τρόπου σκέψης εκφράστηκε εξάλλου στη δομή των αρχαίων ελληνικών κοινωνιών, στις επιστήμες αλλά και σε κάθε μορφή τέχνης... 

Αυτό το στοιχείο είναι που θα πρέπει να ζωντανέψει και πάλι μέσα μας και να ξυπνήσουμε σαν μαχητές του φωτός και της ομορφιάς σε κάθε τομέα της ζωής μας. Όλοι μας έχουμε να προσφέρουμε σε αυτό τον πανανθρώπινο αγώνα και κάθε μαχητής, όπου κι αν βρίσκεται είναι πολύτιμος.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα γύρω μας και να σβήσουμε από τον παγκόσμιο χάρτη κάθε τι που υποβαθμίζει τον άνθρωπο και τις αξίες του.

Στον αγώνα αυτό πρέπει να συμμετέχουμε όλοι - ο κάθε ένας με τον τρόπο του...

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ