20 Οκτ 2010

Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

Ενώ ακόμη εκρεμεί το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του μνημονίου και η εκδίκαση της υπόθεσης μετά τη μύνηση του γιατρού κ. Αντωνίου από τη Χαλκίδα...

Ενώ η αγορά κινείται σχετικά σφιχτά και οι πολίτες μουδιασμένοι από την προπαγάνδα ακολουθούν τα γρανάζια της καθημερινότητας...

Τα σχέδια για την πλήρη διάλυση της χώρας (μετά το συστηματικό κλείσιμο εργοστασίων και την υποβάθμιση κάθε μορφή παραγωγής την περασμένη δεκαετία...) προχωρούν...

Ο Ιωάννης Πηλιούνης (jopil@atlascom.gr) σε άρθρο του με τίτλο "Ελεγχόμενη Πτώχευση" στο Hellenic Nexus προτείνει να διατηρήσουν όλοι οι Έλληνες τα χρήματα τους εκτός τραπεζών. Συγκεκριμένα:


του Ιωάννη Πηλιούνη Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
(Τα όσα ακολουθούν είναι ένα συμπίλημα δεδομένων και εκτιμήσεων, οι οποίες πλέον εκπέμπονται από επίσημες πηγές ισχυρού ελληνικού οικονομικού κύρους...)

Να λάβουμε υπόψη ότι, από 01-01-2011, συναλλαγές με μετρητά θα επιτρέπονται μόνο μέχρι του ποσού των €1500. Άρα όλοι μάλλον θα υποχρεωθούν να αδειάσουν θυρίδες κλπ. και να τα ξανακάνουν κατάθεση, οπότε με τους καταθέτες δεμένους και το τραπεζικό σύστημα συγχωνευμένο σε τρεις τράπεζες, εξών η μια κρατική, πάνε πλέον ελέυθερα γραμμή για "ελεγχόμενη" πτώχευση κατά τον Μάιο του 2011, όπως το υπολογίζουν και οι διεθνείς σχολιαστές. 

Έτσι το κράτος και η δοτή μας κυβέρνηση ΔΝΤ πληρώνει τους γκάγκστερ-διεθνείς-τραπεζίτες-αφεντικά της, κλείνει μερικές από τις τρύπες του δανείου, στο οποίο μας έσυρε με σκοπό την πτώχευσή μας - και άρα και τον ολοκληρωτικό έλεγχο της χώρας - και κλείνει το πρώτο μέρος του συμφωνημένου συμβολαίου της με τους γκάγκστερ. 

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει ουδείς να πάρει τα χρήματά του από τις θυρίδες ή όπου αλλού τα έχει εκτός τραπεζών και να τα ξαναβάλει σε καταθέσεις. Φυσικά, όποιος ακόμα τα έχει σε τράπεζες, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να τα σηκώσει άμεσα. Μετά την πτώχευση, και σίγουρα μετά την 01/01/2011, όλος ο κόσμος που συναλλάσσεται θα πρέπει μεταξύ μας, ένας προς έναν, να κάνουμε τοπικές χωροχρονικές συννενοήσεις πληρωμών, face-to-face, πράγμα ευκολότατο, και σε τμήματα των 1499 ευρώ, εάν το ποσό είναι μεγάλο. Καμμία συναλλαγή με τράπεζες, παρά μόνο για την πληρωμή των πιστωτικών καρτών που θα χρησιμοποιούμε, και μόνο για απλές αγορές σε μικροποσά και ποτέ ανά μήνα πάνω από 1500 ευρώ χρεώσεις στην κάρτα μας συνολικά, μαζί με ό,τι πληρώνουμε ανά μήνα μέσω πιστωτικών καρτών σε υπηρεσίες, όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, κινητά κ.λπ. Θα έλεγα και όσες από αυτές μπορούν να γίνονται με κατάθεση μετρητών, όταν έρχεται ο λογαριασμός και τώρα τις πληρώνουν κάποιοι μέσω αυτόματων χρεώσεων σε κάποια πιστωτική κάρτα, να το καταργήσουν άμεσα.

Σε πληρωμές μεγάλων ποσών για προϊόντα ή υπηρεσίες θα κόβονται φυσικά κανονικά τα τιμολόγια ή οι αποδείξεις και θα αποδίδεται-πληρώνεται κανονικά ο ΦΠΑ, αλλά απλά η πληρώμη ενός ποσού, ας πούμε 16000 ευρώ, θα γίνεται τμηματικά μετά από συμφωνία. Ως γνωστόν, επίσης, άπαντες, και ειδικά οι επιχειρήσεις δικαιούνται να έχουν χρηματοκιβώτια και όσο ρευστό θέλουν παρά πόδας, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, πέραν του πόθεν έσχες που είναι λογικό. Ουδείς υποχρεώνει κανένα να έχει τα χρήματά του σε λογαριασμούς τραπεζών.

Οι μεγάλοι κεφαλαιούχοι, λοιπόν, οι οποίοι κινούν την αγορά, ωσαύτως και αυτούς όπως και όλους εμάς, τους ξεσκίζουν οι ΕΥΡΩ-τράπεζες και με την πτώχευση θα τους καταστρέψουν ολοκληρωτικά. Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε παραρτήματα Ρωσικών, Κινέζικων, ή Αραβικών τραπεζών, απ' όπου και θα μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους, εάν θέλουν, απ' ευθείας. Στην αντίθετη περίπτωση, μετά την πτώχευση, η αγορά - και εμείς κατ' επέκταση - θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.

Αυτά είναι τα... "δικά τους σχέδια" ωστόσο οι Έλληνες δεν μίλησαν ακόμη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίστασης και ανάκαμψης, αρκεί να κατανοήσουμε την ανάγκη επιστροφής στην πραγματική παραγωγή και τη συλλογικότητα σε τοπικό κατ' αρχήν επίπεδο.

Τα δικά τους σχέδια είναι πια προβλέψιμα, όμως οι Έλληνες υπήρξαν πάντοτε "ανεξέλεγκτος και αστάθμητος παράγωντας" για τους κινούντες τα νήματα... και έχω ιδιαίτερα βάσιμες ελπίδες πως την τελευταία λέξη θα την πουν πάλι οι Έλληνες στο πνεύμα, που πάντοτε έβρισκαν τη λύση, όσο κι αν μας χτυπούν με συστηματική πολυεπίπεδη προπαγάνδα... 


 

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ