26 Αυγ 2010

H αλήθεια για το 666 και τα Bar code

"Δεν είναι το σφράγισμα του Αντίχριστου"
 
Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος στα βιβλία του Το Χάραγμα του Αντίχριστου στην Ορθόδοξη Παράδοση και Παραχάραξη Εις Βάρος της Αλήθειας και της Ευπρέπειας (εκδόσεις Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως, Πρέβεζα) αναφέρει τις απόψεςι του σχετικά με το θέμα των bar code και το πολυσυζητημένο 666. Στα βιβλία του αναφέρεται ότι η Ιερά Σύνοδος με την εγκύκλιο 2626/7-4-97 είχε επιβεβαιώσει ότι «ο αριθμός 666 δεν είναι το σφράγισμα του Αντίχριστου» .

Σε εγκύκλιο όμως που ακολούθησε ένα χρόνο μετά 445/9-2-98 άλλαξε η άποψη της Συνόδου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το «χάραγμα» έχει σχέση με το 666, αλλαγή πλεύσης που συνέβη όταν ανέλαβε την κεφαλή της ελληνικής Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

γράφει ο Μητροπολίτης Μελέτιος
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 9-7-2000:

"Το 666, σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννου, είναι ο αριθμός του ονόματος του Αντίχριστου. Τα γράμματα του ονόματός του προστιθέμενα πρέπει να δίνουν άθροισμα 666. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα γράμματα του αλφαβήτου στα Εβραϊκά και στα Ελληνικά ήσαν ταυτόχρονα και αριθμοί. Π.χ. τα γράμματα του ονόματος Βενέδικτος σαν αριθμοί (2+5+50+5+4+10+20+300+70+200) δίνουν άθροισμα 666. Ένας Βενέδικτος μπορεί να είναι ο Αντίχριστος. Ένας Ιωακείμ δεν μπορεί να είναι ο αντίχριστος. Μόνο το Ω είναι 800.

Για τους αγίους Πατέρες, ερμηνευτές της Αποκάλυψης, αυτή είναι η μόνη εκδοχή. Και μέχρι το 1970-80, κανείς ποτέ Ορθόδοξος δεν είδε το 666 σαν κάτι άλλο. Τότε, το 1970-1980, στην Αμερική άρχισε να γίνεται, αρχικά σε κύκλους σατανιστικούς και έπειτα σε κύκλους περιθωριακούς από την πανσπερμία των προτεσταντικών παραφυάδων (σέκτες), λόγος για το 666 σαν «χάραγμα του Αντίχριστου». Ξεκίνησαν από τη δαιμονοποίηση του «bar-code» (γραμμωτός κώδικας), που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ειδών εμπορίου.

Τις ιδέες αυτές, αντιγράφοντας από βιβλία μιας Αμερικανίδας Προτεστάντισσας, της Μέρι Στιούαρτ Ρελφ, τις μετέφεραν στο χώρο της Εκκλησίας μας ιερομόναχοι και μοναχοί «ζηλωτές». Έτσι, οι ιδέες αυτές κατέκτησαν τους συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας μας. Έτσι, επήλθε μια σοβαρή αλλοίωση στο ορθόδοξο φρόνημα.

Στην αρχή μεταφράστηκαν αυτούσια τα βιβλία της Μέρι Ρελφ (The New Money System – To Νέο Σύστημα Χρήματος). Εκείνοι που τα πήραν σοβαρά, καταδίκαζαν τη χρήση του κομπιούτερ. Και διακήρυτταν ότι όποιος πιάνει στα χέρια του κάτι που έχει το bar code ή το 666 χάνει μια για πάντα την σωτηρία του!

Επακολούθησε μια κυριολεκτική έκρηξη θρησκευτικής παραφιλολογίας γύρω από το bar code και τον Αντίχριστο, που κυριολεκτικά δαιμονοποιούσε την πρόοδο στην πληροφορική (κομπιούτερ). Με την πάροδο του χρόνου οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα. Και οι πιο «συνετοί» άρχισαν να κάνουν υποχωρήσεις. Πρώτα είπαν: Να χρησιμοποιείς το περιεχόμενο και να πετάς το κουτί με το bar code! Μετά είπαν: Ό,τι πάει στην τσέπη ή στην κοιλιά, δεν βλάπτει! Σημασία έχει (λένε τώρα!) μόνο αν μπει στην ταυτότητα! Γιατί ή ταυτότητά μας είναι τάχα το «πρόσωπό» μας! (Γελοιότητες!)

Είναι θλιβερό, εφευρήματα αιρετικών και, μάλιστα, με θεολογικές προϋποθέσεις που απέχουν χαωδώς από τις ορθόδοξες, να προσδιορίσουν τις ενέργειες ορθόδοξων, κληρικών, μοναχών, αρχιερέων και να τους οδηγούν σε μια ξενότροπη πολιτική δραστηριοποίηση.

Στο βιβλίο μου “Το χάραγμα του Αντίχριστου στην Ορθόδοξη Παράδοση”, έκδ. β΄ σελίδες 15 και 71, γράφω σαφώς και κατηγορηματικά: Το 666 δεν είναι το χάραγμα του Αντίχριστου. Πρώτα θα έλθει ο Αντίχριστος. Μετά θα ζητήσει να τον λατρεύσει ο κόσμος σαν Θεό. Μετά θα δώσει το χάραγμά του. Όσο ο Αντίχριστος δεν έχει έλθει, «χάραγμα» δεν υπάρχει.

Και συνεπώς, το 666 όπου και αν είναι, σε ό,τι και αν χρησιμοποιείται, είναι πάντοτε ένας απλός αριθμός, όπως όλοι. Και τίποτε πλέον."

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως το bar code  ΑΝ δεχτούμε πως αντιπροσωπεύει κάποιο τριψήφιο αριθμό τότε  αυτός είναι  το 555 και όχι το 666- αναλυτική εξέγηση επ΄αυτού θα βρείτε σε σχετικό κείμενο του Λουκά Καβακόπουλου εδώ

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ