16 Αυγ 2010

Κίνδυνοι υγείας στο εσωτερικό αυτοκινήτων

Σύμφωνα με μύνημα που έλαβα καλό είναι να γνωρίζουμε πως τώρα το καλοκαίρι ειδικά, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον αερισμό των οχημάτων μας. Όπως αναφέρεται στο κείμενο το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε λίγο χρόνο ανοιχτές τις πώρτες ώστε να βγει και να αλλάξει ο αέρας εντός του οχήματος και φυσικά να μην ανοίξουμε αμέσως το air condition.

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν το ταμπλώ του αυτοκινήτου, τα καθίσματα και ο αέρας του κλιματιστικού εκπέμπουν βενζόλιο, που είναι μια καρκινογόνα τοξίνη (είναι χαρακτηριστική η μυρωδιά του ζεστού πλαστικού εντός του αυτοκινήτου). Εκτός από την πρόκληση καρκίνου, αποτελεί δηλητήριο για τα οστά, μειώνει τα λευκά αιμοσφαίρια καιπροκαλεί αναιμία. Παρατέτεμένη έκθεση προκαλεί λευχαιμία και μπορεί να προκαλέσει αποβολή σε εγκύους. Το βενζόλιο είναι τοξίνη που επηρεάζει το ήπαρ και τα νεφρά και δύσκολα μπορεί να αποβληθεί από τον οργανισμό. 

Αποδεκτό για εψτερικούς χώρους θεωρείται ένα επίπεδο βενζολίου της τάξης των 50mg άνα 929cm2 (κυβικό πόδι)

Ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο σε κλειστό χώρο με κλειστά παράθυρα περιέχει συνήθως 400-800 mg βενζολίου. Στην ύπαιθρο, κάτω από τον ήλιο με θερμοκρασίες άνω των 16ο κελσίου, περιέχει 2000-4000mg, δηλαδή 40 φορές περισσότερο από τα "επιτρεπτά όρια", οπότε και τα άτομα εντός του θα εισπνεύσουν υπερβολική ποσότητα της τοξικής αυτής ουσίας εάν δεν επιτρέψουν να αεριστεί επαρκώς το όχημα πριν εισέλθουν.

Ας έχουμε το νου μας λοιπόν -ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψουν μαζί μας μικρά παιδιά. επιπλέον καλό είναι να αποφεύγουμε γενικότερα τα κλιματιστικά που κατηγορούνται για αρκετές μολύνσεις του αέρα, ειδικά όταν δεν γίνεται ορθή συντήρηση τους.

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ