20 Ιουλ 2010

Το ρωσικό όνειρο ξεκίνησε, το ελληνικό?

Όσοι φίλοι γνωρίζεται τα βιβλία της Αναστασίας της Σιβηρίας και το όραμα-σχέδιο της για τη σωτηρία της Ανθρωπότητας, γνωρίζεται πως βασική ιδέα του σχεδίου της είναι η επιστροφή στη φύση, σε αυτάρκη αγροκτήματα. Η είδηση από το defencenet που ακολουθεί δείχνει πως πιθανόν να άρχισε το όνειρο να παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στα πλαίσια κυβερνητικών μεταρυθμίσεων, αν και με ελαφρώς άλλους στόχους, ωστόσο θεωρώ πως είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, που ίσως πρέπει να αντιγράψουμε για τη χώρα μας που επίσης αντιμετωπίζει υπογεννητικότητα και ασφυκτική αστικοποίηση...
Αν δεν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να κάνει κάτι καλό για τη χώρα... Ε, ας το απαιτείσουμε εμείς. Εκκλησία και κράτος ας επιστρέψουν τη γη και να ξαναζωντανέψει η ελληνική ύπαιθρος... Όσοι δε έχουν γη σε χωριά της χώρας, ας τα τιμήσουν, γιατί ήδη τα "τιμούν" και κάνουν καταλήψεις άλλοι...

Ελλάδα δίχως κατοικημένα χωριά και ζωντανή χαρά στη γη μας δεν μπορεί να υπάρχει. Οι πόλεις δεν θα φέρουν ποτέ τη χαρά...


Η ρωσική κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή ένα mega project οικιστικής αξιοποίησης 2,5 εκατ. στρεμμάτων γης με στόχο την αύξηση της ιδιοκατοίκησης και συνακόλουθα την βελτίωση των δημογραφικών δειτκών! 
Προ διετίας, ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μια ομιλία του κατήγγειλε το γεγονός ότι το 77% των 142 εκατ. κατοίκων της χώρας στοιβάζονται σε πολυκατοικίες. Οι τότε εξαγγελίες γίνονται τώρα πράξη με την ανακοίνωση ενός τεράστιου οικιστικού σχεδίου που θα αναπτυχθεί σε περίπου 2,5 εκατομμύρια στρέμματα γης στη χώρα.

Εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, όπως η Mospromstroy -μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Ρωσίας, ιδρύθηκε το 1972 και έχει κατασκευάσει, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό κτίριο στη Μόσχα, το Μουσείο Ιστορίας και το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Μόσχας- και η National Housing, προετοιμάζονται ώστε να επωφεληθούν από την επερχόμενη έκρηξη στην κατασκευή κατοικιών. Τουλάχιστον 14 εκατ. τετραγωνικά μέτρα κατοικιών αναμένεται να βρεθούν υπό κατασκευή από το επόμενο έτος σε εκτάσεις ιδιοκτησίας του κράτους.

Το 2012 το νούμερο αυτό θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ή περίπου 30% του συνόλου της κατασκευής κατοικιών στη Ρωσία. «Μπορείτε να το ονομάσετε "το ρωσικό όνειρο"», λέει ο Alexander Braverman, επικεφαλής του Κρατικού Ταμείου της Ρωσίας που έχει συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό. «Όσοι έχουν περιουσία για να υπερασπιστούν είναι ένα διαφορετικό είδος πολιτών», αναφέρει.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την επίσκεψη σε ένα σύμπλεγμα πρόσφατα ολοκληρωμένων προκατασκευασμένων σπιτιών στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης, τον Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει πως η ιδιοκτησία κατοικίας θα εμπνεύσει τους Ρώσους «να έχουν περισσότερα παιδιά».

Ένα εμπόδιο για την επίτευξη του στόχου να μετατραπούν οι Ρώσοι από κατοίκους διαμερισμάτων σε ιδιοκτήτες ακινήτων είναι η υπανάπτυκτη αγορά στεγαστικών δανείων. Τα στεγαστικά είναι κάτι σχετικά καινούργιο στη χώρα, με το συνολικό χαρτοφυλάκιο των εκκρεμών στεγαστικών δανείων να ανέρχεται συνολικά μόλις στα 32,5 δισ. δολ., σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Τα επιτόκια διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στο 13,8% κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους. Για να δώσει ώθηση στο δανεισμό, η κυβέρνηση σχεδιάζει να διοχετεύσει 8 δισ. δολ. από τον ομοσπονδιακό οργανισμό ενυπόθηκης πίστης, ο οποί-os προσφέρει επιδοτούμενα δάνεια με επιτόκιο 11%.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ