28 Ιουλ 2010

Προσφυγή κατά της συνταγματικότητας του Μνημονίου και από ΔΣΑ -ΑΔΕΔΥ

Μετά την μήνυση του κ. Αντωνίου από τη Χαλκίδα και την πολιτική αγωγή που στήριξαν πολλοί Έλληνες πολίτες, νέα προσφυγή κατά της συνταγματικότητας του μνημονίου έχουμε και από το Δικηγορικό Σύλλογο, την ΑΔΕΔΥ και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς.

Ενώ τα "επίσημα ΜΜΕ" μεταδίδουν ειδήσεις περί του πόσο καλά τα κατάφερε να πληρώσει η Ελλάδα την πρώτη δόση, πληροφορίες διασταυρωμένες, επιβεβαιώνουν πως ουσιαστικά το μνημόνιο δεν έχει τεθεί σε ισχύ αφού μετά την μήνυση του κ. Αντωνίου, και λόγω του ότι αυτή εκκρεμεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΔΕΝ έχει υπογράψει ακόμη τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα...

Με βάση δε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, το κείμενο της αίτησης ακύρωσης κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων, θα κατατεθεί αύριο Πέμπτη, 29 Ιουλίου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.
«Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε τη θέση του ΔΣΑ, ότι τα κοινωνικά δικαιώματα σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να τίθενται εν αμφιβόλω εξαιτίας, ή εξ αφορμής οικονομικών συγκυριών, όσο δυσχερής κι αν είναι», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου και προσθέτει:

«Τη στιγμή, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει πλήρως εκχωρηθεί στον υπουργό Οικονομικών και στους διεθνείς δανειστές της τρόικας, ο μοναδικός πυλώνας της δημοκρατίας, που απομένει, είναι η Δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνόμαστε». 

Πηγή
 

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ