28 Ιουλ 2010

Ίμια... - Νεώτερη και σύγχρονη ιστορία ...


Τεράστιο πολιτικό και εθνικό θέμα δημιουργείται με τα όσα αναφέρει για την κρίση των Ιμίων το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία»,όπου αναφέρεται ότι  τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα. διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!
Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!

Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς.
Αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά το ζήτημα αφορά προσωπικά την υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου και το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτός από τους συγγραφείς ευθύνονται άμεσα και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης.

_____________________________________________________________________

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη για την υπόθεση των Ιμίων έρχεται στο φως σήμερα, 14 χρόνια μετά, στη διάρκεια της δίκης Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ένας από τους υπόδικους αξιωματικούς, ο οποίος ήταν μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας των Τούρκων κομάντο που αποβιβάστηκε στη βραχονησίδα το 1996, στη διάρκεια της απολογίας του είπε ότι το φουσκωτό σκάφος με το οποίο θα κατευθύνονταν στα Ίμια δεν είχε βενζίνη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να τους προμηθεύσει καύσιμα ούτε ο στρατός. Έτσι οι ίδιοι οι κομάντος πήγαν σε βενζινάδικο και πλήρωσαν με ιδιωτική πιστωτική κάρτα.

Το ποσό για την ιστορία ήταν 16 λίρες και 73 γρόσια, δηλαδή μόλις 8,35 ευρώ!

Σήμερα ο εν λόγω αξιωματικός, προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του, προσκόμισε στο δικαστήριο την απόδειξη από το βενζινάδικο.

________________

Τι να πει κανείς με τόσο ξεπούλημα  στη χώρα μας... Μήπως είναι ώρα για έργα?

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ