8 Ιουλ 2010

Απαγορεύουν την κυκλοφορία στον Όλυμπο


γράφει η Ελλάνια

Στις 26/6/10, ημέρα πρωτοχρονιάς των αρχαίων ελλήνων, πήγα τους Δελφούς .
Επισπεύτηκα την Κασταλία Πηγή και εκεί πρόσεξα πως τα πράγματα πάνε απ' το κακό στο χειρότερο. Αποτρέπουν κάθε προσπάθεια επίσκεψης στο εσωτερικό της. Όπως βλέπετε κι από τις φωτογραφίες, επέκτειναν σε όλο το πεζοδρόμιο σχοινιά και έβαλαν μόνιμους φύλακες για να μην μπορεί κανείς να περάσει μέσα στην Κασταλία Πηγή, με την δικαιολογία ότι υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων. Πριν δυο χρόνια, ανέβασαν τα κάγκελα ψηλότερα για να μην μπορεί κανείς να περάσει μέσα, και τώρα ούτε καν να πλησιάσει. Με ποιο δικαίωμα? Ο κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται τους ιερούς χώρους των προγόνων του!

Είναι φοβεροί οι τύποι!!!! Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να πιστεύεται ότι ο λόγος που αποτρέπουν τον κόσμο είναι αυτός, διότι οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές! Τους νοιάζει μόνο να μην εισέρθει ο κόσμος μέσα στην Κασταλία, κι όχι γιατί θα πέσουν οι βράχοι, γιατί αν ενδιαφέρονται για την ακεραιότητα μας, τότε θα έπρεπε να αποκλείσουν και τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, που είναι κολλητά με τα βράχια, και κει υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος . Πάτε, στοίχημα ότι τους έδωσα ιδέα;; Την επομένη φορά, όποιος θα θέλει να επισπευτεί την Κασταλία Πηγή, θα μπορεί μόνο με αλεξίπτωτο! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα θα αποκλείσουν και τον Όλυμπο, λόγω φόβου πυρκαγιών. Προς πληροφόρηση τους, ότι και να κάνουν το παιχνίδι το έχουν χάσει.. Ήδη πολύς κόσμος έχει ξυπνήσει και αυτός ο κόσμος είναι αρκετός για να τους βάλει εκεί που τους πρέπει. Κι αν αναρτιέστε πια στιγμή θα είναι αυτή, να σας πληροφορήσω πως ΕΡΧΕΤΕ!!!! Κου, κουυυυυ, τζα!!


Από 1 Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010 απαγορεύεται η κυκλοφορία στον Όλυμπο, λόγω του κινδύνου πυρκαγιών. Τς τς τς τς..Σύμφωνα με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας κ. Γιώργου Παπαστεργίου απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων, καθώς και η κυκλοφορία πεζών, κατά το διάστημα από 01/07/2010 έως 30/09/2010, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε όλο το δασικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, εκτός των παρακάτω κεντρικών αξόνων:

1. Λιτόχωρο - Μετόχι Αγίου Διονυσίου - Σταυρός - Πριόνια.

2. Λεπτοκαρύα - Όρια Ν. Πιερίας προς Καλλιπεύκη

3. Πλαταμώνας - Όρια Ν. Πιερίας προς Καλλιπεύκη

4. Ν. Πόροι - Πόροι

5. Αγία Τριάδα Βροντούς - Κρεββάτια

6. Άγιος Βασίλειος - Κορομηλιες

7. Λιτόχωρο - Ξωκκλήσι Αγίου Ιωάννη Λιτόχωρου

8. Διασταύρωση Παλαιάς Μονής Αγ. Διονυσίου - Παλιά Μονή Διονυσίου

9. Σκοτινα - Π. Σκοτινα

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα, οχήματα έκτατης ανάγκης, (έχει νοσοκομείο στον Όλυμπο και δεν το πήρα χαμπάρι?) οχήματα και προσωπικό των Υπηρεσιών και των Δήμων, όταν εκτελούν εργασία, καθώς και εκείνα που εξυπηρετούν τις δασικές εργασίες και την κτηνοτροφία της περιοχής, κατά τις ώρες από 06.00 έως 21.00

Απαγορεύεται και η κατασκήνωση. (Τέρμα οι φωτο ιπτάμενων δίσκων, Ακούτε?)

Συμφώνα με την ιδία απόφαση απαγορεύεται η διαμονή σε όλη την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, όπως και η κυκλοφορία πεζών (μην τους κόψη κάνα ούφο) στα μονοπάτια, από ώρα 21.00 ως 06.00 της επόμενης.( λόγο traffic ούφο). Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται καθ' όλο το εικοσιτετράωρο η διαμονή, στους χώρους των μαντριών των κτηνοτροφών που έχουν δικαίωμα άσκησης βοσκής, (Θα τα φτιάξω με βοσκό, θα γίνω βοσκοπούλα), στα δάση της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και των συνεργατών που εκτελούν δασικά έργα ( θέλετε ακόμη έναν συνεργάτης?) στην περιοχή των αντιστοιχών εργοταξίων. Η εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας,(εδώ τα χαλάμε, μπατσίνα δεν γίνομαι), και της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης ( Α, έχω ελπίδα.. πυροσβέστη, παντρεύομαι), η δε διεύθυνση Δασών Πιερίας θα εξακολουθήσει τον έλεγχο όσων εισέρχονται στην περιοχή του Όλυμπου, όπως μέχρι τώρα πραγματοποιεί. (αν έχεις τύχη διάβαινε και καθαρό μητρώο). Οι Δήμοι, κατά την κρίση τους, να οργανώσουν στατικά σημεία έλεγχου των εισερχομένων στις ευαίσθητες περιοχές τους. Οι παραβάτες της τιμωρούνται, συμφώνα με το άρθρο 458 Π.Κ., εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης.

Υ.Γ. θυμάται κάποιος να μου πει πότε πήρε φωτιά ο ΟΛΥΜΠΟΣ?

Πηγές: 

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ