14 Ιουν 2010

""Ο κόσμος είναι έτσι επειδή εσύ είσαι έτσι"...

Οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητα μας

Αυτή η μεγάλη και απλή αλήθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια και πάλι γνωστή έστω μέσα από "μοντέρνα" σοκάκια πνευματικής στάσης -ακόμη και νεοεποχίτηκα- δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε ήταν άγνωστο στο σε παλαιότερες χιλιετίες. Δεν αναφέρεται δίχως λόγο στα χριστιανικά κείμενα πως η αμαρτία γεννιέται στις σκέψεις μας, ωστόσο το θέμα δεν έχει να κάνει με μια "μεταθανάτια επιβραύευση ή τιμωρία", αλλά με κάτι πολύ πιο απτό και καθημερινό: την πραγματικότητα της ζωής μας. "Όλα εδώ πληρώνονται" όπως λέει η λαϊκή σοφία...

Οι σκέψεις μας, η φύση τους και η ποιότητα τους είναι που δημιουργούν, στο αόρατο πεδίο αρχικά και στο πεδίο της ύλης αργότερα, αυτό που λέμε πραγματικότητα. 

Συνήθως ή δεν το γνωρίζουμε αυτό ή δεν ελέγχουμε τους λογισμούς μας. Σε μια κοινωνία που ελέχεται σε μεγάλο βαθμό από τη διάδοση συγκεκριμένων "ειδήσεων" φόβου και ανασφάλειας, όταν επιτρέπουμε τη διείσδηση αυτών των σκέψεων στο νου μας για πολύ και υποκύπτουμε σε τέτοιου είδους συναισθήματα, αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε εντός μίας ανάλογης πραγματικότητας.

Αντίθετα όταν στο νου μας κυριαρχούν όμορφες ιδέες και οράματα της πραγματικότητας που επιθυμούμε για το καλό το δικό μας και των υπόλοιπων ανθρώπων κάποια στιγμή θα βιώσουμε μια ανάλογη πραγματικότητα. 

Ο Αριστοτέλης έλεγε:
" Η γαρ του νου ενέργεια ζωή"
Οπότε δεν παίζει ρόλο ποιό πνευματικό μονοπάτι επιλέξαμε και από που μάθαμε αυτή την αλήθεια, σημασία έχει να επαγρυπνούμε και να παρατηρούμε ακριβώς αυτή την ενέργεια του νου μας, γιατί η διάνοια έχει πράγματι αυτή την ελκτική δύναμη και ανάλογα με τη διάθεση που επικρατεί μας φέρνει πράγματα ωφέλιμα και καλά ή επιζήμια και δυσάρεστα. 

Στο χέρι μας είναι να ρυθμίζουμε τη διάνοια μας έτσι ώστε να βρίσκεται σε μια γαλήνια αποφασιστική κατάσταση και να μας φέρνει αυτά που είναι για το καλό μας.

Ο νους, το πνεύμα μας, έχει τη δύναμη ακόμη και να ανακαινίσει το σώμα και να επιβάλει την υγεία, εάν συνηθίζουμε να οραματιζόμαστε τον εαυτό μας με υγεία, έχει τη δύναμη να αλλάξει ακόμη και την υλική-οικονομική μας κατάσταση. Βέβαια αυτά τα αποτελέσματα δεν έρχονται από τη μία μέρα στην άλλη. Απαιτείται κάποιος χρόνος ώστε να δούμε ορατά τα αποτελέσματα, ωστόσο η αποφαστιστική γαλήνια βεβαιότητα μας -δίχως ανυπομονησία- κάποια στιγμή είναι ώριμη και μας παρέχει όσα η διάνοια μας έχει έλξει. Μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτά που σχεδιάσαμε νοερά, όμως είναι αυτά που μια ανώτερη υπέρτατη Σοφία έκρινε πως είναι για το καλό μας.

Ο Πλάτων Δρακούλης στα "Στοιχεία Βιονομίας" αναφέρει χαρακτηριστικά: 
"Όσα εξαντικειμενούνται γύρω σου είναι δύναμη ψυχοφθόρα πηγάζουσα από φαύλους στοχασμούς τους οποίους αποστέλλουν αγενείς διάνοιες. Έργο μας θα είναι να μετατρέψουμε την ψυχοφθόρα αυτή δύναμη σε ζώσα και αγαθοποιό. Η μετατροπή αυτή θα κατορθωθεί όταν έστω και για ένα λεπτό κάθε ημέρα ποθούμε την ευημερία όλων, μη αποκλείοντες από την ακτίνα του πόθου μας αυτού ούτε τον απεχθέστατο και δυσμενέστατο προς εμάς, διότι ο κάθε στοχασμός μας συγρόνως εξαποστελλόμενος, είναι στοιχείο φυσικής δυνάμεως, και όσο περισσότερο είναι μεστός αγαθού προς πάντες, τόσο δραστηριότερο στοιχείο καθίσταται και όσο περισσότερο αγαθό πνεύμα διοχετεύεται σε άλλους, τόσο περισσότερο αγαθόν αντιδονείται προς εμάς."

Στο ίδιο έργο αναφέρεται και η σημασία της τακτικής και ταυτόχρονης "εκπομπής" αγαθών σκέψεων από μια μικρή έστω ομάδα ανθρώπων που συνευρίσκονται από κοντά ή νοερά, πολλαπλασιάζει γεωμετρικά τη δύναμη αυτής της ενέργειας και φέρνει απτά αποτελέσματα στην πράξη και τη ζωή όλων, μιας και η αγαθές προθέσεις είναι πολύ πιο δυνατές από τις ασυνείδητες ή αρνητικές προθέσεις εκατοντάδων διανοιών...

Με τούτο το δεδομένο ερχόμαστε και στο πρόσφατο παράδειγμα χιλιάδων ανθρώπων που υπό τον τίτλο του "νόμου των 333" ή της τετραγωνικής ρίζας του 1%, συντονίζονται στις θετικές σκέψεις για τη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Κλείνοντας θα ήθελα λοιπόν να αναφέρω και την επίδραση των οραματιστών όλων των εποχών, οι οποίοι δεν υπήρξαν "αιθεροβάμμονες" ή ρομαντικοί φαντασιόπληκτοι, αλλά έβαζαν τη διάνοια τους να εργάζεται συστηματικά στη δημιουργία ενός υπέροχου κόσμου, μιας υπέροχης διαφορετικής πραγματικότητας, από αυτή που επικρατούσε στην εποχή τους την οποία και δεν επικροτούσαν. Το έργο αυτών των οραματιστών είναι πολύ πιο βασικό και ανεκτίμητο σε σύγκριση με τα έργα εκατοντάδων άλλων ανθρώπων που λυγίζουν κάτω από το βάρος μιας γκρίζας υλικής πραγματικότητας την οποία αποδέχονται μοιρολατρικά ως δεδομένη...

Κι αν θέλετε οι φανταστικοί κόσμοι των λογοτεχνών ή των "παραμυθάδων" του κόσμου μας δεν είναι τόσο μακρυά  από τον κόσμο στον οποίο ζούμε και θεωρούμε πραγματικό, όσο νομίζουμε. Σε ένα άλλο επίπεδο οι ιδέες και τα οράματα τους είναι πραγματικά και εάν μια μερίδα ανθρώπων συστηματικά ποθούσε επίσης μια τέτοια πραγματικότητα, είναι πιθανό πως θα τη βλέπαμε και υλοποιημένη.

Υπ' αυτή την έννοια λοιπόν δεν είμαστε αμέτοχοι στα όσα συμβαίνουν γύρω μας και αντιλαμβανόμαστε ως "πραγματικότητα". Αντίθετα μάλιστα η ευθήνη μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αποδεχόμαστε. Από το "εγώ φταίω" και την επαγρύπνιση των λογισμών μας, όπως και τους συστηματικούς οραματισμούς του κόσμου που επιθυμούμε μπορούμε να φτάσουμε πολύ πιο κοντά στη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας από ότι μέσα από αγώνες που στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο την αίσθηση του "θύματος" ή του "αδικημένου".

Ναι το "κακό" υπάρχει και εκφράζεται από κάποιες διεστραμμένες διάνοιες, όμως και εντός της δικής μας διάνοιας κατοικούν σκιές που δεν έχουμε τιθασεύσει και εξυπηρετούν λίγο ή πολύ τη δράση του κακού. Ο μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στο καλό και το κακό δεν έχει τελειώσει κι αν δεν μπορούμε άμεσα να δούμε το καλό να νικά γύρω μας είναι επειδή μέσα μας υπάρχει ακόμη αυτή η πάλη.

"Ο κόσμος είναι έτσι επειδή εσύ είσαι έτσι"
γράφει ο Stefano Elio D' Anna  στη "Σχολή των Θεών".

Σίγουρα κάποιοι κάνουν τη "δουλειά" τους στα πλαίσια της γκρίζας πραγματικότητας, όμως κι εμείς συνειδητοποιώντας τη δύναμη της διάνοιας και του συναισθήματος μας μπορούμε να εργαστούμε για μια πολύ πιο όμορφη και πολύχρωμη πραγματικότητα. Ας αφουγκραστούμε λοιπόν τι θέλουμε, πως θέλουμε να είναι το μέλλον, ποιές ποιότητες θέλουμε να υπερισχύουν και να χρωματίζουν την πραγματικότητα μας? και με εμπιστοσύνη στην Υπέρτατη Σοφία, ας αποφασίσουμε αν θέλουμε να προωθήσουμε τον ονειρευτή μέσα μας ή τη σκιά του...

 Βίκυ Χρυσού

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ