4 Ιουν 2010

Σε έξαρση οι ηφαιστειακές εκρήξεις ανα την υφήλιο...

 Μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία οι ειδικοί προειδοποιούν για ενεργοποίηση του μεγαλύτερου και απειλητικότερου ηφαιστείου Κάτλα της Ισλανδίας, ενώ και στην Αμερικανική ήπειρο η μία ηφαιστειακή έκρηξη ακολουθεί την άλλη:

Παράλληλα με τις αναφορές στην έκρηξη του ηφαιστείου στη Γουατεμάλα, που εμπόδισε την άφιξη των ομάδων διάσωσης στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, έχουμε αναφορές και από το Εκουαδόρ.

Σεισμική δόνηση προκάλεσε η έκρηξη του ηφαιστείου
Τουγκουράχουα  του Εκουαδόρ
Μάιος 29, 2010

Δύο μεγάλα ηφαίστεια στην κεντρική και νότια Αμερική εξερράγησαν χθες, αναγκάζοντας χιλιάδες άτομα να απομακρυνθούν από το σπίτια τους.

Η εκλυόμενη τέφρα ανάγκασε τα αεροδρόμια της περιοχής να σταματήσουν τη λειτουργία τους.

Το Εκουαδόρ ταρακουνήθηκε από την ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Τουγκουράχουα (που θα πει ‘μακρύς λαιμός’) και βρίσκεται 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

Το ηφαίστειο βρίσκεται σε υψόμετρο 5020 μέτρων και η λάβα ξεχύθηκε πολλά χιλιόμετρα πιο κάτω. Από την τεράστια έκρηξη, ηφαιστειακή τέφρα και καπνός ανήλθε σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με μετρήσεις του Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Εκουαδόρ.

Ενώ στη Γουατεμάλα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το ηφαίστειο άρχισε να βρυχάται σαν λιοντάρι από την Πέμπτη το βράδυ (27/5) και πετά στάχτη καλύπτοντας την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να κλείσει και το λιμάνι της χώρας.

Χιλιάδες κάτοικοι χθες εγκατέλειψαν τις οικίες τους ενώ δηλώθηκαν ότι σκοτώθηκαν τρία άτομα.

Τρεις επαρχίες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο πρόεδρος της χώρας Αλβάρο Κολόμ δήλωσε ότι ένας από τους νεκρούς είναι δημοσιογράφος που πήγε να κινηματογραφήσει την έκρηξη.(Πηγή ΚΟΣΜΟΣ)
Γεγονός παραμένει πως οι εξάρσεις σε σεισμικές δονήσεις και ηφαιστειακές εκρήξεις απειλούν τον πλανήτη με ηφαιστειακό χειμώνα...
και αυτό σε μια εποχή που ακόμη παίζουν κάποιοι με τεχνικές γεωμηχανικής τεχνολογίας (για να μιμιθούν όπως ισχυρίζονται τη φυσική δράση των ηφαιστείων) για να ψύξουν τον πλανήτη...
Προφανώς και δεν αναρωτήθηκαν ή αδιαφορούν για το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να επιφέρουν οι επεμβάσεις τους σε ένα πλανήτη που ήδη κινείται προς την ψύξη...

Παράλληλα η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών για ένα πιθανό ηφαιστειακό χειμώνα, δείχνει πλήρη αδιαφορία για την προετοιμασία αντιμετώπισης μιας τέτοιας περίπτωσης και τις επιπτώσεις της.

Δείτε και το ακόλουθο βίντεο:

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ